Lavantanın İnsan Sağlığına Mucizevi 8 Faydası

Bu içeriğimizde insan sağlığı açısından birçok faydası bulunan lavanta bitkisi hakkında bilgileri derledik. İşte lavantanın faydaları...
Lavantanın İnsan Sağlığına Mucizevi 8 Faydası

Lavanta Yağı ve Çayının Faydaları

Geleneksel tedavi yöntemlerinde şifa niyetine kullanılan bitkilerden biri olan lavanta hakkında ilginç bilgileri bu içeriğimizde derledik. Cilt sağlığı, saç sağlığı ve ruh sağlığı başta olmak üzere daha birçok alanda kullanılan lavantanın faydalarını aşağıda bulacaksınız.

Lavanta Yağı ve Çayının Faydaları Listesi

SıraFaydaEtkiUygulanışı
1Hoş KokuDoğal ParfümSürülerek
2Sinir Sistemi DüzenlerPsikolojik Rahatlıkİçerek
3DezenfekteMikrop ÖldürürSürülerek
4Egzamayı EngellerKaşıntı GiderirSürülerek
5Uyku Düzeni SağlarDinlendirirİçerek
6Psikolojik Sorunları GiderirDepresyon Önlerİçerek
7Kas GevşetirKas Ağrısı GiderirSürülerek

İşte lavanta çayı, lavanta yağı ve benzeri ürünlerin insan sağlığına faydaları...

1. Hoş Kokusuyla Parfüm Olarak Kullanılır

Lavantanın Faydaları

Lavanta kokusuyla ünlü, oldukça bilinen bir çiçektir. Nadide ve hoş kokusu sebebiyle parfüm sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca lavantadan oda parfümleri, banyo parfümleri ve kolonya da imal edilmektedir.

2. Sinir Sistemini Düzenler

Lavantanın Faydaları

Lavanta sinir sistemine olan etkisiyle oldukça bilinen ve popüler bir çiçektir. Yüksek kesimlerde ve çorak toprak yapısında yetişmektedir. Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Ülkemizde karabaş otu olarak da tabir edilmektedir. Lavanta hoş kokusuyla ve rahat içimiyle insanları rahatlatır.

3. Dezenfektan Görevi Görür

Lavantanın Faydaları

Lavanta tıbbi alanda da kullanılmaktadır. Sakinleştirici ve sinir sistemine olan etkileri sebebiyle tıbbi alanda oldukça fazla tercih edilmektedir. Dünya savaşında, ordu askerlerinin yaralanmalarında dezenfekte amaçlı kullanılmıştır. İçeriğinde A ve C vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda kalsiyum, protein ve demir içermektedir. Lavanta cilt ve saç sağlığına da iyi gelmektedir.

4. Cilt Sağlığına İyi Gelir

Lavantanın Faydaları

Cilt sağlığı için lavanta yağını kullanarak çözüm bulabiliriz. Sinir bozuklukları için lavantayı kaynatarak ya da lavanta çayı içerek sakinleşebiliriz. Lavanta ciltte yaşanan kızarıklık, yara ve enfeksiyonlara çözüm olmaktadır. Özellikle egzama gibi cilt hastalıklarına karşı olumlu sonuçlar vermektedir.

5. Egzamaya İyi Gelir

Lavantanın Faydaları

Egzama kaşıntısı için lavanta yağı kullanımı, kaşıntının giderilmesini sağlayacaktır. Lavanta yağını suya damlatıp ayaklarınızı dinlendirebilirsiniz.

6. Uyku Problemlerini Çözer

Lavantanın Faydaları

Uyku problemi yaşayan kişiler lavanta kokulu oda spreyi ya da lavantayı odalarında bulundurarak rahatça uykuya geçebilirler. Lavanta, insan vücudunu rahatlatarak uyku moduna geçirir ve deliksiz bir uyku uyumanızı sağlar.

7. Ruhsal Bozuklukları Tedavi Eder

Lavantanın Faydaları

Odanızda lavanta bulundurmanız stres, sinir ve depresyon gibi sorunlara çözüm olmaktadır. Baş ağrısı ve migren gibi sıkıntılarda da lavantanın önemi büyüktür. Lavanta çayı içerek baş ağrınızı giderebilirsiniz.

8. Kas Ağrılarına İyi Gelir

Lavantanın Faydaları

Kas ağrısı yaşayan kişilerin sorunlarını çözmektedir. Bağışıklık sistemi ve sindirim sistemini olumlu yönde etkiler. Mide bulantısı gibi sorunlara da lavanta çözüm olmaktadır.

Lavanta İçeren En İyi Ürün Listesi

SıraMarkaFormneoldu Puanı
1Akzer PremiumÇay10/9.8
2ArifoğluYağ10/9.9
3Shiffa Home Yağ10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Lavanta
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Lavanta Ürünleri Tavsiyesi

Onlarca faydası ile kozmetik ve sağlık alanında kullanılan lavanta bitkisinden üretilen ürünleri sizler için araştırdık. Lavantadan imal edilen ve günlük kullanıma uygun çaylar ve lavanta yağları şunlardır;

1. Akzer Premium Lavanta Çayı

Lavanta Yağı ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Akzer
Lavanta Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Günlük tüketime uygun lavanta çaylarından biri olan Akzer Premium marka bu ürün kaynar suyun içerisinde 1-2 dakika bekletilerek hazır hale geliyor. Buharı sayesinde solunum yollarını rahatlatan ve nefes alıp vermeyi kolaylaştıran çay aynı zamanda mide ağrılarını da önlüyor.

2. Arifoğlu Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Akzer
Lavanta Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Cilt üzerine direkt olarak kullanılabilen bu doğal yağ yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor. Cilt lekelerine ve mikroplara karşı savaşan Arifoğlu lavanta yağını kaynar suyun içerisine bir kaç damla dökerek evinizde hoş bir koku oluşmasını sağlayabilirsiniz. Dezenfektan etkisi gösteren lavanta yağı solunum yolu hastalıkları içinde tedavi edicidir.

3. Aksu Vital Shiffa Home Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aksu Vital
Lavanta Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Kozmetik alanında sıklıkla kullanılan lavanta yağı egzama gibi cilt problemlerine iyi gelmektedir. Ayrıca bel ağrısı sırt ağrısı ve diğer kas ağrıları için lavanta yağını kullanabilir, masaj yaparak ağrı hissedilen bölgeye uygulayabilirsiniz.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

Lavanta içeren en iyi ürünler nelerdir?

Lavanta içeren en iyi ürünler arasında; Akzer Premium Lavanta Çayı, Arifoğlu Lavanta Yağı, Aksu Vital Shiffa Home Lavanta Yağı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Lavantanın faydaları nelerdir?

Hoş kokusuyla parfüm olarak kullanılır, sinir sistemini düzenler, dezenfektan görevi görür, cilt sağlığına iyi gelir, egzamaya iyi gelir, uyku problemlerini çözer, ruhsal bozuklukları tedavi eder, kas ağrılarına iyi gelir.

Lavanta yağı nasıl kullanılır?

Psikolojiden cilde birçok faydası bulunan lavanta, hem sürülerek hem de oda kokusu olarak kullanılabilir. Cildinizde problemli olan yere yeterli miktarda yedirebileceğiniz gibi aynı zamanda buhurdanlığa damlatarak da hoş bir oda kokusu elde edebilirsiniz. Tüm bunların yanında uyku probleminiz varsa yastığınıza damlatacağınız lavanta yağı daha rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.

 

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.