Leon Goretzka Kimdir

Leon Goretzka, 6 Şubat 1995’de Almanya’nın Bochum kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Leon Goretzka Kimdir

Leon Goretzka Biyografisi

Leon Goretzka’nın Kulüp Kariyeri

Leon Goretzka, futbol kariyerine henüz 4 yaşındayken, doğduğu kentin takımı olan Werner 06 Bochum alt yapısında başladı. 1999 yılında dahil olduğu takımı ile 2 sene boyunca gelişimini sağladı. 2011 yılında ise kentin en büyük takımı olan VFL Bochum’a geçiş yaptı.

İlk zamanlarında minik takımlarda yer alan genç futbolcu, 2010’lu yıllara doğu genç takımlara yükseltildi ve 2012 yılına kadar burada mücadele vererek isminden söz ettirmeye başladı.

leon goretzka bochum

2012-2013 sezonunda Bochum As takımına yükseltilen Leon Goretzka, profesyonel kariyerine başlangıç yaptı ve ilk sezonunda 32 maça çıkıp 4 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Bir sonraki sezonda yaşadığı şansız sakatlıklar yüzünden takımda forma giyemedi ve bir dönem B takımda çalışmalara çıkıp maçlarda mücadele etti.

leon goretzka schalke 04

Leon Goretzka, 2015-2016 sezonuna gelindiğinde ise eski başarılı performansını tekrardan yakalayarak Schalke 04 forması altından etkili bir giriş yaptı. Sezon içerisinde daha ilk yarı tamamlanmamışken 15 kez formasını giydiği takımı ile 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Leon Goretzka’nın Milli Takım Kariyeri

Leon Goretzka, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2010 yılında Almanya U-16 takımında giydi ve burada 10 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi. Bir U-16 kadrosunda mücadele verirken, 2011 yılında Almanya U-17 kadrosuna dahil oldu. U-17 forması altında 17 maça çıkıp 5 kez gol sevinci yaşayan genç futbolcu, sonraki yıllarda U-19 ve U-21 kadrolarında görev aldı. 2014 yılında Almanya A Milli Takımı’na çağrılan Leon Goretzka, kariyeri boyunca 1 maçta milli formayı giydi.

Leon Goretzka’nın Başarıları

Almanya

Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası İkincilik: 2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.