Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Lamine diş birçok kişi için çözüm kaynağıdır. Genellikle diş yapısı bozukluklarında ve diş lekelerinde uygulanır. Halk arasında porselen yaprak kaplama
Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Lamine Diş Kaplaması Nedir?

Lamine diş estetik bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem genellikle diş şeklinin ve renginin bozuk olduğu durumlarda uygulanmaktadır. Diş şeklinin ve renginin bozuk olması halinde lamine dişler estetik bir tedavi olarak çözüm oluyor.

Genel olarak estetik açıdan rahatsızlık duyulması sebebiyle tercih edilmektedir. Kişiye rahatsızlık veren bozuk yapıdaki ön dişlerin, porselenden hazırlanan ince bir tabaka şeklinde olan laminenin ön dişlere yapıştırılması ile uygulanmaktadır.

Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Lamine diş bir diğer adı ile yaprak dişler porselen malzemeden hazırlanmaktadır. Lamine kaplamalar sağlam yapıda üretilmiştir. Aynı zamanda renk değişimlerine ve bozulmalarına karşı bir yapıdadır.

Bu nedenle birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Lamine dişler, kişilerin diş yapılarını en doğal şekilde tamamlamaktadır. Diş renklerinde ve diş yapısında bozukluk olan kişilere çözüm olmaktadır.

Lamine kaplamalar en doğru şekilde kişinin ağız yapısında estetik bir görünüm sağlar ve görevlerini görürler. Lamine diş, porselenden üretildiği için hem ince hem de sert yapıdadır. Kullanan kişilere bir sorun yaşatmamaktadır.

Kolaylıkla kırılmazlar, sağlam ve dayanıklıdır. Bu dişler kişiye uygulandığında uyum sağlamaktadır. Bu nedenle lamine diş uygulaması yaptırmak isteyen kişiler rahatlıkla bu tedaviyi tercih edebilir. 

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Son yıllarda sıkça tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Teknolojik gelişmeler ile birlikte lamine diş kaplama kısa sürede yapılır. Yapılmadan önce diş için gerekli olan tedavi işlemi tamamlanır ve tedaviye başlanır. Dişlerin ölçüsü alınır, diş ölçülerine göre lamine diş kaplama üretimi yapılır. Üretilen kaplama ürünleri diş üzerine özel malzemeler ile yerleştirilir ve sabitlenir.

Lamine Diş Kaplama Neden Yapılır?

Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Birçok kişi dişlerine düzenli bakım yapmaz. Bu yüzden zamanla dişlerinin rengi değişmeye başlar. Belirli bir süreden sonra istenilen beyazlığa kavuşmak zorlaşır. Diş beyazlatma işlemlerinde istenilen beyazlama sağlanılamazsa dişlerin beyaz görünmesi için lamine diş kaplama yapılır. Sağlıksız ve lekeli görülen dişler için bu yöntem uygulanmaktadır.

Lamine Diş Hangi Durumlarda Uygulanır?

Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Lamine diş kaplaması bazı diş problemlerinde uygulanır. Ön dişlerde ayrıklıklar, ön dişlerde aşınma, ön dişlerde çatlak, ön dişlerde kırılma, çapraşık dişler, dolgulu dişlerde, lekeli ve renk değiştiren dişlerde, kanal tedavisinde siyahlaşan dişlerde lamine diş kaplaması yapılır.

Lamine Dişler Kimlere Uygulanmaz?

Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Lamine diş kaplamasını yaptırmak bazı bireyler için uygun değildir. Eğer sizde Diş gıcırdatma, Diş sıkma, Çene bozuklukları, Kötü alışkanlıklar ( yani tırnak yeme), Diş eti sorunları ,Bruksizm hastalığı varsa lamine diş kaplaması yapılamaz.

Lamine Dişin Bakımı Nasıl Olmalı?

Lamine Diş Kaplama Nedir, Nasıl ve Neden Yapılır?

Lamine dişin bakımı diğer dişlere göre daha zordur. Bazı şeyleri kullanmak kaplamalara zarar verecektir. Lamine dişin bakımında dişler günlük olarak yeterli sayıda fırçalanmalıdır. Ağız gargarası kullanılmalıdır. Diş ipi kullanılmalıdır. 3 ya da 6 ayda bir klinikte diş temizliği yapılmalıdır.

Diş sıkma ve diş gıcırdatma alışkanlığı olan kişiler gece plak kullanmalıdır. Tırnak yeme alışkanlığı var ise yenmemelidir. Lamine ön dişlerle sert bir şeyler ısırılmamalıdır. Kabuklu yemişler ön dişlerle tüketilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Protetik Diş Tedavisi Nedir, Çeşitlieri Nelerdir?Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı?Diş Taşı-Tartar Nasıl Temizlenir?

Lamine diş kaplama kaç TL?

Lamine diş kaplamaları klinikten kliniğe değişiklik göstermektedir. 2023 yılında lamine diş kaplaması yaptırmanın maliyeti 2750 TL ile 4250 TL arasındadır. Ön diş estetiği uygulamalarında sıklıkla 8 veya 10 dişin kaplanması tercih edilmektedir.

Lamine kaplama ömrü ne kadardır?

Lamine dişin ömrü ortalama 10 ile 15 sene arasındadır. Yaptığınız diş bakımı, dişlerin fırçalanma sıklığı, yiyeceğiniz şeyler lamine dişin süresini belirler. Gerekli kurallara uyduğunuzda ömrü uzamaktadır.

Lamine diş kalıcı mı?

Lamine dişler doğal dişler gibi uzun süreler boyunca kullanılır. Tek yapılması gereken bakımına dikkat etmektir. Eğer bakımına dikkat etmezseniz kullanım süresi ciddi oranda düşer. Kalıcı bir işlem değildir.

Lamine diş devlet karşılıyor mu?

Lamine diş kaplama tamamen estetik amaçla ve dişlerin korunması nedeniyle yapılmaktadır. Estetik amacıyla yapılan operasyonlar SGK tarafından karşılanmaz. Devlet hastanesinde lamine diş kaplaması yaptırmanız mümkün değildir.

Lamine diş tedavisi kaç yaşında yapılır?

Ön dişlerde estetik kaygılar yaşayan hastaların çoğuna lamine diş tedavisi uygulanmaktadır. Bunun için dişlerin istenilen duruma gelmesi gerekir. Lamine diş tedavisi öncesinde dişler istenilen şekle getirilir, 18 yaş üzeri herkese uygulanır.

Lamine diş koku yapar mı?

Lamine dişlerde normal ağız bakımı yapıldığı sürece koku olması mümkün değildir. Lamine diş kaplaması dişeti aralarının üzerine uzatılmadan sadece ön dişlerin yüzeyine yapılan bir uygulamadır. Diş eti problemi, koku gibi sorunlar yaşanmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.