Kırklareli'nin Meşhur Lezzetleri

Kırklareli' ne yolunuz düşerse yöresel yemekleri ve tatlıları denemelisiniz. Kırklareli' ne özgü bu tatlar oldukça lezzetli.
Kırklareli'nin Meşhur Lezzetleri

Tas Kebabı

Tas Kebabı kuzu ile yapılan lezzetli bir kebap çeşididir. İçine birkaç sebze eklenerek pişirilmektedir. Tas Kebabı restoran ve evlerde pişirilen tüketilen bir yemektir.

 

kirklarelinin-meshur-lezzetleri.JPG

 

Borani

Borani, bir çeşit bitkidir. Sulu ve yumurtalı olarak iki çeşit pişirilmektedir.

kirklarelinin-meshur-lezzetleri-007.jpg

 

Soğan Aşı

Kırklareli’nin sevilen lezzetidir soğan aşı. Günlük olarak tüketilen sulu bir yemektir. Soğan aşı, içine birçok sebze eklenerek pişirilmektedir.

kirklarelinin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Bıldırcın

Bıldırcın, Kırklareli’nde sıklıkla tüketilen bir av kuşudur. Bıldırcının birçok çeşit yemeği yapılmaktadır. Kırklareli’ne özgü bir yemektir bıldırcın. Lezzetli olması sebebiyle tercih edilmektedir.

 

kirklarelinin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Bakla Çorbası

Bakla Çorbası, Kırklareli’ne özgü bir çorbadır. Kırklareli’nde günlük olarak tüketilen bir çorbadır. Bakla haşlanarak diğer malzemelerle bir araya getirilir ve pişirilir. Lezzetli bir çorbadır.

kirklarelinin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Hoşmerim

Hoşmerim, Kırklareli’nin yöresel bir tatlısıdır. Tuzsuz peynir ile yapılan bu tatlı tencerede pişirilmektedir. Piştikten sonra servise alınır ve üzerine ceviz içi dökülür.

kirklarelinin-meshur-lezzetleri-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum