Malatya'nın Meşhur Lezzetleri

Malatya mutfağında yemeklerin daha çok bulgurla yapıldığı gözlemlenmektedir. İşte Malatya'nın meşhur lezzetleri...
Malatya'nın Meşhur Lezzetleri

Kulak Çorbası 

kulak-corbasi-.jpg

Şehriyeyi et bulyonu ile ilave edilen suda kaynatıp, ince bulgur ile oluşturulan misket büyüklüğünde köfteleri sıvı yağda kızarttıktan sonra çorbanın içine eklenmesi ile oluşturulan Kulak çorbası Malatya’nın meşhur lezzetlerinden biridir. 

 

Analı- Kızlı 

kofte.jpg

Malatya yöresine ait en meşhur köfteli yemeklerden biri  olan analı kızlı köfte, et, soğanı ve bulguru güzelce karıştırıp, harca çok büyük olmamakla birlikte yumurta büyüklüğünde yuvarlak şekil verilir. Daha sonra köfteler salçalı suyun içerisinde haslanarak servis edilir.

 

Kiraz Yaprağı Sarması 

kiraz-yapragi-.jpg

Kiraz yaprakları üzerine sıcak su dökülerek 5 dakika bekletildikten sonra ayıklanarak bir köşede süzülmeye bırakılır. Daha sonra kıyma ve köftelik bulgurdan yapılan harç içerisine koyularak sarılır. Pişen kiraz sarması başka bir tencerede hazırlanan yoğurt sosunun içine dökülerek 10 dakika kadar daha pişirilir. Pişen kiraz yaprağı sarması kepçe ile alınarak bir kaba konulur. Üzerine tereyağlı kavrulmuş soğan ilave edilerek servis edilir. 

 

Patlıcan Dövmesi 

patlican.jpg

Patlıcan dövemsi, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patlıcanları, kavrulmuş etlerin içine ekleyerek tencerede pişirmesiyle oluşur.

 

Kayısı

kayisi-008.jpg

Malatya'da yetişen kayısılar, dünya genelinde ünlüdür ve kuru kayısı üretiminin % 80'ini Malatya'da bulunan kayısı bahçelerinden sağlanır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum