Kırmızıbiber Salatası Tarifi

Kurmak istediğiniz sofrada farklı lezzet bulundurmak istemenin yanı sıra sofranıza renk katmak isterseniz, sizler için özenle derlenen kırmızıbiber salatasını tarifini hazırladık.
Kırmızıbiber Salatası Tarifi

Kırmızıbiber Salatası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 6 tane kırmızıbiber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu ( yarım )
  • Tuz


Kırmızıbiber Salatası Nasıl Yapılır?

Kırmızıbiber salatasının yapımının yanı sıra sosu da ayrı olarak hazırlanan bu lezzetli yiyeceğimizi sizler de kolayca servis edebilirsiniz. Hazırlanma süresi 15 dakika sürerken, aynı şekilde pişirilmesi de en fazla 15 dakika sürmektedir.

 

Kırmızıbiber Salatası ve Adım Adım Hazırlanışı

Kırmızıbiber salatasının yapımına başladığınızda ilk olarak sosunu hazırlayın. Sosu için öncelikle biberleri közleyin ve güzelce yıkadıktan sonra fırına katın. Eğer bu aşamayı kısa sürede atlatmak isterseniz, marketlerden taze közlenmiş biberleri satın alabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından 4 diş sarımsağı iyice döverek, kabımızın içerisine koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limonu da sıkıp birazda tuz ilave edip çok güzel şekilde karıştırın.

Salatanınız hazırlanmasına geldiğinizde ise ilk olarak közlenmiş biberlerin kabuklarını tek tek temizleyin ve güzel şeritler halinde kesin. Ardından ise sosu da üzerine ilave edin ve güzelce harmanlayıp servis yapacağınız tabağa ilave edin. Salatanız servise hazır.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.