Bahreyn Gezilecek Yerler

Bahreyn, Basra Körfezi'nde bulunan Asya kıt'asının en küçük ülkelerinden biridir. Tarihi ve turistik açıdan önemli yerlere sahip olan ülkede birçok cami, kale, müze gibi önemli mekan bulunuyor. Bahreyn'in gezip görmeniz gereken yerleri yazımızda...
Bahreyn Gezilecek Yerler

Bahreyn Hakkında Bilgi

  • Bahreyn, Basra Körfezi'nde yer alan bir adada bulunmaktadır.
  • Arapça bir kelime olan 'Bahreyn' dilimize 'iki deniz arasında' şeklinde tercüme olunmaktadır.
  • Başkenti Manama'dır.
  • Ülkenin yüzölçüm alanı tam 765.3 kilometrekaredir. 
  • Yaklaşık 1.400.000 nüfusu vardır.
  • Suudi Arabistan ve Katar ile komşudur.
  • 3 ada parçasından oluşan Bahreyn Arap Yarımadası'nın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olarak bilinmektedir.
  • Bahreyn tarihi ve turistik yerleriyle de ünlü bir ülkedir.
  • Telefon kodu +973'dür.
  • Para birimi Bahreyn Dinarı'dır.
  • Vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır.

Bahreyn Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Bahreyn'de görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Bahreyn'deki gezilecek yerler listesi
  • Bahreyn müzeleri
  • Bahreyn'de yer alan tarihi mekanlar
  • Bahreyn'deki turistik noktalar
  • Bahreyn'de otel önerileri
  • Bahreyn'de nerede ne yenir?
  • Bahreyn'de ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Bahreyn'e ne zaman gidilir?
  • Bahreyn festivalleri nelerdir?

Manama

Bahreyn'in başkenti ve en büyük şehri olan Manama, tarihi güzellikleri, yapıları ve sıcakkanlı insanıyla her yıl pek çok turistin gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2015 itibariyle 155.000'dir. 

manama.jpg


Bahreyn Ulusal Müzesi

Bahreyn'in en büyük ve en eski kamu müzelerinden biridir. 1988 yılında faaliyete başlayan Bahreyn Ulusal Müzesi ülkenin başkenti Manama'da Kral Faisal Karayolu üzerinde bulunmaktadır. 27.800 metrekarelik alanı kapsayan kurum, Bahreyn'in arkeolojik eserlerinden oluşan yaklaşık 5000 yıllık zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. 9 büyük galeriden oluşan müzede arkeolojik kalıntılarla yanaşı Babiller'den kalma bazalt heykeller, Tarihi Kur'an Elyazmaları, astronomik eserler ve tarihi belgeler bulunmaktadır. Bahreyn seyahatinizde ülkenin ulusal müzesini görmeden kentten ayrılmayın.

bahreyn-ulusal-muzesi.jpg


Qal'at al-Bahrain (Bahreyn Kalesi)

Halk arasında Bahreyn Kalesi veya yalnızca 'kale' olarak anılan yapı, daha da öncesinde Portekiz Kalesi adıyla bilinmekteydi. Kalede yapılan araştırmalar bölgenin MÖ 2300'lü yıllarda yerleşim alanı olarak kullanıldığını ispatlamıştır. Şu anki Bahreyn Kalesi MS 6. yüzyıllarda inşa edilmiş tarihi bir yapıdır. Karbabad olarak bilinen bölgede bulunan antik kale, 2005 yılından itibaren UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmeyi başarmıştır. 180 bin metrekarelik alanı kapsayan kale, birçok ülkeden gelen arkeologların önemli keşif noktalarından birine çevrilmiştir. Bahreyn'nin simgelerinden biri haline gelen antik kale mutlaka görülmelidir.

qalat-al-bahrain.jpg


Bab Al Bahreyn

Ülkenin başkenti Manama'nın eski merkezinde Gümrük Meydanı olarak bilinen bölgede yer almaktadır. 1949 yılında inşa edilen yapı, kentin önemli pazarlarından biri olarak hizmet vermektedir. 1986 yılında İslam mimari özelliklerini yansıtacak şekilde yenilenen Bab Al Bahreyn bankalara, iş yerlerine, ofislere ve hediyelik eşya dükkanlarına ev sahipliği yapan meşhur bir alandır. Bahreyn seyahatinizde görmek isteyeceğiniz yerlerden biridir.

bab-al-bahreyn.jpg


Al Fateh Grand Mosque (Al Fateh Ulu Camii)

Al-Fateh İslam Merkezi olarak da anılan cami, tam 6500 metrekarelik alanı kapsayan dünyadaki en büyük camilerden biri olarak meşhurdur. 7 bin kişi kapasiteli cami, 1987 yılında merhum Şeyh İsa ibn Salman Al Khalifa tarafından inşa ettirilmiştir. İslam mimarisinin ülkedeki en önemli ibadethanelerinden biri olarak bilinen Al Fateh Ulu Camii, 100 metre uzunluğa ve 75 metre genişliğe sahiptir. Kubbe yüksekliği 24 metre olan cami, 2 minareye sahiptir. Başkent Manama'da bulunan dini yapı, Bahreyn'in görülmesi gereken yerlerindendir.

al-fateh-grand-mosque.jpg


Beit Al Qur'an (Kur'an Evi)

Burası İslam sanat eserlerine adanmış çok amaçlı bir müze kompleksidir. Başkent Manama'nın Hoora ilçesinde yer alan müze, dünyadaki en meşhur İslam müzelerinden biri olarak kabul görmüştür. Kur'an elyazmaları ve İslam sanatına ait değerli eserleri barındıran kurumda 50 binin üzerinde el yazma ve kitap mevcuttur. Halkın her kesiminden toplanan yardımlarla finanse edilen Beit Al Qur'an, Bahreyn'in turistik yerlerinden birine dönüşmüştür.

beit-al-quran.jpg


Arad Kalesi

Bahreyn'in Arad kentinde bulunan 15. yüzyıla ait kaledir. 1622'de Bahreyn'in Portekizliler tarafından işgali sırasında savunma amaçlı olarak kullanılan kalelerden biri olarak bilinen yapı, tipik İslam mimarisini aksettiren kalelerindendir. Yapımında deniz taşları, kireç, kum ve palmiye gövdeleri kullanılan Arad Kalesi, daha sonra kaya materyali ile yenilenmiştir. Bölgedeki en önemli tarihi yapılardan biri olarak bilinen kale kesinlikle görülmelidir.

arad-kalesi.jpg


Khamis Camii

Emevi halifesi II. Ömer döneminde inşa ettirilen dini yapı, Bahreyn bölgesinin ilk camisi olması bakımından önemlidir. Bu tarihi cami, başkent Manama'nın Khamis İlçesi'nde yer aldığından bu isimle anılmaktadır. Şeyh Salman Yolu üzerinde bulunan ve kolayca fark edilen tarihi cami, MS 692 yılında yapılmıştır. Camiden geriye sadece minareleri ve harabeye dönmüş duvarları kalmıştır. Sembolleşen ikiz minareleri 14 ve 15. yüzyıllarda yeniden inşa edilen Khamis Camii, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

khamis-camii.jpg


Riffa Kalesi

1812 yılında Şeyh Salman bin Ahmed Al Halife döneminde bir savunma kalesi olaak inşa edilen yapı, Bahreyn'in tarihi yerlerinden biridir. 19. yüzyılda konuta dönüştürülen Riffa Kalesi 1869 yılına kadar hükümetin resmi ikametgahına dönüştürüldü. Bu yönüyle stratejik önemi daha da artan kale aynı zamanda 1869 ve 1932 yıllarında ülkeyi yöneten Şeyh İsa bin Ali Al Khalifa'nın doğduğu yerdir. 1993 yılında restore edilen kale, ülkenin en değerli yapılarından biridir.

riffa-kalesi.jpg


Barbar Tapınağı

Bahreyn'in Barbar Köyü'nde bulunan bu tapınak, adını bulunduğu köyden almaktadır. Dilmun kültürünün bir parçası olarak bilinen bölge, arkeolojik bir sitedir. 3 adet Barbar tapınağından meydana gelen bölgenin tarihi MÖ 3000'li yıllara kadar dayanmaktadır. İlk kez 1954 yılında bir Danimarka arkeoloji ekibi tarafından keşfedilen bölge, kireçtaşı bloklardan inşa edilmiştir. Harabeye dönüşen tapınaklarda bulunan seramik eserler, silahlar, altın eşyalar Bahreyn Ulusal Müzesi'nde sergilenmektedir. UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Barbar Tapınağı, Bahreyn'in en tarihi yerlerindendir.

barbar-tapinagi.jpg


Bahreyn'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Bahreyn, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Bahreyn'de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Bahreyn'in en iyi otelleri;


Atiram Premier Hotel

Kapalı yüzme havuzu ve bir restoran sunan Atiram Premier Hotel, Juffair'de yer almaktadır. Ücretsiz wifi erişimine sahip klimalı konaklama birimleri sunmaktadır. Tesiste fitness ve masaj salonlarının yanı sıra bir sauna bulunmaktadır. Bu hotel ayrıca güneşlenme terası ve ortak bir salon içermektedir. Aynı samanda bir bar bulunmaktadır. Atiram Premier Hotel'in her odaları şehir manzaralıdır. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan Atiram Premier Hotel, 4 yıldızlıdır.

atiram-premier-hotel.jpg

Adres: 324 Building No. 1188, Rd No 2420, Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1781 1811

Fiyat: Geceliği 64 € ile 173 € arasındadır.


The Westin City Centre Bahreyn

The Westin City Centre Bahreyn, ülkenin en büyük alışveriş merkezi olan City Centre ile doğrudan bağlantılıdır. Yüzme havuzu, sonsuzluk havuzu, fitness ve spa olanakları ücretsizdir. Ek ücret karşılığında spa bakımları bulunmaktadır. Ücretsiz wifi erişimine sahip tüm odalarda düz ekran TV, klima ve ücretsiz banyo malzemeleri barındıran banyo mevcuttur. Bu tesis Manama şehrindeki en iyi puan alan konumlardan birinde bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan The Westin City Centre, 5 yıldızlıdır.

the-westin-city-centre-bahreyn.jpg

Adres: Al Seef District, Shaikh Khalifa Bin Salman Hwy, Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1717 1000

Fiyat: Geceliği 260€ ile 600€ arasındadır.


Elite Crystal Hotel

Juffair'de bulunan Elite Crystal Hotel'in geniş süitleri modern mobilyalarla döşenmiştir. Otelde açık havuz bulunmaktadır. Wifi erişimi ve tesis bünyesindeki özel otopark ücretsizdir. Elite Crystal Hotel'deki tüm süitler klimalı ve çağdaş mobilyalıdır. Hepsinde meyve sepeti ikramı ve VIP olanakların yanı sıra spor salonu ve havuza ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz. Ziyaretçi puanlamasından 8.2 puan alan Elite Crystal Hotel, 4 yıldızlıdır.

elite-crystal-hotel.jpg

Adres: Road 2423, Block 324, Bldg 1373 Juffair، Bahreyn

Telefon: +973 1736 0360

Fiyat: Geceliği 85€ ile 195€ arasındadır.


Ramee Rose Hotel

Ramee Rose Hotel, Juffair'in kalbinde bulunmaktadır. Otel, ABD donanması üssüne ve Bahreyn Özel Hastanesine çok yakındır. Otel, şehir manzaralı büyük cumbalı pencerelere sahip 108 iyi döşenmiş oda be süit sunmaktadır. Tüm odalarda klima, düz ekran TV ve dinlenebileceğiniz bir oturma alanına sahiptir. Ramee Rose'un klimalı odalarına günün 24 saati oda servisi yapılmaktadır. Ayrıca ücretsiz wifi erişimi de mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 7.7 puan alan bu hotel, 4 yıldızlıdır.

ramee-rose-hotel.jpg

Adres: Bldg No 1161, Block no 324, Road No 2420، 324, Bahreyn

Telefon: +973 1761 6167

Fiyat: Geceliği 68€ ile 99€ arasındadır.


Al Raya Suites Hotel 

Çatı havuzu ve saunaya sahip modern Al Raya Suites Hotel, Bahreyn Sergi Merkezi'nin karşısında bulunmaktadır. Manama'nın en meşhur alışveriş merkezleri, araçla 5 dakikalık mesafededir. Ferah odalar ve süitler, müthiş bir tasarım ve çağdaş mobilyalara sahiptir. Bütün odalar klima ve uydu TV ile donatılmıştır. Konuklar oteldeki şehrin panoramik manzarasına sahip modern fitness merkezinde egzersiz yapılabilmektedir. Buhar odaları da bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan bu hotel, 4 yıldızlıdır.

al-raya-suites-hotel .jpg

Adres: Road No 408، Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1755 5888

Fiyat: Geceliği 73€ ile 233€ arasındadır.


