Kim Jong Un Kimdir

Eski başkan Kim Jong İl’in en küçük oğlan olan mevcut Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, 8 Ocak 1983 tarihinde Kuzey Kore’nin Pyongyang kentinde dünyaya geldi.
Kim Jong Un Kimdir

Kim Jong Un Biyografisi

Babası Kim Cong-il, annesi Ko Yong-hui olan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, eğitimini almak için gizli bir isimle beraber İsviçre’de okudu. İlk eğitimlerini tamamladıktan sonra "Pak-kol" ismi altında Bern yakınlarında Gümligen'de en özel İngilizce "International School" a gitti.

Kuzey Kore’nin eski devlet başkanı olan babası sayesinde, devlet kademesinde genç yaşında önemli yerlere geldi ve Kore İşçi Partisi Polit bürosu tarafından Kore Halk Ordusu Yüksek Komutanlığına getirildi. Bir yıl sonrasında da Kuzey Kore Halk Ordusunda mareşal rütbesini aldı.

kim jong un devlet başkanı

Babasının 17 Aralık 2011 yılında vefat etmesinden sonra Kuzey Kore Devlet Başkanlığı görevi kendisine kaldı ve henüz 28 yaşındayken Kuzey Kore Devlet Başkanı oldu.

Kuzey Kore’nin yasaklarla yönetilen bir ülke olmasına daha da çok katkı sağlayan Kim Jong Un, birçok alanda dışa kendisini kapattı.

Kim Jong Un, 2009 yılında Ri Sol-ju ile evlendi. Kim Ju-ae adında bir çocuğu vardır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.