Kocaeli'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Marmara Bölgesinin hareketli şehirlerinden birisi olan Kocaeli'nde nerelere gidilir ?
Kocaeli'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kocaeli Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi

arkeoloji.jpg

Kocaeli’nin İzmit İlçesi Kozluk Mahallesi İstasyon Caddesi üzerindeki Eski Gar Binası Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu olarak hizmet vermektedir. Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesinde Paleolitik, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmektedir.

 

Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi

saray-muze.jpg

İzmit'in merkezinde Saat Kulesi'nin yanında yer alan müze IV. Murat döneminde inşa edilmiş fakat yapı çeşitli doğal felaketlrden dolayı yıkılmıştır. Yıkılan yapı yerine Sultan Abdülaziz döneminde saray yapılmıştır. Neo–Klasik üslupta, Avrupa-Barok stilinde yapılan yapı iki katlı olup cephesi mermer kaplıdır. Binanın tavan süslemeleri Fransız ressam Sason tarafından yapılmıştır. Mimarı Karabet Amira Balyan'dır.

 

Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi

osman-hamdi-bey.jpg

Ressam Osman Hamdi Bey'in evi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 1884 yılında Eskihisar'ın batı sahiline inşa edilmiştir. Planları kendisi tarafından çizilen ve Fransız Mimarisinden etkilenen köşkün yapı malzemelerinin bir çoğu yurt dışından getirilmiştir. Osman Hamdi Bey 26 yıl boyunca yaz aylarını geçirdiği köşkte en ünlü tablolarını çizmiştir. (Kamlumbağ Terbiyecisi)

 

TCG Gayret Gemisi Müzesi

gemi.jpg

USA Everson adlı gemi, 10 Mayıs 1946 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapıldı. Everson Kore ve Vietnam savaşlarına katıldı. 11 Temmuz 1973 yılında USA Everson gemisi; Türk Donanma Komutanlığı'na geçişi yapılarak adı TCG Gayret olarak değiştirildi. 1997 Ocak ayında ise Gölcük Donanma Komutanlığı, Kocaeli Valiliği ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Yüzer Sanatlar Galerisi ve Müze haline getirildi.

 

TCG Hızırreis Müzesi 

denizalti-002.jpg

2. Dünya Savaşı sonrası yüksek duruş ve vuruş gücüne sahip ilk denizaltı gemilerinden biri olarak USS GUDGEON ismi ile 30 yıl süre ile ABD Deniz Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra 30 Eylül 1983 tarihinde California'da Türk Sancağı çekilen TCG Hızırreis Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilmiştir. Gemi, günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir. 

 

Saat Kulesi

saat-kulesi.jpg

İzmit Kemalpaşa Mahallesi'nde yer alan bir saat kulesi. 34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yıldönümü nedeniyle İzmit mutasarrıflığı denetiminde İzmit Belediyesi tarafından yaptırılmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.