Marcos Alonso Mendoza Kimdir

Marcos Alonso Mendoza, 28 Aralık 1990’da İspanya’nın Madrid kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Genç Milli Takımında defansif pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Marcos Alonso Mendoza Kimdir

Marcos Alonso Mendoza Biyografisi

Marcos Alonso Mendoza’nın Kulüp Kariyeri

Marcos Alonso Mendoza, futbol kariyerine ilk olarak 9 yaşında Real Madrid takımının alt yapısında başladı. Doğduğu kentin en büyük takımında uzun süre futbol oynadı. 1999-2008 yılları arasında alt kategorilerde kendisini geliştirirken, 2008 yılında Real Madrid B takımına davet edildi. 2008-2010 yılları arasında B takımda 39 maça çıkıp 3 gol attı.

2010 yılında Real Madrid’in As takımına yükseltilen Marcos Alonso Mendoza, ilk sezonunda sadece 1 maçta forma giydi. Sezonun başında İngiliz ekiplerinden Bolton Wanderers, oyuncunun kendisine transfer teklifinden bulundu ve 2,4 Milyon Euro’ya transfer oldu. Genç yaşta gittiği takımda ilk sezonunda 9 maça çıktı ve bir sonraki sezonda da aynı performansı gösterip 7 maça çıktı. 2012-2013 sezonunda ise ligde efsane bir performans sergileyerek 30 maça çıktı ve 4 kez fileleri havalandırdı.

marcos alonso mendoza fiorentina

2013 yılında ise yolunu İtalya’ya çevirdi ve Fiorentina ile anlaşmaya vardı. Bonservissiz şekilde geldiği takımda yarım sezon forma giydi ve diğer yarım sezon için İngiliz ekiplerinden Sunderland’a kiralık gönderildi. Kiralık kaldığı süre içerisinde Sunderland ile 20 maçta forma giydi.

2014-2015 sezonuna da Fiorentina forması altında giriş yapan başarılı futbolcu, sezon içerisinde oynadığı oyun ile takımın vazgeçilmezlerinden birisi oldu ve 39 maça çıkıp 2 gol attı. Marcos Alonso Mendoza, 2015-2016 sezonunda da Fiorentina forması giymeye devam etti.

Marcos Alonso Mendoza’nın Milli Takım Kariyeri

Marcos Alonso Mendoza, milli formayı kariyerinde ilk kez İspanya U-19 Genç Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca U-19 forması altında 4 kez gol sevinci yaşadı.

Marcos Alonso Mendoza’nın Başarıları

Sunderland

İngiltere Lig Kupası: İkincilik 2013–14

Fiorentina

İtalya Kupası: İkincilik 2013–14

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.