Larrys Mabiala Kimdir

Larrys Mabiala, 8 Ekim 1987’de Fransa’nın Montfermei kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Larrys Mabiala Kimdir

Larrys Mabiala Biyografisi

Larrys Mabiala’nın Kulüp Kariyeri

Larrys Mabiala, futbol kariyerine ilk olarak 2002 yılında Paris Saint Germain’in alt yapısında başladı. 5 sene boyunca burada alt yapı takımlarında kendisini geliştirdi ve 2007 yılında as takıma yükseltildi. As takıma çıktığı ilk sezonda kendisini geliştirmesi için Plymouth Argyle takımına kiralık gönderildi. Kiralık olarak kaldığı dönemde istenileni veremedi ve tek bir maçta dahi forma giyemedi. 2007-2008 sezonunda Paris Saint Germain’de ilk maçına çıktı ve sezon boyunca da 3 maça çıkıp 1 gol attı.

larrys mabiala paris saint germain

2009 yılında ligin bir başka takımı olan Nice ile görüşmelere başlayan Larrys Mabiala, bonservissiz şekilde transfer oldu. 4 yıllık sözleşme imzaladığı takımı ile 3 sezon forma giydi ve ilk sezonunda 20 maçta, ikinci sezonunda 12 maçta, bir sonraki sezonun yarısında 10 maçta forma giydi.

larrys mabiala kardemir karabükspor

2011-2012 sezonun devre arasında Karabükspor’a transfer oldu ve 4 sezon boyunca 106 maça çıkıp 3 gol attı. 2014-2015 sezonu sonunda küme düşen Karabükspor’dan ayrıldı ve 2015-2016 sezonu başında Kayserispor’a bonservissiz şekilde transfer oldu.

Larrys Mabiala’nın Milli Takım Kariyeri

Larrys Mabiala, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında Fransa U-21 takımında giydi ve burada sadece 1 maça çıktı. Bir sene sonra ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca 12 kez forma giydi. 2013 Afrika Uluslar Kupası’nda takımı ile beraber 2 maçta mücadele etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.