Kilo Problemi Olan Köpekler İçin En İyi 5 Diyet Köpek Maması

Kilo problemi olan köpeklerin her daim fit ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için özel olarak formüle edilmiş en iyi light/diyet köpek maması markaları önerisi
Kilo Problemi Olan Köpekler İçin En İyi 5 Diyet Köpek Maması

Tombul bebekler, tıknaz yavrular ilk bakışta gözünüze tatlı gelebilir ancak aşırı kilo tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de birçok farklı sağlık problemini beraberinde getirmektedir. Yapılan araştırmalar aşırı kilolu köpeklerin eklem, akciğer, kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Aynı zamanda aşırı kilolu köpekler yaralanmalara ve olası bir ameliyatta sırasında da yüksek risk altındadır. Ağır olmak, köpeğinizi artrit için daha yüksek riske sokar ve yaşam beklentisini kısaltır. Ek olarak, obezite köpeklerde belirli tümörler, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi diğer birçok problemle ilişkilendirilmiştir. 

Köpeğinizin ağırlığı, yaşlarına, cinslerine, kısırlaştırılmış olup olmadıklarına ve sahip olabilecekleri sağlık koşullarına bağlı olarak ömürleri boyunca değişecektir ancak obezite eğiliminde olan köpekler genellikle kalitesiz mama takviyesi, aşırı yeme, egzersiz eksikliği, kısırlaştırma, yavaşlayan metabolizma ve troid bezleri gibi durumlara bağlı olarak gerçekleşebilmektedir.

En İyi Diyet Köpek Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Royal Canin Mini LightKümes Hayvanı10/9.7
2Brit Care Weight LossTavşan10/9.8
3Hills LightTavuk10/9.8
4N&D Tavuk/Nar10/9.9
5ProfineKuzu10/9.8
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Diyet Köpek Maması Tavsiyesi

Aşırı kilo eğiliminde olan köpekler için en iyi 5 diyet maması:

1. Royal Canin Diyet Köpek Maması

diyet-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Mini Light Care Diyet Yetişkin Köpek Maması, sindirim hassasiyeti olan yetişkin ve olgun küçük köpek cinsleri için (1-10 kg aralığında 10 aydan büyük) özel olarak üretilmiştir. Aynı zamanda kilo alma eğiliminde olan köpekler içinde sıklıkla tercih edilen bu ürün, patili dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmaktadır.

Birçok köpek mamasına göre %31 daha az yağ içeren bu ürün, yüksek protein içeriği (% 30) sayesinde kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur. Köpeğinizin formda kalmasına yardımcı olmak için formüle edilmiş, açlığı doyurucu zengin bir tada sahip Royal Canin Mini Light Care Diyet Yetişkin Köpek Maması, L-karnitin ile zenginleştirilmiştir.

2. Brit Care Diyet Köpek Maması

diyet-kopek-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Brit Care Senior Light Tahılsız Somonlu Yaşlı Diyet Köpek Maması, kilo alma eğiliminde olan köpekler için özel olarak üretilmiştir. Yaşlı köpeklerin özel beslenme gereksinimleri için geliştirilmiş dengeli ve yüksek oranda sindirilebilir köpek maması, yaşlanmayı yavaşlatmak, obezite riskini azaltmak, potansiyel sindirim problemlerini en aza indirmek ve organizmanın sağlığını korumaya yardımcı olmak için gıda organik selenyum ve E vitamini ile zenginleştirilmiştir.

Tüm bunların yanında E vitamini ve kolin klorür kombinasyonu, sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlar ve hücre zarlarını serbest radikallerden korur. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ile şelatlı bakır içeriği arasındaki dengeli oran, vasküler sistemi kolesterol hasarından korur. 

3. Hills Diyet Köpek Maması

diyet-kopek-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Light Büyük Irk Tavuklu Diyet Köpek Maması, patili dostlarınıza sağlıklı bir yaşam tarzı sunmak için hassas beslenme imkanı sağlamaktadır. Lezzetli tavuk yemeği ve arpa gibi sağlıklı malzemelerle yapılan bu besleyici ürün, evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını karşılamak, enerjiyi ve yağsız kasları desteklemek, sağlıklı eklemleri ve kıkırdağı teşvik etmek için dengelenmiştir.

Hills diyet köpek maması, yağın enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olmak için Yetişkin Büyük Irk formülüne göre% 18 daha az kalori içerir. Aynı zamanda antioksidan, E vitamini ve C vitamini karışımı sayesinde sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemektedir. 

4. N&D Diyet Köpek Maması

diyet-kopek-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Düşük Tahıllı Light Tavuk ve Narlı Diyet Köpek Maması, hazımsızlık problemi olan köpekler için özel bir formüle sahiptir. Ürünün içeriğinde % 60 yüksek kaliteli hayvansal içerikler, % 20 organik yazıldığından ve organik yulaf ve% 20 sebze, meyve, vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Sindirim problemi yaşayan köpeklerin beslenmesi konusunda oldukça kaliteli bir diyet imkanı sağlayan bu ürün, iyi dengelenmiş düşük karbonhidrat formülü ve taze tavuktan elde edilen yüksek kaliteli yağsız protein ile yapılır.

N&D diyet köpek maması, aynı zamanda tüylü arkadaşınızın cildini ve tüylerini zengin antioksidanlarla beslemek için sağlıklı omega yağ asitleri de dahil olmak üzere bol miktarda besinle doludur. İçeriğindeki düşük glisemik karışım, kan şekerindeki ani artışları önlemeye yardımcı olabileceği gibi diyabetik, obez gibi sağlık problemine sahip köpeklerin sağlığına olumlu etkileri vardır.

5. Profine Diyet Köpek Maması

diyet-kopek-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Profine Düşük Tahıllı Light Kuzulu Diyet Köpek Maması, bağırsaklarda ve midede meydana gelen hazımsızlık sorunlarına karşı sindirim hassasiyeti olan köpekler için özel olarak üretilmiştir. Köpeğinizin tüm yaşam fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine katkıda bulunan bu ürün, az yağlı formülü sayesinde köpeğinizin yağsız bir vücuda sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Sindirimi ve sağlıklı kilo kaybını desteklemek için pancar küspesi, elma ve psyllium lifi içeren Profine Düşük Tahıllı Light Kuzulu Diyet Köpek Maması, rezene, fesleğen, adaçayı içeriğiyle sağlıklı sindirimi destekler ve metabolik süreçleri iyileştirir. Özellikle kilo almaya eğilimli ya da kilolu köpekler için kesinlikle önerilen mamalar arasındadır.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıKöpek Mama ve Su Kabı Modelleri

Köpeklerde kilo alımı nasıl durdurulur?

Kilo alımını önlemek için yakılan kalori, tüketilen kaloriye eşit veya ondan fazla olmalıdır. Bu sizin için olduğu kadar evcil hayvanınız için de geçerlidir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi, çok fazla yemek yemekten çok az egzersiz yapmaya ve kronik bir hastalığa sahip olmaya kadar pek çok şey köpeğinizin kilo almasına neden olabilir. Köpeklerde kilo alımını durdurmak için bol egzersiz ve diyet köpek maması tüketimi yapılmalıdır.

Köpeklerde obezite belirtileri nelerdir?

Bir köpeğin aşırı kilolu olduğunun temel belirtileri veya işaretleri arasında; giderek kilo almak, aşırı vücut yağı, egzersiz yapmamak (veya isteksizlik), sürekli yeme isteği ve yavaş hareket etmek yer almaktadır.

Köpeklerde obezite nedenleri nelerdir?

Obezite her tür evcil hayvanı etkileyebilir ve ana neden, bazı hastalıklar obeziteye neden olsa da, çok fazla yemek yemekten veya yeterince egzersiz yapmamaktan kaynaklanmaktadır. Evcil hayvanınızdaki obeziteyi önlemeye yardımcı olmak için, sağlıklı bir diyet sürdürdüklerinden ve bol miktarda egzersiz yaptıklarından emin olun. Köpeğinizin aşırı kilolu olduğu konusunda endişeleriniz varsa, veterinerinizle iletişime geçmeyi unutmayın.

Obez köpekler ne kadar yaşar?

ABD'de özel bir klinik tarafından sağlanan verilerle yapılan yeni araştırmalar, aşırı kilolu köpeklerin ömrünün, sağlıklı vücut ağırlığına sahip köpeklerin ömründen ortalama olarak yarı yarıya daha az yaşam süresinin olabileceğimi söylemektedir.

Kilolu köpekler neden sürekli aç?

Köpeğinizin vücudu, gıdadaki besinleri ememez veya uygun şekilde sindiremez, bu nedenle iştahları aşırı hızlanır. Aslında köpeğiniz ne kadar yemek yerse yesin, kendini aç hissetmesinden dolayı her şeyi yiyerek bu durumu telafi etmeye çalışacaktır. Durumun düzelmesi için derhal veterinere başvurmanız önerilmektedir. 

Köpekle yürüyüş yapmak kilo vermenize yardımcı olur mu?

ABD Columbia'da yer alan Missouri Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, köpeğinizi gezdirmenin kilo verme konusunda spor salonuna üye olmaktan veya bir diyet planına katılmaktan daha etkili olduğunu söylemektedir. Ayrıca araştırmacılar yaklaşık 150 kilo ağırlığında olan bir kişinin hızlı yürümesi durumunda yürüdüğü her 30 dakikada 135 kalori yakabileceğini belirtmiştir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum