Mad Max Fury Road Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

2015 yılında vizyona giren Avusturya yapım Mad Max: Fury Road hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte George Miller’in yönettiği Mad Max: Fury Road hakkında bilinmeyen bilgi.
Mad Max Fury Road Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

Mad Max Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgi

İlk olarak 1980’li yıllarda vizyona giren Avusturalya yapımı Mad Max, izleyiciler tarafından çok sevildi ve 3 adet devam filmi çekildi. İnceleme film içeriğimize konu olan Mad Mad: Fury Road filmi adını en iyi aksiyon filmleri arasına yazdırmayı başarmış durumda. İşte Mad Max: Fury Road hakkında bilinmeyen  gerçekler.


1. Yönetmen George Miller, filmin başrol oyuncusu değiştiği için Max Rockatansky karakterine uygun ismi Heath Ledger olarak düşünmüştü. Fakat Heath, aldığı ilaçları yanlış kullanması sonucu hayatını kaybediyor. Bu olayın intihar olduğu düşünülmekte. Sonuç olarak rolü alan kişi Venom filminde gördüğümüz Tom Hardy’e karar verildi.

01-198.jpg


2. Önceki filmlerde başrol de yer alan Mel Gibson’a alışan Miller, bir süre filmi çekmek istemese de bir süre sonra fikrini değiştirerek çekimlere başlamak istiyor. Fakat filmin çekileceği yer olan Namibya Çölü’nde durmayan yağmurlardan ötürü çekimler başlamadan iptal ediliyor. Zorlu şartlar altında çekilen Mad Max: Fury Road vizyona girdikten sonra istediği gişe başarısını elde etmiştir.

02-220.jpg


3. Çekimlerde çekilen çölün o kavurucu sıcaklığının meyvesi 88. Akademi Ödülleri sırasında kendini gösterdi. Mad Max: Fury Road filmi toplamda tam 40 adet Oscar ödülünü hanesine yazdırmayı başardı. Aynı zamanda en çok ödül kazanan film unvanının yeni sahibi oldu.

03-232.jpg


4. Max karakterinin üzerinde gördüğümüz ceket, filmin önceki başrol oyuncusunun giydiği paltonun çakmasıdır. Daha sonra sette ihtiyaç duyulan malzemeyi getirmek için depoya giden ekip Gibson’un filmde kullanmış olduğu orjinal ceketi bir kutunun içinde buldu.

04-226.jpg


5. İlk Mad Max filminde Toecutter karakterini oynayan Hugh Keays-Byrne, 2015 yılında çekilen Mad Max: Fury Road’da kötü karakter Immortan Joe’yi oynamıştır. 

05-168.jpg


6. Filmin aldığı 40 Oscar ödülünden biri olan En iyi kurgu Oscar ödülünün sahibi Margaret Sixel, emeğinin karşılığını almış durumda. Filmin çekimleri bittiğinde kendisine teslim edilen 470 saatlik video kaydını 3 ay gibi bir sürede izledi ve hassas olarak çalışarak kurguladı.

06-162.jpg


7. Mad Max: Fury Road filminde alışık olmadığımız bir durum yaşandı. Filmin storyboard yapımı genel olarak senaryodan sonra yazılmaktadır. Fakat burada senaryo tamamlanmadan çoktan hazırdı. Yönetmen George’un önceden hazırlamasının nedeni fazla diyalog yerine hareketli sahne ile izleyici toplamak istemesinden dolayıdır.

07-159.jpg


8. Kendinizi aksiyon sahnelerinde kaybettiğiniz Mad Max: Fury Road’da alev püskürtebilen gitara sahip olan The Doof Warrior karakteri gözüktüğü kısımlarda heyecana heyecan katarak izleyiciyi etkilemeyi başarmıştır. Karakteri canlandıran isim Avusturyalı şarkıcı Sean Hape’dir. Karakterin amacı çaldığı müzikle adamlarını gaza getirmektedir.

08-157.jpg


9. Her anında aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapan Mad Max: Fury Road’da kullanılan efektler oldukça usta işi olduğunu söyleyebiliriz. Filmin görüntü yönetmenliğini yapan John Seale, kameranın kadrajını sahnenin ortasında tutarak izleyen kişinin gözünü yormadan rahatça izleyebilmesini sağlamaktadır.

09-097.jpg


10. Toplam 150 figüranla çekilen filmde farklı ilgi alanlarına sahip insanlar vardı. Filmin başarısında önemli rol oynayan figüranlar Guy Norris ile birlikte çalıştılar. Bilgisayar efektlerinin neredeyse olmadığı filmde muhteşem sahneler çıkardılar.

10-463.jpg


11. Filmin ses efektleriyle ilgili çalışan Mark Mangini, Amerikalı yazar Herman Melville’nin Moby Dick kitabından ilham almıştır. Mangini, oluşturduğu kamyon sesine ek olarak farklı balina sesleriyle birleştirdiğini söylüyor. Ayarlamış olduğu kamyonla çarpışan araçlar yine bir balinaya benzer şekilde çarpışma sesi vermektedir. 

11-259.jpg


12. Filmin doğal renklerini oldukça başarılı kullanan ekip, Mad Max’in Blu-Ray sürümünde siyah beyaz filmi izleme şansı sundu.

12-300.jpg


13. George Miller, filmin senaryosunu bitirdikten sonra Mad Max: Fury Road harici 3 filmlik hikayeleri daha vardı. Filmin başrol oyuncusu olan Tom Hardy’nin yapmış olduğu 3 yıllık anlaşma filmin devamının geleceğinin habercisi olabilir.

13-225.jpg


14. George Miller, anlaşmaya uymayan film için ödeme yapmayan Warner Bros’a dava açmıştır. İlerleyen günlerde değişen Warner Bros ekibi yaşanan sorunu çözdü ve böylece filmin devamı kesilmemiş oldu.

14-218.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.