Mario Felgueiras Kimdir

Mario Felgueiras, 12 Aralık 1986’da Portekiz’in Viana do Castelo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Mario Felgueiras Kimdir

Mario Felgueiras Biyografisi

Mario Felgueiras’ın Kulüp Kariyeri

Mario Felgueiras, futbol kariyerine ilk olarak 1996 yılında Vianense takımının alt yapısında başladı. 4 sene boyunca burada kendisini geliştirdikten sonra 2002 yılında ülkesinin güçlü ekiplerinden Sporting Lizbon’un alt yapısına transfer oldu. Sporting alt yapısında 3 sezon kalede görev alan tecrübeli futbolcu, ilk kez 2005 yılında as takıma ile çalışmalara başladı ve 2005-2006 sezonu öncesinde profesyonel sözleşme imzaladı.

Takıma katıldığı ilk sezonda çok fazla forma şansı bulamayacağı düşünüldü ve 2005-2006 sezonunda kendisini geliştirmesi için Espinho kulübüne kiralık gönderildi. 2 sezon kiralık kaldığı takımda tecrübe kazanarak 31 maçta kalede görev aldı. 2007 yılında ise sadece bir son forma giydiği Partimonense’ye transfer oldu ve burada takımının birinci kalecisi pozisyonunda yer aldı.

Her geçen sezon üstüne koyarak ilerleyen Mario Felgueiras, 2008-2009 sezonunda Portekiz Ligi’nin güçlü ekiplerinden biri olan Braga’ya bonservissiz şekilde transfer oldu. Bu transferin gerçekleşmesinin ardından Braga ile sadece 1 maça çıkan Mario Felgueiras, bir sonraki sezonun başında ilk olarak Vitoria Setubal, sonrasında da Rio Ave ve Braşov takımlarında kiralık oynadı.

mario felgueiras cluj

2012 yılında 500 Bin Euro bonservis bedeli karşılığında Cluj’a transfer oldu ve ilk sezonunda 44 maçta kalede görev aldı. O sezon içerisinde Şampiyonlar Ligi’nde 10 kez forma giyme fırsatını yakaladı. Bir sonraki sezon performansında düşüş yaşasa da takımın yine birinci kaleci pozisyonunda görev aldı.

mario felgueiras konyaspor

2014-2015 sezonunda da lige Cluj ile devam etse de devre arasından sonra yolunu Konyaspor’a çevirdi ve 800 Bin Euro karşılığında transfer oldu. Mario Felgueiras, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Konyaspor’da devam etmektedir.

Mario Felgueiras’ın Milli Takım Kariyeri

Mario Felgueirasi milli formayı kariyerinde ilk kez 2001 yılında Portekiz U-16 takımında giydi ve burada 5 maçta kalede görev aldı. Ardından gelen yıllarda ise Portekiz U-17, Portekiz U-18, Portekiz U-19, Portekiz U-20 ve Portekiz U-21 takımlarında yer aldı. Kariyeri boyunca sadece genç milli takımlarda forma giyen Mario Felgueiras, 36 kez kalede görev aldı. Tecrübeli kaleci a milli forma giyme fırsatını yakalayamadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.