Kostas Stafylidis Kimdir

Kostas Stafylidis, 2 Aralık 1993’de Yunanistan’ın Thessaloniki kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Yunanistan Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Kostas Stafylidis Kimdir

Kostas Stafylidis Biyografisi

Kostas Stafylidis’in Kulüp Kariyeri

Kostas Stafylidis, futbol kariyerine ilk olarak 2006 yılında PAOK’da başladı ve 5 sene boyunca alt yapı takımlarında mücadele etti. 2011 yılında gelindiğinde teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi ve profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. Bir sezon forma giydiği takımda 16 maça çıkan Kostas Stafylidis, 2012 yılında Bayer Leverkusen’e transfer oldu.

Transfer 1,5 Milyon Euro karşılığında bitirildi. Bayer Leverkusen’de sadece bir maçta forma giyen Yunan futbolcu, kendisini geliştirmesi için ilk olarak eski takımı PAOK’a kiralık gönderildi. Bir sezon forma giydiği takımda 21 maça çıkıp bir gol atan Kostas Stafylidis, 2013-2014 sezonunda ise İngiltere’ye yöneldi ve Fulham’a kiralık olarak geçiş yaptı.

kostas stafylidis fulham

Fulham’da başarılı bir sezon geçiren tecrübeli futbolcu, 38 maçta forma giyerek istikrarlık bir dönem yaşadı. Sezon sonunda Bayer Leverkusen’e geri döndü ve sonrasında transfer teklifleri aldı. 2015-2016 sezonu öncesinde Augsburg ile görüşmelere başlayan Kostas Stafylidis, 1,7 Milyon Euro’ya transfer oldu ve kariyerine burada devam etti.

Kostas Stafylidis’in Milli Takım Kariyeri

Kostas Stafylidis, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Yunanistan U-17 takımında giydi ve burada sadece bir maça çıktı. Aynı yıl içerisinde Yunanistan U-19 kadrosuna davet edildi. 2 sene formasını giydiği takımın 21 maçına çıkıp 4 gol attı. Sonrasında ise 2012 yılında U-20 ve 2013 yılında U-21 kadrolarına çağrıldı. 2015 Avrupa U-21 Şampiyonası’nda yer aldı. Aynı yıllar içerisinde Yunanistan A Milli Takımı’nda forma giydi ve kariyeri boyunca a milli forma ile 5 maçta sahne aldı.

Kostas Stafylidis’in Başarıları

PAOK

Yunanistan Süper Ligi : 2012-13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.