Kitaptan Sinemaya Uyarlanan En İyi Aşk Filmleri

Belki kitabını okudunuz, belki filmini izlediniz, ikisinde de farklı duygular hissettiniz. Aşk filmlerinin bir çoğu aslında kitaplardan uyarlanmış halleridir. İşte, kitaptan sinemaya uyarlanan aşk filmleri...
Kitaptan Sinemaya Uyarlanan En İyi Aşk Filmleri

Kitaplardan Uyarlanan Senaryosuyla En Çok İzlenen Aşk Filmleri

Kitaplardan filmlere uyarlanan aşk filmleri listesi. Belki kitabını okudunuz, belki okumadınız ama filmini izlediniz. Belki de bu aşk filmlerinin aslında kitaplardan uyarlandığını bilmiyordunuz.

İşte O Aşk Filmleri;

Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera 

Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan film, Florentino Ariza'nın aşkını, kavuşamamasını ve bekleyişini anlatır.

kolera-gunlerinde-ask-.jpg


Forrest Gump

Winston Groom romanından uyarlama Forrest Gump, zeka seviyesi düşük bir adamın zamanla gelişen olaylar zincirinde yaşadıklarını anlatıyor.

forrest-gump-001.jpg 


Aşkın Büyüsü/ Water for Elephants

Sara Gruen'in 3.romanından uyarlanan film, Veterinerlik okuyan Jacop Jankowski'nin ailesini trafik kazasında kaybetmesiyle eğitimini bırakıp, gezici bir sirk trenine katılması ve orada yaşadıklarını anlatıyor.

askin-buyusu.jpg


Aşkın Gücü/ What Dreams May Come

Richard Matheson'ın romanından uyarlanan filmde Chris ve Annie birbirine aşık bir çifttir. Trafik kazası sonucu çocuklarını kaybedince Annie eski mutluluklarını bir daha asla bulamayacaklarını düşünür. Chris ise karısını bu buhrandan kurtarmaya çalışacaktır.

askin-gucu.jpg


Bir Gün/ One Day

David Nicholls'ın romanından uyarlanan filmde Emma ve Dexter'ın her 15 Temmuz'da yaşadıkları ilişkileri aktarılıyor.

bir-gun-.jpg


Not: Seni Seviyorum/ P.S. I Love You

Cecelia Ahern romanından uyarlanan film, bir adamın öldükten sonra karısına mektuplar ile hayata tutunmayı öğretmesini ele alır.

seni-seviyorum.jpg


Beni Asla Bırakma/ Never Let Me Go

Kazuo Ishiguro'nun aynı isimli romanından uyarlanan filmde yatılı okulda büyüyen üç arkadaşın çocukluktan ergenliğe geçişlerini ve önceden çizilen kaderleriyle yüzleşmelerini aktarır.

beni-asla-birakma-.jpg


İnci Küpeli Kız/ Girl with a Pearl Earring

Tracy Chevalier’in romanından uyarlanan film, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız tablosunun yaratılış süreci sırasında gerçekleşen olayları ekrana taşıyor.

inci-kupeli-kiz-.jpg


Jane Eyre

Charlotte Brontë'nin dünya klasikleri arasında yerini alan kitabından uyarlanan film Jane Eyre'in çocukluğundan itibaren yaşadığı zor hayatı ve aşkını anlatır.

jane-eyre.jpg


Aşk ve Gurur/ Pride & Prejudice

Jane Austen'ın kitabından uyarlanan film gurur ve aşkın hakim olduğu genç kız kardeşlerin hayat hikayesini anlatıyor.

ask-ve-gurur.jpg


İngiliz Hasta/ The English Patient 

9 Oscar sahibi bir film olan İngiliz Hasta, Michael Ondaatje'nin romanından uyarlanan ve II.Dünya Savaşı sırasında İtalya'da yaşanan aşk ve savaşın izlerini anlatıyor.

ingiliz-hasta.jpg


Okuyucu/ The Reader

Bernhard Schlink romanından uyarlanan film, gizli bir ilişkinin iki kahramanının 8 yıl sonra karşılaşmasını anlatır.

okuyucu.jpg


Kayıp Nişanlı/ Un long dimanche de fiançailles

Sébastien Japrisot romanından sinemaya uyarlanan kitap, I.Dünya Savaşı'nda cepheye giden nişanlısının ölüm haberini alan Mathilde'nin yaşadıklarını konu alır.

kayip-nisanli-.jpg


Sevgili John/ Dear John

Nicholas Sparks'ın Dear John kitabından uyarlanan filmde John isimli genç, orduda görev almadan önce Savannah isimli bir kıza aşık olur. Aralarında aşk başlayan ikili, John'un orduya çağrılması üzerine sadece mektuplar aracılığıyla iletişim kurabileceklerdir.

sevgili-john.jpg


Umut Işığım/ Silver Linings Playbook 

Matthew Quick'in romanından uyarlanan filmde rehabilitasyondan yeni çıkan Pat'in Tiffany ile tanışması ve birbirlerine umut ışığı olmaları anlatılır.

umut-isigim-.jpg


Aynı Yıldızın Altında/ The Fault in Our Stars

John Green'in kitabından uyarlanan film, kanser hastası Hazel ile bir bacağını kanserden kaybeden Augustus'un hikayesini anlatıyor.

ayni-yildizin-altinda.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum