Malatya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tarihin gölgesindeki eserleri, doğal güzellikleri ile Malatya'da gezilecek ve görülecek yerleri sizler için düzenledik.
Malatya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Nemrut Dağı 

nemrut-2-.jpg

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağı, üzerinde barındırdığı dev heykellerin ve anıt mezarın yanı sıra, dünyanın en muhteşem gündoğumu ve gün batışının seyredilebildiği yer olmasıyla da ilgi çekmektedir. 


Arslantepe Höyüğü

hoyuk-.jpg

Günümüzde açık hava müzesi özelliği taşıyan Arslantepe Höyüğü bölgesinde yapılan kazılarda iki aslan, bir kral heykeli, kerpiç saray, mühür baskıları, kaliteli metal eserler, M.Ö. 3600-3500 yıllarına ait bir tapınak ortaya çıkarılmıştır. Eserlerin bazıları Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmektedir.


Battalgazi Ulu Camii

cami-1.jpg

Battalgazi Ulu Camii, 1220'lü yıllarda I. Alaaddin Keykubat döneminde yaptırılmıştır. Cami Yakub bin Ebubekir tarafından inşa edilmiş olup, yapının hat işlerini Ahmed bin Yakub, taş kısımlarıyla ise Üstad Hüsrev el-Benna ilgilenmiştir. 


Beşkonaklar Etnografya Müzesi

etnografya.jpg

Şehrin merkezinde yer alan Etnografya müzesi'nde Malatya halkının geçmişte kullandığı eşyaları, geleneksel kıyafetleri sergilenmektedir. Cep saatleri, yüzükler, tesbihler, ağırlık ölçü aletleri, kazanlar, tepsiler, çakmaklar ve aydınlatma araçları sergilenen diğer parçalar arasındadır. 


Günpınar Şelalesi ​

selale-002.jpg

Merkeze biraz uzak olsa da Günpınar Çayı'ndan oluşan şelale mutlaka gidilip görülmesi gerekenler listesine eklenmelidir. 


Atatürk Evi 

ataturk-002.jpg

Atatürk Malatya'ya ilk geldiğinde Eski Türk Ocağı ve Halkevi binasının giriş katında kalmıştır. Binada bulunan iki oda,1981 yılında Atatürk Evi olarak düzenlenmiş ve ziyaretçilere açılmıştır. 


Karakaya Baraj Gölü 

karakaya.jpg

Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük barajı olan Karakaya Barajı,Malatya'nın il sınırları içerisinde bulunmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum