Manama Gezilecek Yerler

Bahrey'nin başkenti ve en büyük şehri olan Manama'ya her yıl binlerce turist akın etmektedir. Yemekleriyle, tarihi yapılarıyla bilinen Manama'nın gezilecek yerlerini, en iyi otellerini ve restoranlarını araştırdık. İşte Bahreyn gezilecek yerler...
Manama Gezilecek Yerler

Manama Hakkında Bilgi

  • Bahreyn ülkesinin başkenti ve en büyük şehridir.
  • Bahreyn'in kuzeyinde yer almaktadır.
  • Bahreyn'in sadece başkenti değil aynı zamanda bir ekonomi merkezidir.
  • Son yıllarda turizmi artmıştır.
  • Kurak bir iklimi vardır.
  • Yaklaşık nüfusu 155.000'dir.
  • Bahreyn'in en çok turist çeken şehridir.
  • 27 km2 alana sahiptir.
  • Para birimi Bahreyn Dinarı'dır.

Manama Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Manama'da görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Manama'daki gezilecek yerler listesi
  • Manama müzeleri
  • Manama'da yer alan tarihi mekanlar
  • Manama'daki turistik noktalar
  • Manama'da otel önerileri
  • Manama'da nerede ne yenir?
  • Manama'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Manama'ya ne zaman gidilir?
  • Manama festivalleri nelerdir?

Coral Beach Club

Manama'nın en meşhur plajı olan Coral Beach Club, şehir geziniz esnasında körfez denizinin tadını çıkartmak için uğrayabileceğiniz bir yer. Oteller bölgesi ve tarihi eserlerin çoğuna çok yakın. Beach Club denilince geniş ve uzun bir sahil göreceğinizi sanmayın, cennet ülkemizin sahillerinden gelen alışkanlıkla... Buranın küçük bir ada ülkesi olduğunu gözünüzden kaçırmayın.

coral-beach-club-001.jpg


Al Dar Adası

Adalarda yaşam yoktur. Ancak ziyaretçilerin gelebilmesi için küçük bir iskele yapılmıştır. Teknelerle yaklaşık 10 dakikada ulaşım mümkündür. Plaj kısmında bir de tesis bulunmaktadır. Burada günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek her şeyi bulmak mümkündür. Ancak girişler ücretlidir. Evcil hayvan kabul etmediklerini de hatırlatalım.

al-dar-adasi.jpg


Manama'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi 

Bahreyn'in başkenti olan Manama, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. son zamanlarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artırması sonucu önemli bir konum haline gelen Manama şehrini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Manama'da konaklanacak 5 otel önerisini derledik. İşte Manama'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Panorama Hotel

Bu 4 yıldızlı Panorama Hotel, Bahreyn'in en gözde mekanları ile Al Fateh Ulu Cami'nin yakınında elverişli bir konuma sahiptir. Şehir merkezi ve Bahreyn Uluslararası Havalimanı arabayla 10 dakika mesafededir. Şehir ve Arap Denizi'nin güzel manzaralarını sunan Panorama Hotel'de 111 oda ve süit bulunmaktadır. Her geniş konuk odasında zarif el yapımı mobilyalar ve çarpıcı çağdaş bir dekor bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.1 puan almıştır.

panorama-hotel.jpg

Adres: Building 1579, Rd 4041, Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1782 6888

Fiyat: Geceliği 55 € ile 533 € arasındadır.


Gulf Court Hotel 

İş bölgesi Seef'te yer alan Gulf Court Hotel'de çatı katı yüzme havuzu ve sauna bulunan fitness merkezi bulunmaktadır. Tümü şık bir dekora sahip odalarda uydu TV mevcuttur. Gulf Court Hotel'in klimalı oda ve süitlerinde Wifi erişimi, IP TV ve çay-kahve makinesi bulunmaktadır. Her biri geniş olan birimlerin modern banyosunda küvet ve banyo malzemeleri mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan Gulf Court Hotel, 4 yıldızlıdır.

gulf-court-hotel .jpg

Adres: Sanabis, Bahreyn

Telefon: +973 1755 9900

Fiyat: Geceliği 64 € ile 189 € arasındadır.


Le Meridien City Centre Bahrain 

Çağdaş bir şekilde tasarlanmış bu 5 yıldızlı otelin ülkedeki en büyük alışveriş merkezi olan City Centre Bahrain'e doğrudan bağlantısı vardır. Alışveriş merkezinde Wahooo! Su Parkı, Magic Planet eğlence merkezi, 20 perdeli Cineplex sinemaları ve Saks Fifth Avenue mağazası bulunmaktadır. Otel genelinde Wifi erişimi ücretsizdir. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

le-meridien-city-centre-bahrain.jpg

Adres: Sheikh Khalifa Bin Salman Highway Al Seef, Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1717 1000

Fiyat: Geceliği 231 € ile 473 € arasındadır.


Al Raya Suites Hotel

Çatı havuzu saunaya sahip modern  Al Raya Suites Hotel, Bahreyn Sergi Merkezi'nin karşısında yer almaktadır. Manama'nın en popüler alışveriş merkezleri, araçla 5 dakika sürmektedir. Ferah odalar ve süitler, şık bir tasarım ve çağdaş mobilyalara sahiptir. Hepsi klima ve uydu TV ile donatılmıştır. Süitlerde 106 cm LCD TV ve mutfak bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan bu hotel, 4 yıldızlıdır.

al-raya-suites-hotel-001.jpg

Adres: Road No 408، Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1755 5888

Fiyat: Geceliği 73 € ile 234 € arasındadır.


Downtown Rotana

Manama'nın hareketli finans bölgesinin kalbinde yer almaktadır. Bu hotel, hem iş seyahatinde olanlar hem de turistik amaçlı seyahat eden konuklar için ideal bir konuma sahiptir. Hotel, yerel iş merkezleri, tarihi alanlar ve ünlü Manama Çarşısı'na yürüme mesafesindedir. Ziyaretçi puanlamasından 8.7 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

downtown-rotana.jpg

Adres: 110 Government Ave, Manama 110, Bahreyn

Telefon: +973 1311 9999

Fiyat: Geceliği 130 € ile 462 € arasındadır.


Manama'da Nerede Ne Yenir?

Bahreyn yemek kültürü Arap, Fars, Hindistan, Afrika ve Avrupa kültürlerinden etkilenmiştir. Yemek, onlar için önemli bir kültürel özelliktir. Balık, pirinç, et ve hurmayı çok fazla kullanırlar. En fazla karşılaşılan yemeklerden biri "Biryani"dir. Bol baharatlı pirinçle hazırlanan pilava tavuk ya da kuzu eti ilave edilir.


Haji Gahwa

Ortadoğu mutfağını kendine konu edinen Haji Gahwa, vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Evlere paket servis yapmaktadır. Haji Gahwa, tüm günler 05:30 - 21:00 saatleri aralarında hizmet vermektedir. 

haji-gahwa.jpg

Adres: Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1721 0647


Masso

İtalyan mutfağını kendine konu edinen bu restoran, vejetaryen dostudur. Öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Tüm içkileri bulundurmaktadır. Pazar günleri 17:00 - 02:00 saatleri arasında hizmet verirken, diğer günler 12:00 - 14:45 ile 19:00 - 23:00 saatleri aralarında hizmet vermektedir.

masso.jpg

Adres: bld 212 - inside The Palace Boutique Hotel - road 3208 - blk 338, Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1772 1061


Bushido

Japon mutfağını kendine konu edinen Bushido, vejetaryen dostudur. Öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. Dışarı yemek hizmeti verilmektedir. Tüm içkileri bulundurmaktadır. Bushido, Cuma günleri 12:30 - 02:00 saatleri arasında hizmet verirken, diğer günler ise 12:00 - 02:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

bushido.jpg

Adres: Building Nr 52, Road 38, Block 428, Seef Area، Jidhafs, Bahreyn

Telefon: +973 1758 3555


Rayes

Lübnan mutfağını konu edinmiştir. Vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Paket yemek hizmeti vermektedir. Alkol vardır. Bu restoran her gün 10:00 - 02:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

rayes.jpg

Adres: Road 2407 Building 491 Block 322 Road 2407 Manama Bahrain Manama BH 322 322 Mana Bahrain، 322, Bahreyn

Telefon: +973 6666 8801


İsfahani

İran mutfağını kendine konu edinen bu restoran vejetaryen dostudur. İsfahani, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Dışarı yemek servisi yapılmaktadır. İsfahani, her gün 11:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

isfahani.jpg

Adres: Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1729 0027


Manama'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Hem Manama'da havanın çok sıcak olması hem de fiyatlarının yüksek olmamasından dolayı çoğu kişi şehirde taksiyle yolculuk etmektedir. Bu araçların hem konforlu hem de dış görünüşlerinin çok sempatik olduklarını söylemeliyiz. İsteyenler için devamlı çalışan şehir otobüsleri bulunmaktadır. 

manamada-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Manama'ya Nasıl Gidilir?

Manama'ya gitmek için, kentin hemen batısında bulunan Muharraq'taki Uluslararası Bahreyn Havalimanı'na uçmak gerekir. Buraya Türkiye'den direkt uçuş yapılmaktadır.

manamaya-nasil-gidilir.jpg


Manama'ya Ne Zaman Gidilir?

Manama'da kurak iklim hakimdir. Ülkenin diğer bölgelerine göre, iklimin özellikleri estreme bir şekilde yaşanmaktadır. Yaz aylarında sıcaklıklar 48 dereceye kadar çıkmaktadır. Kış aylarında ise 7 dereceye düşmektedir. Ortalama sıcaklık ise 17 derece civarındadır. Bu yüzden Manama'ya gitmek için en uygun zaman güneşin kavurucu sıcaklığının azaldığı ve sıcaklıkların çok düşük ya da yüksek olmadığı kış aylarıdır.

manamaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Manama Festivalleri ve Zamanları

Manama'da yıl boyunca katılabileceğiniz bir çok festival yapılmaktadır. Seyahat tarihlerinizi festivallerin en çok olduğu aylara ayarlayarak Manama şehrinde çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz. Manama'ya ayrı bir renk katan festivalleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Manama festivalleri;

  • Muharraq Yaz Festivali (Haziran ayı)
  • Uluslararası Bahreyn Kitap Fuarı (Mart ayı)
  • Formula 1 Yarışı (Nisan ayı)
  • Takı Fuarı (Kasım)
  • Sonbahar Alışveriş Festivali (Ocak-Şubat ayları)

formula-1-yarisi-.jpg


Manama Gece Hayatı

Manama şehrinde fazla gece hayatı kültürü yoktur. Şehirde elle sayılabilecek kadar az bar, disko ve gece kulübü bulunmaktadır. Fakat bu eğlence mekanları dolup taşar. Gece 11 gibi gidebileceğiniz mekanlarda eğlenceler geç saatlere kadar sürer. Işıklandırmalarla birlikte mekanlar bambaşka bir hale bürünmektedir. İşte gidebileceğiniz popüler mekanlar;

  • Gold Club
  • Harversters
  • Warbler's
  • Wrangler's

manama-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik: Bahreyn Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum