Basura İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler, Kremler ve İlaçlar

Hemoroidi geçiren çorbaları, meyveleri, içecekleri, yağları, yiyecekleri, bitkileri, kremleri, bitki çaylarını ve ilaçları içeriğimizde bulabilirsiniz.
Basura İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler, Kremler ve İlaçlar

Basura İyi Gelen Besinler

Basura ne iyi gelir sorusunu özellikle son zamanlarda çok fazla duymaya başladık. Dünyanın evden çalışmayı denediği bu dönemde ne yazık ki bu tarz hastalıklara yakalanabiliyoruz. Nedenleri arasında uzun süre boyunca oturma, tuvalette uzun süre durma, obezite, gebelik, liften fakir beslenme şekli ve sürekli ağırlık kaldırma bulunan basurun en büyük belirtileri ise makat bölgesindeki kaşıntı, tahriş ve kan görülmesidir.

Basura kremler, egzersizler, ilaçlar, bitkiler, yiyecekler ve bazı çorbalar iyi gelmektedir. Hemoroidi geçirmek için kremlerden Anestol Pomad'ı, egzersizlerden yürümeyi, ilaçlardan Daflon tableti, bitkilerden basur otunu, yiyeceklerden domatesi, çorbalardan ise mercimek çorbasını öneriyoruz.

Basuru Geçiren Krem

Basura İyi Gelen Besinler

Basura iyi gelen kremler Anestol Pomad, Anuflex Pomad, Pruzon Pomad, Procto-Glyvenol, Kortos Krem, Proctolog Rektal Krem, Redekain Pomad ve Recbutin kremdir. Bu kremleri kullanarak basuru geçirebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz kremler ağrıyı ortadan kaldırmak için özel formüle sahiptirler. Bu sayede ilk kullanımdan itibaren etkisini göstererek basur nedeniyle oluşan ağrıyı yok ederler. Kısa süre içerisinde etkisini gösteren bu kremlerden en çok Anestol Pomad önerilmektedir. Siz de dilerseniz doktorunuzun onayı olmak şartıyla bu kremi kullanabilirsiniz.

Basura İyi Gelen Egzersizler

Basura İyi Gelen Besinler

Hemoroid ağrılarını geçirmek için yürüyebilir, yüzebilir, koşabilir ya da dans edebilirsiniz. Bu egzersizler kan dolaşımını ve endorfin salınımını arttırdığı için basurun neden olduğu etkileri azaltmaktadır.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre kardiyovasküler egzersizler vücuttaki iltihaplanmaya karşı oldukça faydalıdır. Kaslarınızı güçlendiren bu egzersizler, zorlayıcı olmadıkları ve ağrıyı engelledikleri için herkes tarafından yapılabilir aktivitelerdir. Bu yüzden sizlere de bu egzersizlerden en az birini düzenli bir şekilde yapmanızı öneriyoruz.

Basuru Geçiren İlaçlar

Basura İyi Gelen Besinler

Hemoroide iyi gelen ilaçlar Daflon Tablet, Doxium Tablet, Vendios, Venoruton Tablet, Proktolog Fitil, Anestol Merhem, Prokto Glyvenol Fitil ve Kortos Fitildir. Bu ilaçları kullanırsanız basur probleminden kurtulabilirsiniz.

Hemoroid için geliştirilmiş olan bu ilaçlar, hap, fitil, merhem, sprey ve bitkisel içecekler şeklinde sunulmaktadır. Siz de kendiniz için uygun olanını doktorunuzdan reçete etmesini isteyebilirsiniz. Bu ilaçlar oldukça etkili oldukları için basuru geçirmektedir.

Bu ilaçlar oldukça etkili olsalar bile burada en önemli şey düzenli kullanım ve basura neden olan davranışların bırakılmasıdır. Yoksa ne yazık ki hemoroid tedaviniz istediğiniz gibi gitmeyebilir ve süreç yavaşlayabilir. Bu yüzden bu tarz davranışları bırakmanız gerektiğini hatırlatalım.

Hemoroide İyi Gelen Bitkiler

Basura İyi Gelen Besinler

Basur otu, karahalile, güvercin ağacı, aloe vera, mango çekirdeği, kişniş tohumları, İskoç kara ağacı, kantaron, dereotu ve papatya bitkileri basura iyi gelen bitkiler arasında yer alıyor. Bu bitkiler sayesinde hemoroid hastalığından kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitkiler, basur hastalığına karşı kullanabileceğiniz doğal tedavi yöntemlerinden birisidir. Doğanın bizlere sunmuş olduğu nimetlerden olan bu bitkiler basura iyi gelmekle beraber vücut üzerinde birçok farklı etkiye sahiptir.

Her ne kadar bu bitkiler hemoroide iyi gelse de doktor onayıyla kullanılması gerekiyor. Özellikle ilaçlara beraber kullanmak istiyorsanız mutlaka uzman bir doktora danışmanız gerektiğini söyleyelim. Her ilacın bazı yan etkileri olabildiği gibi iki tedavi yönteminin birleşmesi farklı etkilere sebebiyet verebilir. Bu yüzden tek başınıza hareket etmeden önce doktorunuza danışın.

Hemoroidi Geçiren Yiyecekler

Basura İyi Gelen Besinler

Basuru tedavi eden yiyecekler arasında kuruyemişler, kuru meyveler, sebzeler, meyveler, tahıllar ve et ürünleri bulunuyor. Bu yiyeceklerden bazıları ise bezelye, havuç, patates, pirinç, mercimek, portakal, ceviz, kuru incir, elma, kavun, domates ve kerevizdir.

Bu besinler hemoroid düşmanı olarak da adlandırılmaktadır. İçeriklerindeki vitamin ve mineraller sayesinde sindirimi kolaylaştıran besinler, bu sayede basura iyi gelmektedir. Bu besinleri düzenli bir şekilde tükettiğinizde basur oluşumunun engelleneceğini ve etkilerinin azalacağını söyleyebiliriz.

Basura İyi Gelen Çorbalar

Basura İyi Gelen Besinler

Hemoroidi geçiren çorbalar kereviz, mercimek ve köfteli sebze çorbasıdır. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriğe sahip olan bu çorbalar, tüketildiği andan itibaren basurun etkilerini azaltmaktadır.

Kısa süre içerisinde hemoroid rahatsızlığının ağrısını azaltmayı başaran bu çorbalar, vitamin ve mineral bakımından zengin olması sayesinde sindirim sistemini düzenlemektedir. Bu sayede basur gibi diğer birçok sindirim sistemi rahatsızlığına karşı iyi gelmektedir. Düzenli olarak bu çorbaların tüketilmesi durumunda bu tarz problemlerle karşılaşma ihtimalinizin düşeceğini söyleyebiliriz.


İlginizi Çekebilir
Basur Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Hemoroidin geçmesi için ne yapmalıyım?

Basuru geçirmek için beslenme öğünlerinize lifli gıdalar ekleyebilir, ılık su banyosu yapabilir, tropikal ürünleri kullanabilir ve en önemlisi egzersiz yapabilirsiniz. Hayatınızı bu davranışlarla değiştirirseniz hemoroidi geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Dış basur memesi nasıl iner evde?

Dış basur memesini indirmek için hareketli bir yaşamı benimsemeniz gerekmektedir. Eğer uzun süre oturarak çalışan bir kişiyseniz kendinize küçük molalar yaratmanız büyük önem taşıyor. Bu molalarda gezebilir ve hareket edebilirsiniz. Eğer evdeyseniz evin odalarını gezmeniz dış basurun inmesi için yapabileceğiniz aktivitelerden birisidir.

Basur şişmesine ne iyi gelir?

Basurun geçmesi için lif bakımından zengin yiyecekleri ve zeytinyağlı yemekleri tüketmenizi öneriyoruz. Ayrıca beslenme düzeninin dengeli olmasına da öne çıkıyor. Eğer basurunuz erken dönemlerinde ise oturarak sıcak su banyosu yapmak bu rahatsızlığınızı geçirebilmektedir.

Basura neden olan şeyler nelerdir?

Basura neden olan etkenler arasında aşırı baharatlı ve acı tüketimi, kırmızı et ağırlıklı beslenmek, tuvalette uzun süre oturmak, kronik ishal ya da kabızlık, aşırı kilo veya obezite, gebelik ve sürekli ağırlık kaldırmaktır. Eğer bu aktiviteleri siz de yapıyorsanız hemoroid hastalığına maruz kalabilirsiniz.

Basur için en etkili ilaç nedir?

Kısa süre içerisinde bizi hastalıklardan kurtaran ilaçlar, basur rahatsızlığının tedavisinde de en etkili olandır. Proctolog ve Procto Glyvenol adındaki iki ilaç basur tedavisinde en çok önerilen kremlerdendir. Bu kremler sayesinde basurdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Hemoroidden kurtulmak için nasıl beslenmeli?

Basur hastalığından kurtulmak için yüksek lif içeriğine sahip olan besinleri tüketmeniz gerekiyor. Tahıllar, oldukça yüksek lif içeriğine sahip olduğu için en fazla tercih edilen yiyeceklerdendir. Tatlı biber, domates, patlıcan ve havuç gibi sebzeler de basur problemini en aza indirir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum