Kitaba Bağlı Uyarlanmayan Film Karakterleri

Kitaptan uyarlanan film karakterleri, kitaba tamamen bağlı olarak uyarlansaydı nasıl görünürdü? Bright Side, en bilinen film karakterlerinin romanlarda anlatıldığı hallerini, filmde uyarlanan şekliyle yan yana getirerek hepimizi şaşırttı.
Kitaba Bağlı Uyarlanmayan Film Karakterleri

Edebi eserlerin beyaz perdeye uyarlanması, her geçen yıl daha da popüler oluyor. Öyle ki, artık romanlar dizi olarak da sık sık karşımıza çıkıyor. Ancak film için, romanlarda anlatılan bu karakterlerin görünüşünde değişiklik yapılabiliyor. Kimi zaman kostüm ve makyaj sayesinde romanlarda anlatılan karakterler, neredeyse okurken hayalimizde canlandığı gibi karşımıza çıkıyor. Kimi zaman da bunu başarmak mümkün olmuyor. Yönetmenin tercihine bağlı olarak özellikle değişiklik de yapılabiliyor.

Orijinale tamamen bağlı kalınarak uyarlansaydı, bildiğimiz bu film karakterleri nasıl görünürdü? İşte orijinalinden önemli farklılıklar gösteren kitaptan uyarlama film karakterlerinin gerçek halleri...

1- Tyrion Lannister

Taht Oyunları adlı eserde Tyrion Lannister, savaşta aldığı yaradan sonra burnunun bir kısmı tamamen kopmuş ve yüzü boydan boya yarılmış olarak tarif edilse de Game of Thrones dizisinde, karakterin yüzünü o kadar deforme olmuş halde görmüyoruz.

tyrion lannister


2- Frodo Baggins

J. R. R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya’sında bir karakter olan Frodo Baggins, kitapta çok açık sarı saçlı, yarık çeneli, şişman, pembe tombul yanakları olan bir karakter şeklinde karşımıza çıkar. Kitapta boyu da diğer hobbitlerden biraz daha uzun olan Frodo, Yüzüklerin Efendisi’nde oldukça farklı görünüyor.

frodo baggins


3- Ellis Boyd “Red” Redding

‘En iyi film’ olarak bilinen Esaretin Bedeli’nin önemli karakteri Ellis Boyd “Red” Redding, kitapta İrlanda kökenli ve bu kökene uygun şekilde kızıl saçlı ve beyaz tenli olarak anlatılır. Red lakabının sebebi de budur. Stephen King’in Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti adlı novellasından uyarlanan filmde Ellis Boyd “Red” Redding, siyahi bir mahkum olarak karşımıza çıkıyor.

ellis boyd red redding


4- Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle’un eserinde Sherlock Holmes, ince bir buruna ve çıkıntılı, kare bir çeneye sahiptir.

sherlock holmes


5- Jon Snow

Taht Oyunları’nda sakalları olmayan Jon Snow, hafif kumral ve renkli gözlü olarak anlatılırken Game of Thrones’da karşımıza sakallı ve esmer bir karakter olarak çıkıyor.

jon snow


6- Dorian Gray

Oscar Wilde’ın ünlü romanı Dorian Gray’in Portresi’nde karakterimiz, efsanevi derecede yakışıklı, hatta melek görünümlü olarak anlatılır. Kitaba göre rengi çok açık olmayan altın sarısı saçlara sahip olan Dorian, mavi gözlüdür. Filmde ise saçları ve gözleri koyu renkli.

dorian gray


7- Harry Potter

Harry Potter serisinde kahramanımız mavi değil yeşil gözlü olarak anlatılır. Seri boyunca Harry'nin yeşil gözlerini annesinden aldığı söylenir.

harry potter

NeOldu.com / Rüzgârda Uçuyorum

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum