Lazerle Hemoroid Ameliyatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Modern teknolojinin bize kazandırdığı hemoroid ameliyatı nedir, nasıl yapılır ve avantajları nelerdir gibi soruların cevabını derledik.
Lazerle Hemoroid Ameliyatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hemoroidler rahatsız edici ve acı verici olsa da, kolayca tedavi edilebilir ve atlatılabilir. Basurlar zamanla kötüleştiği için doktorlar ortaya çıktığı anda tedavi edilmeleri gerektiğini önermektedir. Bu içeriğimizde basur tedavisinde çok fazla kullanılan yöntem olan lazerle hemoroid ameliyatı hakkındaki her şeye yer verdik.

İşte lazerle hemoroid ameliyatı hakkında bilinmesi gerekenler...

Lazerle Hemoroid Ameliyatı Nedir?

Lazerle Hemoroid Ameliyatı

Gelişen teknoloji sayesinde birçok hastalığın tedavisinde uygulanan lazer, Hemoroid (Basur) hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Uzmanlar birçok tedavi yöntemi bulunan hemoroid (basur) hastalığının lazer tedavisiyle kolayca çözüme kavuşabileceğini ve son derece zahmetsiz bir operasyon olduğunu hatırlatmaktadır.

Hemoroid tedavisinde uygulanan lazer yöntemi, yaklaşık 20 dakikalık işlemin ardından hastanın aynı gün içerisinde taburcu olabileceği kadar konforlu ve zahmetsiz bir operasyondur. Halk arasında basur memesi veya mayasır olarak da bilinen hemoroid, makatın etrafındaki damarların tıpkı bacaklarda görülen varis benzeri şişmesiyle oluşmaktadır.

Lazerle Hemoroid Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lazerle Hemoroid Ameliyatı

Basur yani hemoroid hastalığının en kolay tedavi yöntemi olarak bilinen lazer uygulaması, klasik bir ameliyata nazaran son derece basit ve kısa sürede tamamlanmaktadır. İşlem genellikle 1. ve 2. derece hemoroidlerde hafif şekilde meydana gelen basur memelerini söndürmede kullanılırken 3. ve 4. derece hemoroidlerde daha büyük basur memelerini ameliyat esnasında kesmek için kullanılır.

Lazerli hemoroid ameliyatı yaklaşık 90 dereceye kadar ısı taşıyabilen lazer ışınları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Lazer ışınları belirlenen ısıya ulaşmasının hemen ardından dokuya uygulanarak denatürasyon (pişirme) meydana getirir. Daha çok 1. ve 2. derece hemoroid problemine sahip olan hastalarda uygulanan bu yöntem, son derece ağrısız ve kolay bir çözüm sağmaktadır.

Hastaların isteğine ve durumuna göre lokal anestezi veya hafif sedasyon (uyutularak) uygulanarak gerçekleştirilen lazerli hemoroid ameliyatı, saç telinden biraz kalın lazer teliyle hemoroid memelerine girilerek uygulanmaktadır. Operasyonun başlamasıyla ısınan hemoroid memesinde 2 ile 4 mm derinlik ve 6 ile 8 mm genişliğinde doku hasarı meydana gelmektedir. Hasta bu yanmayı çok hafif bir şekilde hissetmektedir.

Hemoroid memesine uygulanan ısı sonrasında bölgedeki genişlemiş toplardamarlar yanarak büzüşecek ve küçülecektir. Kontrollü olarak gerçekleştirilen bu yanık, zayıflayan alanın yeni ve sağlıklı bir doku oluşturmasına olanak sağlamaktadır. İşlemin tamamlanmasının ardından küçülmeler ciddi oranda azalırken ortalama bir ay içerisinde büyük ölçüde yok olmaktadır.

Lazerle Hemoroid Ameliyatı Sonrası

Lazerle Hemoroid Ameliyatı

Ameliyat sonrasında ilk olarak hasta dinlenmesi için odaya alınır. İşlemden yarım saat sonra hasta bir şeyler yiyip içmeye başlayabilir. Yeni doğum yapmış annelerin bebeklerini emzirmelerinin önünde herhangi bir engel yoktur.

Lokal anestezinin uygulandığı hastalar 2-3 saat sonra evine gidebilir. Spinal anestezi uygulanmış hastalarda ise bu süre 5-6 saatle bir gece arasında değişmektedir. Çok fazla yatış gerektirmeyen bu ameliyatta hastalar, bir günlük dinlenmenin ardından günlük aktivitelerine devam edebilmektedir.

Lazerle Hemoroid Ameliyatının Avantajları

Lazerle Hemoroid Ameliyatı

Basur tedavisinde çok fazla tercih edilen lazerle hemoroid ameliyatının birçok avantajı bulunuyor. Bu tedavi yönteminin avantajları arasında ağrının az olması, günlük yaşama hızlıca dönülebilmesi, kaslara zarar verilmemesi, makat darlığında genişleme olmaması ve kanama yaşanmaması yer alıyor. Bu avantajları sayesinde gün geçtikçe daha fazla kişi basur tedavisi için bu yöntemi tercih etmektedir.


İlginizi Çekebilir
Basur Nedir? Belirtileri ve TedavisiBasura İyi Gelen Şeyler

Lazer hemoroid ameliyatı kaç saat sürer?

Lazerle hemoroid ameliyatı çok kısa süren bir tedavi yöntemidir. 15-20 dakika gibi bir süre içerisinde biten bu ameliyattan sonra hasta, lokal anestezi yapılmışsa sadece 3-4 saat sonra taburcu olabilmektedir.

Lazerle hemoroid ameliyatı nasıl yapılır?

Lazerle hemoroid ameliyatında ilk olarak basur memesinin içerisine girilerek meme büzüştürülür. Yaklaşık olarak 15-20 dakika süren bir operasyonla basurun yok edilmesi amaçlanır. Hasta ameliyattan sonra aynı gün içerisinde taburcu olur.

Hemoroid tedavisi için ameliyat olarak lazer mi öneriliyor?

Hemoroid tedavisi için her evrede kullanılabilen lazer tedavisi günümüzde çok sık tercih edilmektedir. Hem ağrısı az olan hem de hastanın kısa süre içerisinde günlük yaşamına geri dönebilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Dış basur lazerle tedavi edilir mi?

Lazerle hemoroid ameliyatının avantajlarından birisi de basurun her evresini tedavi edebilmesidir. Hastalığın 3. ve 4. evrelerinde oluşan dış basur memesi bu ameliyat sayesinde kesilmektedir. Yaklaşık 90 derecelik ısı taşıyan bu lazer tedavisi sayesinde basurdan kurtulabilirsiniz.

Lazerle hemoroid tekrarlar mı?

Hemoroid hastalığını lazerle tedavi ettiyseniz ameliyattan sonra kabızlık ve ıkınma durumu oluşabilir. Ancak bu problemler hastalığın tekrarlamasına neden olmaz.

Basur ameliyatla geçer mi?

Hemoroid hastalığının tedavisi için birçok yöntem kullanılabilmektedir. Bu yöntemlerden birisi de ameliyattır. Özellikle lazerle hemoroid ameliyatı çok fazla tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Dolayısıyla basurun ameliyatla geçtiğini söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum