Kırklareli'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kırklareli, tarihi eserleri ve doğa güzellikleri ile görülmesi gereken bir şehirdir. Kırklareli'ne yolunuz düşerse deniz tarihi eserlerini gezebilir, deniz kıyısında mükemmel bir manzara izleme imkanı bulabilirsiniz.
Kırklareli'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Vize Kalesi

Vize Kalesi, Kırklareli’nin Vize ilçesindedir. Vize kalesi yüksek bir tepede yer almaktadır. Kalenin Roma dönemine ait olduğu belirtilmektedir. Kalenin dışı iyi bir görünme sahipken iç kısmında yıkıntılar halindedir.

 

kirklarelinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Sislioba Kalesi

Demirköy ilçesinde bulunan kale Roma dönemine aittir. Kale Bizans döneminde de kullanılmıştır. Kalenin bazı kısımları ayakta kalırken, bazı bölümleri ise yıkılmıştır.

 

kirklarelinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.JPG

 

Kıyıköy Kalesi

Kıyıköy Kalesi, Vize ilçesinde yer almaktadır. Bizans dönemine ait bir eserdir. 6. yüzyılda inşa edilen kale 9. yüzyılda tamir edilmiştir. 

 

kirklarelinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Aşağıpınar Höyüğü

Aşağıpınar Höyüğü, ilçe merkezine yakın bir mesafededir. Höyüğün eski bir tarihe sahip olduğu belirtilmektedir. Aşağıpınar Höyüğü’nde 1993 yılında kazı çalışmaları yapılmıştır. Aşağıpınar Höyüğü Neolitik çağda kullanılmıştır.

 

kirklarelinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Dupnisa Mağarası

Kırklarelinde bulunan Dupsina Mağarası, neredeyse 180 milyon yıl öncesine aittir. Dupnisa Mağarası 3 mağaradan oluşmaktadır. Bu mağaralar Kuru Mağarası, Kız Mağarası, Sulu Mağarası’dır. Ayrıca mağaranın içinde yeraltı nehri bulunmaktadır.

 

kirklarelinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Beğendik Köyü

Beğendik Köyü, Kırklareli’nin İğneada ilçesinde yer almaktadır. Doğa güzelliği olan mükemmel bir köydür. Muhteşem bir denizi olan Beğendik Köyü’nün huzur verici etkisi herkesi mutlu ediyor. 

 

kirklarelinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.