Kill Bill Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

2003 yılında Amerikalı yönetmen Quentin Tarantino tarafından yazılıp yönetilen Kill Bill hakkında bilinmeyen bilgileri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte Kill Bill hakkında bilinmeyen bilgi.
Kill Bill Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

Kill Bill Hakkında Bilinmeyen 12 Bilgi

Başarılı yönetmen Quentin Tarantino’nun elinden çıkan adını en iyi aksiyon filmleri arasına yazdırmayı ve kullanıcılardan olumlu puan almayı başaran, inceleme film içeriğimize konu olan ABD yapımı Kill Bill filmi hakkında bilinmeyenleri ve kullanıcı yorumlarını derledik. İşte Kill Bill hakkında bilinmeyen bilgi.


Kill Bill Hakkında İlginç Bilgiler

1. Quentin Tarantio ve Başrol oyuncusu olan Uma Thurman ile birlikte aslında Kill Bill’i ortaya çıkarma fikri Pulp Fiction filminin setinde ortaya atıldı. Bu ikili akıllarındaki filmler hakkında konuşmaya başlamış. İkili arasında geçen diyaloglar Kill Bill’in doğuşunu yapmış oldu.

Kill Bill kaç dakika


2. Uma Thurman yaptığı açıklamada Kill Bill filminin çekimleri sırasında kaza geçirdiğini anlattı. Thurman set içerisinde geçirdiği araba kazasını hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu dile getirdi. Uma’nın çekim esnasında Tarantino’nun üzerine tükürdüğünü ve yaşadığı araba kazasında kendisinin yaşattığını söyledi.

Kill Bill sinema


3. Kill Bill için çekimler daha önce bir tarihte düşünülmüştü, fakat Uma Thurman hamile olmasından dolayı çekimler başlamadan ertelendi. Quentin bu rol için başka isimler istememekte inatçı davrandı.

Kill Bill nerede çekildi


4. Tarantino yazdığı 220 sayfalık senaryoyu tam 6 yıl gibi bir sürede tamamladı. Bu yazı sürecinde yaşadığı kazalar bile Quentin’i durduramadı. Sette yaşadığı zincir kazasında yaralar aldı ve yazısına devam etti.

Kill Bill kaç yılında çekildi


5. Bride karakterinin giydiği sarı renkli kıyafet, Bruce Lee’nin canlandırdığı Game of Death filminde ki Billy Lo karakterinden gelmektedir. Yine Bruce Lee’nin olduğu mınçıka yardımıyla dövüştüğü bir sahnenin aynısı Kill Bill’de görülmüştür.

Kill Bill yorum


6. Sette efekt konularından sorumlu olan Christopher Allen Nelson, yaptığı açıklamada Kill Bill için ortalama 2000 litre sahte kan kullandıklarını söyledi.

Kill Bill bilgi


7. Kill Bill’de olan kişi sayısının fazla olduğu ve en uzun dövüş sahnesinin ön görünümü olmak üzere 6 saat civarı zaman aldı, bu 6 saat içinde sahne tam 17 kez yeniden çekildi. Yorucu sahneden sonra giydiği kamera sabitleyici kıyafetinden dolayı Larry McConkey’nin kaybettiği yüksek enerji yüzünden tükenmişlik sendromu hastalığına yakalandığı açıklandı.

Kill Bill karakterleri


8. O-Ren ile Bride karakterlerinin dövüş için karşılaştığı sahnede ilk sözü söyleyen O-ren: Umarım enerjini saklamışsındır yoksa 5 dakikadan fazla duramazsın. Cümlesini kurduktan sonra ölümcül darbeyi yediği sırada 5 dakika 30 saniye geçmiştir.

Kill Bill yönetmeni


9. Hastaneden kaçtıktan sonra Bride karakterinin kullandığı araba’nın arkasında “Pussy Wagon” yazılı olan aracın sahibi Quentin’dir. Kill Bill: Volume 2 sinemalarda yayınlanacağı zaman Quentin, bu aracı gün içinde kullanarak reklam yapmıştır. Ek olarak Tarantino liseyı okumak yerine Pussy Theatre sinemasında çalışmaya başlar.

Kill Bill hikayesi


10. Quentin’in sevdiği ve saygı duyduğu yönetmenlerin arasında olan Budd Boetticher’in anısına Michael Madsen’in canlandırdığı Budd karakterine isim verildi. Quentin, Robert Richardson’ı filmde görüntü yönetmenliğini yapması için 2002 senesinin sevgililer gününde Robert’in evine bir gül demeti ve filmin hikayesini göndermiş.

Kill Bill konusu


11. Kill Bill filminde sadece kılıç ve arka plan aksesuarlarına 60.000 dolar bütçe belirlenmişti. Filme genel olarak ise 30 milyon dolar harcandığı söylenmektedir.

Kill Bill oyuncuları


12. Posterin arka tarafında görülen Japonca işaretlerde Kill Bill Japonca’da “Kirubiru” şeklinde yazılmış. Filmin finalinde yazan Q ve U harflerinin anlamı Quentin ile Uma’nın isimlerinin baş harflerindendir.

Kill Bill


Kill Bill Hakkında Kullanıcı Yorumları

? Ben beğenmedim. Senaryo basit dövüş sahneleri abartılı. Çok kanlı sadece müzikleri güzel. Bu film güzelse, Cüneyt Arkın filmleri mükemmel! Ayrıca karıştırmamak gerekir, bu bir Uzakdoğu filmi değil, bir Hollywood filmi. Yabancılar abartınca ooo müthiş, mükemmel deniyor, aynı şeyi biz yapınca hadi oradan, kimi kandırıyorsunuz deniyor! Alper B.


? Bir Tarantino klasiği daha. Çok sanatsal çok güzel. Benim çok hoşuma gitti. Filmi izlerken vaktin nasıl geçtiğini bile anlamadım. Dövüş sahneleri süperdi. Uma Thurman'a da bayıldım. Senaryodaki bazı gariplikler filmin tek eksisiydi. İzlenmeyi kesinlikle hak eden bir yapım. Sakın kaçırmayın. 9/10 Atakan O.


? Kill Bill kendini ciddiye almayan bir film amacı bu seyirciyi eğlendirmek yönetmenin farklı tarzıyla bilerek fazla kullandığı klişeleriyle bazı sahnelerine koyduğu klişe müziklerle belki de ne anlatmak isteğin anlatmıştır bırakın biraz eğlenin diyor yönetmen ve çılgın bir film ortaya çıkıyor sıradan aksiyon filmlerine bin basar Kill Bill kesinlikle tavsiye edilir. Mehmet Y.


? Tarantino yapımı olmasa bu filme bu kadar olumlu yorum yapılması mümkün değil, çünkü konu olarak hiç de tatmin edici değil. Jackie Chan filmlerine benzemiş, ben beğenmedim. 2. si daha güzelmiş diyorlar, izleyip görücez. Fadile R.


? Devasa popülaritesine rağmen kendisine marjinal bir sevgi beslenen, yeri her zaman ayrı tutulan, (çaktırmadan) postmodernist yönetmen tarantino kendini farklı yapan, Amerikan sinemasını önemli bir biçimde değiştirmesine sebep olacak filmleri yapmasına ilham periliği eden uzak doğu sinemasına saygı duruşu filmini yapmış. Basak B.


? Gerçekten tarantinoya hayran olmamak elde değil. Film bir bütün olarak süper. Çok akıcı, hem göze hem kulağa çok hoş hitab ediyor. Müzikler süper seçilmiş ve efektlerle gayet uyumlu birleştirilmiş. Bir dövüş filmi temelinde ama hikayesi dopdolu. Dövüş filmi sevmeyenler bile bu filmde çok şey bulacaklar eminim. Mutlaka izlemelisiniz. Mehtap A.


? Daha ne söylenebilir ki? her planıyla hayranlık uyandıran bir Tarantino filmi daha. Herkes döktürmüş, her şey çok stilize. Özellikle girişteki ilk kavga sekansı mükemmel. Yılın filmi demeye gerek yok sanırım, her şeyi ile ortada zaten... (9/10) Emre A.


? Filmi hemen hemen herkes gibi bende beğendim hoş vakit geçirmek için ideal bir film yalnız dövüş sahneleri sizce de abartılı değil mi bir kadının tek başına onca adamı dövmesi hatta öldürmesi aynı sahneler Cüneyt Arkın filmleri gibi olunca eleştiriyoruz doğru değil mi ama. Murat G.


Kill Bill Oyuncu Bilgileri

Uma Thurman

Aynı zamanda mankenlik yapan Amerikalı oyuncu başrol aldığı 2003 yapım Kill Bill dövüş filmi sayesinde tanınmıştır. Filmde The Bride karakterini oynamaktadır.

Uma Thurman


David Carradine

En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne sahip olan Amerikalı David Carradine, filmde Bill isimi ile karşımıza çıkmaktadır. David geçtiğimiz senelerde bir otelde hayatını kaybetti ve film dünyasında yas ilan edildi.

David Carradine

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum