Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Es Es isimli dizi ile geçen genç oyuncu, 29 Ekim 1989’da Berlin’de dünyaya geldi.
Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir

Leyla Lydia Tuğutlu Biyografisi

Alman bir anne ile Türk bir babası olan Leyla Lydia Tuğutlu, küçük yaşlarda Almanya’dan İstanbul’a geldi. Çocukluğunda keman ve piyano dersleri aldı. Lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde eğitim görmeye başladı. Üniversite dönemlerinde foto modelliğe başlamasıyla hayatı değişmeye başladı. Best Model of Turkey’de derece kazandı. Ardından pek çok güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. Kamera karşısına ise ilk kez Es Es isimli gençlik dizisi ile geçti. 

2009’da Es Es isimli gençlik dizisinde İrem karakterini canlandırdı. Dizi, hayatını değiştirmeye çalışan Uras isimli genç bir çocuğun geçmişinden bir türlü kurtulamamasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ahmet Rıfat Şungar, Derya Alabora, Erdal Beşikçioğlu, Berk Hakman, Leyla Lydia Tuğutlu ve Umut Karadağ yer aldı. 2012’de ise yayınlandığı dönemin sevilen dizisi Karadayı’da Songül karakterini canlandırdı. Dizi, babasının suçsuz yere ceza çekmesini önlemek için kendince bir plan yapan Mahir isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor yer aldı.  

 

leyla-tugutlu3.jpeg

 

2013’te Günce isimli filmde Aslı karakterini canlandırdı. Film, hayatını kızına adayan Cengiz isimli bir radyo programcısının yaşadıklarını ve kızı için yaptıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Cemal Hünal, Leyla Lydia Tuğutlu, Nisa Melis Telli ve Levent Sülün yer aldı. 2014’te ise İçimdeki Ses isimli filmde Ayşıl karakterini canlandırdı. Film, bir kaza sonucu tanıştığı Ayşıl isimli kadına aşık olan beceriksiz yazar Selim’in yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Engin Günaydın, Leyla Lydia Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut ve Onur Buldu yer aldı. 

 

Leyla Lydia Tutğutlu uzun bir süre magazin program sunuculuğu yaptı. Genç oyuncu, 2015’te başrollerini Çağatay Ulusoy ile paylaştığı Delibal isimli film ile kamera karşısına geçecek. Vizyon tarihi henüz belli olmayan film, gençlerin epey beğenisini kazanacağa benziyor. 

 

Filmleri ve Dizileri :

  • 2015 - Delibal (Füsun) (Sinema Filmi) 
  • 2014 - İçimdeki Ses (Ayşıl) (Sinema Filmi) 
  • 2013 - Günce (Aslı) (Sinema Filmi) 
  • 2012 - 2014 - Karadayı (Songül Kara) (TV Dizisi) 
  • 2010 - 2011 - Kirli Beyaz (Melis) (TV Dizisi) 
  • 2009 - 2010 - Es Es (İrem) (TV Dizisi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.