Bahreyn'de Nerede Ne Yenir?

Orta Doğu mutfağının karakteristik özelliklerini taşıyan Bahreyn, seçilebilecek sayısız restoranın bulunduğu etkileyici bir yemek mekanına sahiptir. Ana yemek alanı Adliya'dır. Burada Coco ve en ünlüler arasında Lilou's ile sayısız kafe arasında seçiminizi yapabilirsiniz. Şöhretli restoranlar daha çok Zoe'nin ve Blok 338'in olduğu bölgededir.


400 Gradi

İtalyan mutfağını kendine konu edinen 400 Gradi, pizzalarıyla meşhurdur. 400 Gradi, öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Paket servis hizmeti de veren bu restoran, perşembe ve cuma günleri 09:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet verirken, diğer günler 09:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

400-gradi.jpg

Adres: Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1711 0618


Baharat Restaurant

Asya ve Avrupa mutfağını kendine konu edinen Baharat Restaurant, vejetaryen dostudur. Baharat Restaurant, kahvaltı, öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Açık büfe hizmeti bulunmaktadır. Sıcakkanlı garsonlarıyla gözleri boyayan bu restoran, her gün sizlere 08:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

baharat-restaurant.jpg

Adres: Sheikh Khalifa Bin Salman Highway | Le Méridien City Centre Bahrain, Seef District, Manama Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1717 1441


Furn Bistro & Bakery

Ortadoğu mutfağını kendine konu edinen Furn Bistro & Bakery, vejetaryen dostudur. Furn Bistro & Bakery, kahvaltı, öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve içecek hizmeti vermektedir. Paket servis hizmeti de veren bu restoran, her gün sizlere 08:00 - 22:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

furn-bistro--bakery.jpg

Adres: Shaikh Khalifa Bin Salman Highway، Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1717 1441


Takht Jamsheed

Ortadoğu ve İran mutfağını kendine konu edinen Takht Jamsheed, vejetaryen dostudur. Takht Jamsheed, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Paket servis hizmeti de vermektedir. Restoranında tüm alkol çeşitlerini bulunduran Takht Jamsheed, 12:00 - 16:00, 18:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

takht-jamsheed.jpg

Adres: Block 338، Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1774 6431


China Garden

Çin mutfağını kendine örnek alan bu restoran, vejetaryen dostudur. China Garden, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Paket servis hizmeti vermektedir. Tüm içkileri bulundurmaktadır. Bahreyn'e gitmişken gidip eşsiz yemeklerini tatmanızı öneririz.

china-garden-001.jpg

Adres: Building 11، Rd No 3801, Manama, Bahreyn

Telefon: +973 1771 3000


Bahreyn'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bahreyn'de oldukça ilginç bir şekilde, şehir içi ulaşımınızı develerle sağlayabilirsiniz. Şuanda yollarda develer doğrudan olmasalar da, bazı bölgelerde turistler için ulaşım sağlanmaktadır. Aslında Bahreyn'deki insanlar otomobillere oldukça heveslidirler. Arabalar burada adeta seyir unsurudur. Çünkü yerel halk, gösterişe oldukça önem göstermektedir. Bu sebeple şehirde oldukça lüks bir araba kiralayabilirsiniz. Bahreyn'in toplu taşıma sistemi çok sınırlıdır. Ülkenin yalnızca küçük bir otobüs filosu bulunmaktadır. Raylı sistemli ulaşım araçları ise maalesef yoktur. Ancak buna rağmen tek seçenek olan otobüsler oldukça ucuzdur.

bahreynde-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Bahreyn'e Nasıl Gidilir?

Bahreyn'e Türkiye'den doğrudan uçuş bulunmaktadır. İstanbul-Bahreyn arası uçuş süresi yaklaşık olarak 4 saat 20 dakikadır. Çoğu havalimanına oranla küçük olan Bahreyn Uluslararası Havaalanı, Manama'nın hemen doğusunda, Muharebe'de yer almaktadır. 

bahreyne-nasil-gidilir.jpg


Bahreyn'e Ne Zaman Gidilir?

Bahreyn'i ziyaret etmek için en uygun zaman Kasım ve Mart ayları arasındadır. Ekim ve Nisan ayı ise çok olmasa da tercih edilebilir dönemlerdir. Bahreyn'de akşamları serin olabileceğinden Aralık-Mart aylarında gidecekseniz kalın giyinmeniz ve bol yağmurlu günlere hazırlıklı olmanız gerekecektir. Bahreyn'in Mayıs-Eylül ayları yazları çok sıcak ve nemli olmasına rağmen ara sıra serin kuzeyden esen rüzgarlar havayı biraz dayanılabilir kılar. Yaz aylarında ülkede bulunmanız gerekirse, kum fırtınalarına dikkat etmeniz gerekir. 

bahreyne-ne-zaman-gidilir.jpg


Bahreyn Festivalleri ve Zamanları

Bahreyn festivallerinin temelini dini içerikli kutlamalar oluşturmaktadır. Ancak yılın belli dönemlerinde düzenlenen kutlamalar oldukça renkli geçmesinin yanı sıra, çevre ülkelerden de oldukça turist çekmektedir. Etkinliklerde de içeriğe bağlı olarak haliyle içki yasağına sıkı sıkıya bağlı kalınmaktadır.

bahreyn-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Ashura Festivali

Muharrem ayının İslam takvimindeki 10. gününde, Bahreyn'in Şii Müslüman çoğunluğu Hüseyin İbn Ali'nin şehit edilmesini anmak için toplanır. Çoğu kişi için, bu bir festival olmanın ötesinde, yoğun yaslı bir dönemdir. Yerel halk bu günde bir dizi geçit töreni düzenler ve olayın yaşayışının temsilinin yer aldığı gösteriler düzenler.

ashura-festivali.jpg


Milad El Nabi

Bahreyn'de en fazla kutlanan festival olan Milad Al Nabi, Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak amacıyla düzenlenmektedir. Sünniler ve Şiiler, bu önemli günü Nisan ayında her yıl düzenlenen yürüyüşler, bayram ve hikaye anlatımı gibi etkinliklerle kutlarlar.

milad-el-nabi-003.jpg


Bağımsızlık Günü 

Her Haziran'da Bağımsızlık Günü, tüm vatandaşların kost, din ve sosyal hiyerarşi arasındaki farklılıklarını unuttuğu ve gece gündüz devam eden havai fişek, opera ve festivallerle kutlandığı zamandır. 1971'de Bahreyn, yüz yılı aşkın bir süre sonrasında İngiliz egemenliğinden çıktığı için bu günü coşkuyla kutlamaktadır. 

bagimsizlik-gunu .jpg


Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı

Ramazan ayı, hayırseverlik ve düşünme dönemi olan Müslümanlar tarafından 'şenlikli mevsim' olarak görülür. Akşamları aileler yemekte buluştuktan sonra özel Ramazan çadırlarında kendilerini eğlendirirler. Bunun yanı sıra, Kurban Bayramı'nda da dini vazifeler yerine getirildikten sonra, sokaklarda benzer şenlikler, eğlenceler, performans gösterileri yer alarak her yerde tam bir bayram havası yaşanır.

ramazan-bayrami-ve-kurban-bayrami.jpg


Bahreyn'de Gece Hayatı

Bahreyn'in misafirperver ruhunda hareketli gece hayatı bulunmaktadır. Juffair, Exhibition Road, Adliya ve Manama merkezi gibi alanlarda ağırlıklı olarak otellerin bir parçası olan çeşitli barlar, salonlar ve gece kulüpleri bulabilirsiniz.

bahreynde-gece-hayati.jpg


The Warbler

Oldukça popüler olan bu mekanda, etkileyici bir yemek menüsüyle karşılaşabilirsiniz. Mekanda müzik çok yüksek sesli olduğundan kendinizi çıktığınızda sağır olmuş gibi hissedebilirsiniz. Bununla birlikte mekan, hafta sonlarında gerçekten canlı ve genellikle çok eğlenceli bir hal almaktadır. Havuz masaları ve müzikten en iyi şekilde faydalanabileceğiniz iyi boyutta bir dans pisti bulunmaktadır.

the-warbler.jpg

Adres: Manama, Bahreyn

Telefon: Bilinmiyor.


Rocky's Cafe

Büyük ve yüksek sesli olan bu yerde, sessiz ve sakin bir ortam bulmanız imkansızdır. Özellikle hafta sonları canlanan bu yer, hızlı servisi ve zengin menüsünün yanı sıra oldukça eğlenceli bir mekana dönüşür.

rockys-cafe.jpg

Adres: Building No. 256 Road No-40، Bahreyn

Telefon: +973 1772 7230

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum