Kırkkilit Otunun Faydaları Nelerdir?

Kemik gelişiminden cilt yaralarının tedavisine kadar birçok olumlu etkiye sahip olan kırkkilit otunun faydalarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
Kırkkilit Otunun Faydaları Nelerdir?

İçerisinde kalsiyum gibi birçok minerali barındıran kırkkilit otu, kemik gelişiminden saçı hızlı uzatmaya kadar birçok etkiye sahiptir. Diş sağlığından tutun cilt sağlığına kadar birçok faydaya sahip olan ot, her yerde bulunabilir yapısı sayesinde çok tercih ediliyor. İçeriğimizde kırkkilit otu hakkında bilinmesi gerekenleri ve tüm faydalarını bir araya getirdik. O zaman vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

Kırkkilit Otu Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Kemikleri GüçlendirirKemik Sağlığına Katkıda Bulunur
2Eklemlere İyi GelirEklemleri Güçlendirir
3Cilt Yaralarının Tedavisinde KullanılırCiltteki Yaraları İyileştirir
4Çıban Problemini Ortadan KaldırırÇıbanı Yok Eder
5Saçların Sağlıklı Uzamasını SağlarSağlıklı Saçlar
6Tırnakların Güçlenmesini SağlarTırnaklar Güçlenir
7Diş Eti İltihaplanmalarını ÖnlerDiş Etleriniz Güçlenir

İşte mineral bakımından zengin kırkkilit otunun faydaları.

1. Kemikleri Güçlendirir

kırkkilit otunun faydaları

Kemik sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan kırkkilit otu, içeriğindeki bileşenler sayesinde osteoporoz gibi kemik hastalıklarına karşı etkili koruma sağlamaktadır. Kemik sağlığına önemli katkılarda bulunan kırkkilit otu, İtalya’da kemik kırıklarının iyileşmesini hızlandırmak adına kalsiyum ile birlikte kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda kalsiyum ile birlikte kullanılan kırkkilit otunun kemik yoğunluğunu arttırdığı ve kemikleri güçlendirdiği görülmüştür.

2. Eklemlere İyi Gelir

kırkkilit otunun faydaları

Kemik sağlığının yanı sıra eklem sağlığına da önemli katkılarda bulunan kırkkilit otu, içeriğindeki mineraller sayesinde eklem ve kıkırdak hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağlar. Kırkkilit otunun içeriğinde yer alan mineraller kemik ve kıkırdak hastalıklarının tedavisinde olumlu sonuçlar alınmasını sağlar.

3. Cilt Yaralarının Tedavisinde Kullanılır

kırkkilit otunun faydaları

Cilt sağlığına önemli katkılarda bulunan kırkkilit otu, birçok kozmetik ürününün içeriğinde yer almaktadır. Antiseptik ve anti-bakteriyel özelliğe sahip olan kırkkilit otu, yara ve yanık tedavisinde kullanılan başlıca bitkilerdendir. Yara ve yanık tedavisinin yanı sıra akne, kaşıntı ve çeşitli cilt yaralarının tedavisinde de sıkça kullanılmaktadır. Ek olarak bu bitkinin Anti-aging kremlerin birçoğunda bulunduğunu söyleyelim.

Ciltteki akne, sivilce gibi problemler için kırkkilit otunu kullanabileceğiniz gibi keten tohumundan da faydalanabilirsiniz. Dilerseniz "Keten Tohumunun Faydaları" adlı içeriğimizi inceleyerek bu tohumun tüm faydalarına göz atabilirsiniz.

4. Çıban Problemini Ortadan Kaldırır

kırkkilit otunun faydaları

Birçok cilt sorununda veya ciltte oluşan yara ve yanıkların tedavisinde kullanılan kırkkilit otu, çıban tedavisinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Anti-bakteriyel olmasının yanı sıra iltihap önleyici özelliği de bulunan kırkkilit otu, çıbanın üzerine direk koyabileceğiniz gibi ılık suda 15 dakika beklettikten sonra havlu yardımıyla da uygulayabilirsiniz. İltihaplı çıbanlarda bu uygulamayı günde 2-3 kere uygulamanız önerilmektedir.

5. Saçların Sağlıklı Uzamasını Sağlar

kırkkilit otunun faydaları

Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan kırkkilit otu, saç dökülmesinden kepeğe kadar birçok soruna karşı fayda sağlıyor. Saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olan kırkkilit otu aynı zamanda saç dökülmelerini önleyerek daha dolgun bir yapıya kavuşmanızı destekler.

6. Tırnakların Güçlenmesini Sağlar

kırkkilit otunun faydaları

Saç sağlığının yanı sıra tırnakların güçlenmesine destek olan kırkkilit otu, bu sayede tırnaklarınızın daha sağlıklı ve dayanıklı olmasını sağlıyor. 2 kaşık kurutulmuş kırıkkilit otunu kaynamış suya ekleyerek 10 dakika bekletiniz. Su ılıdıktan sonra ellerinizi yaklaşık 20 dakika bekletiniz. 20 dakika beklettikten sonra ellerinizi durulayınız ve tırnaklarınıza zeytinyağı sürünüz.

7. Diş Eti İltihaplanmalarını Önler

kırkkilit otunun faydaları

İltihap önleyici özelliği bulunan kırkkilit otu, diş eti iltihaplanmalarının tedavilerinde sıklıkla kullanılıyor. Diş eti iltihaplarının yanı sıra ağız içi yaralara ve aft oluşumlarına da etkili bir tedavi imkanı sağlıyor.

Diş eti iltihaplanmaları için kırkkilit otunu kullanabilirsiniz. Fakat dişlerinizin çürümesini engellemek istiyorsanız size kızılcığın bitkisini önerebiliriz. Bu bitki ile alakalı detaylı bilgi almak için "Kızılcığın Faydaları Nelerdir?" adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Kırkkilit Otu İçeren Ürünler Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1Ayhan Ercan Yakıotu, Brokoli, Kırkkilit Otu EkstresiTırnak Güçlendirir10/9.8
2Nurs Kırkkilit Otlu Bitki ÇayıSaçlara İyi Gelir10/9.8
3Biorganix Life Kırkkilit Otu YağıYara Oluşturmaz10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kırkkilit Otu
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Kırkkilit Otu İçeren Ürünler

Kırkkilit otunun faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde kırkkilit otunu bulunduran ürünleri inceleyeceğiz. İşte kırkkilit otunu içeren en iyi ürünler.

1. Ayhan Ercan Yakıotu, Brokoli, Kırkkilit Otu Ekstresi

Kırkkilit Otu İçeren Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ayhan Ercan
Kırkkilit Otu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde bol miktarda bitkisel öz bulunduran bu ekstreyle başlıyoruz. İçerisinde yakıtotu, brokoli ve kırkkilit otu özlerini bulunduran ürün, kemiklerinizi güçlendirerek daha dayanıklı olmalarını sağlıyor. Kısa süre içerisinde kemikleri güçlendirmesinin yanı sıra eklemlere de iyi gelen ekstre aynı zamanda kolay kopan tırnakların güçlenmesine destek oluyor. Bu sayede tırnaklarınızda oluşan kötü görünüm ortadan kalkar. Ek olarak bu ürünün düzenli kullanımlarda cildi gençleştirdiğini söyleyelim.

2. Nurs Kırkkilit Otlu Bitki Çayı

Kırkkilit Otu İçeren Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nurs Kirkkilit
Kırkkilit Otu Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kırkkilit otunu çay şeklinde de tüketebileceğinizi yukarıda söylemiştik. Formülündeki vitamin ve mineraller sayesinde kemik ve eklemlere iyi gelmesinin yanı sıra saçların uzamasına da destek olan ürün, kısa süre içerisinde daha uzun saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. İçerisindeki bitki özleri sayesinde besin ihtiyacınızı karşılayan bitki çayı, bu sayede doygunluk hissi vererek daha az gıda tüketmenizi sağlıyor. Son olarak bu bitki çayının günlük kullanıma uygun olduğunu söyleyelim.

3. Biorganix Life Kırkkilit Otu Yağı

Kırkkilit Otu İçeren Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Biorganix Life
Kırkkilit Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Biorganix markasının bitkisel yağıyla bitiriyoruz. İlk kullanımdan itibaren ciltteki yaraların görünümünü azaltan bitkisel yağ, kısa süre içerisinde yara oluşumunu en düşük seviyeye indiriyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildin yanı sıra saçlarda da kullanıma uygun olan ürün, saçların uzama hızını arttırıyor. Bu sayede saçlarınız bir süre sonra hem daha dolgun hem de daha sağlıklı yapıya kavuşur.

Kırkkilit Otu Nedir?

kırkkilit otu

Antik Yunan, Çin ve Roma’da şifa kaynağı olarak bilinen ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kırkkilit otunun bir diğer ismi atkuyruğu otudur. Sağlık açısından faydalarına bakacak olursak oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Osteoporozdan bronşite kadar vücut sağlığının birçok alanında fayda sağlayan kırkkilit otu, içeriğinde önemli vitamin ve mineralleri barındırıyor. Bu sayede kemik gelişiminden tutun tırnakların güçlenmesine kadar birçok faydaya sahip oluyor.

Kırkkilit Otunda Bulunan Mineraller Nelerdir?

kırkkilit otu

Vücut direncini arttıran kırkkilit otu, kolesterol ve zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak vücut sağlığına önemli katkılarda bulunur. Kırkkilit otu, manganez, kalsiyum, demir, saponin, alkaloidler ve silika gibi birçok minerale ev sahipliği yapıyor.

Kimler Kırkkilit Otu Kullanamaz?

kırkkilit otu

Kırkkilit otu her ne kadar oldukça faydalı bir bitki olmasına rağmen bazı kişilerde olumsuz etkiye sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden şeker hastalarının, böbrek hastalarının, gut hastalarının, B vitamini eksikliği yaşayanların, hamilelerin, emziren annelerin, potasyum değeri düşük olan kişilerin, B vitamini eksikliği olan kişilerin ve Nikotin bandı veya sakızı kullananların bu bitkiyi tüketmesini önermiyoruz.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum