Koray Çalışkan Kimdir

Akademisyen, gazeteci ve yazar Koray Çalışkan, 30 Haziran 1972 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.
Koray Çalışkan Kimdir

Koray Çalışkan Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen Koray Çalışkan, 1984 yılında İzmir’e gitti ve liseyi İzmir Bornova Anadolu Lisesinde okudu. Liseden başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra lisans eğitimini almak için Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne kayıt oldu ve 1995 yılında mezun oldu.

Akademisyenlik Kariyeri

Üniversitenin lisans bölümünü bitirdikten sonra eğitimine devam etti ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. İkinci yüksek lisansını ise Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdi. 2005 Yılında New York Üniversitesinde Siyaset Bilimi Doktorasını tamamlayıp Dr. Ünvanını aldı.

Türkiye’ye dönen Koray Çalışkan, ilk olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde asistan olarak çalışmaya başladı. Bir süre burada çalıştıktan sonra tekrardan Amerika’ya gitti ve burada da asistanlık yaptı.

koray çalışkan yazar

2011 yılından beri de Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Doçent olarak görev yapmaktadır.

Gazetecilik Kariyeri

Koray Çalışkan, akademisyenliğinin yanı sıra medya alanına da çalışmalar yaptı. Radikal ve Birgün gazetelerinde  köşe yazarlığı, Habertürk ve +1TV'de program sunuculuğu yapan Çalışkan, birçok filmin yapımcılığını, senaryo yazarlığını yapmıştır.

Gazetelerde yazdığı yazılar sebebiyle 2015 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven'i terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla ifadeye çağırdı.

Koray Çalışkan, evlidir ve 2 çocuğu vardır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.