Mansur Yavaş Kimdir? Mansur Yavaş Kaç Yaşında ve Nereli?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, yaptığı işlerle sadece Ankara değil diğer illerden de olumlu geri dönüşler almayı başarıyor. İşte Mansur Yavaş Kimdir? Mansur Yavaş Kaç Yaşında ve Nereli?
Mansur Yavaş Kimdir? Mansur Yavaş Kaç Yaşında ve Nereli?

Başarılı projeleriyle tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden fazlasıyla ilgi görüyor. Bu yazımızda sizler için Mansur Yavaş hakkında araştırma yaptık. İşte Mansur Yavaş Kimdir ve Mansur Yavaş Kaç Yaşında? gibi soruların yanıtı.


Mansur Yavaş Kimdir?

Mansur Yavaş Kimdir

23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Mansur Yavaş’ın babasının adı Ahmet Sadık, annesinin ise Havva’dır. Lise eğitimine kadar eğitimini doğduğu yerde alan Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine 1979’da kayıt olduktan 4 yıl sonra mezun olmuştur.

Askerliğini savcılık olarak bitiren Mansur Yavaş, daha sonra serbest kaldığında Ankara’ya geri dönerek serbest avukatlık mesleğini 13 yıl boyunca yapmıştır. İlk siyasi yaşamına 1989 yıllarında başladıktan sonra belediye meclis üyeliğine katılmıştır. 1994’te MHP partisiyle beraber doğduğu yerin Belediye Başkan adayı olsa da seçimi kazanamamıştır.

18 Nisan 1999 tarihinde yeniden aday olan Mansur Yavaş, bu sefer %51 oy alarak Belediye Başkanı olmayı başarmıştır. İlk çalışmalarına önemli yerlerin restorasyonu ile çalışmalara başlayıp 2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi gibi birçok ödülü almaya hak kazanmıştır.

2004 yılında yeniden Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, 5 ay sonra TÜSİAV tarafından Yılın Belediye Başkanı olarak gösterilmiştir. Bir sonraki seçimi kaybeden Mansur Yavaş, 2014 yılında MHP’den CHP’ye geçmiştir. Aynı yıl içerisinde yapılan seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu fakat %43,8 oy alarak kaybetmiştir.

2 yıl sonra CHP’den istifasını açıklayan Mansur Yavaş, 18 Aralın 2018 tarihinde yeniden üye oldu. 2019’da yapılan yerel seçimlerde bu sefer Ankara halkı kendisine güvenerek Başkanlık görevine gelmesine yardımcı olmuştur. Yönetimi ele adlığı ilk günden beri geliri düşük ailelere fazlasıyla yardım eden Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden vatandaşlardan destek mesajı almaktadır.

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından 9 Aralık 2020 tarihinde 2020 Şeffaflık Ödüllünü kazandı.


Mansur Yavaş Kaç Yaşında?

Mansur Yavaş Kaç Yaşında

1955 yılında Ankara’da doğup büyüyen Mansur Yavaş, 66 yaşındadır. Katıldığı Twitch yayınıyla birçok soruya yanıt veren Mansur Yavaş, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Çalışmaları sayesinde diğer siyasetçilere göre daha çok sevilmektedir.


Mansur Yavaş Nereli?

Mansur Yavaş Nereli

Ankara’da ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Mansur Yavaş, aslen Beypazarı ilçesindendir. 1986 yılında Nursen Yavaş ile evlenen Mansur Yavaş’ın 2 çocuğu bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.