Kerem Demirbay Kimdir

Kerem Demirbay, 3 Temmuz 1993’de Almanya’nın Herten kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde orta saha pozisyonunda görev alan Türk futbolcudur.
Kerem Demirbay Kimdir

Kerem Demirbay Biyografisi

Kerem Demirbay’ın Kulüp Kariyeri

Kerem Demirbay, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Schalke 04 takımının alt yapısında başladı. 8 sene burada emek verdikten sonra 2007 yılında Borussia Dortmund’un alt yapısına geçiş yaptı. Sadece bir sezon burada kalan Kerem Demirbay, 2008 yılında SG Wattenscheid 09 takımında 2011 yılında ise tekrardan Borussia Dortmund takımında forma giydi.

Bir sezon genç takımlarda kendini yer bulan Türk futbolcu, 2012-2013 sezonunda as takıma yükseltildi ve bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. Genel olarak maçlara rezerv takımda çıkan Kerem, o sezon 28 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırdı.

kerem demirbay hamburg

2013 yılında Hamburger SV’ye transfer olan futbolcu, yarım sezon içerisinde 9 maçta forma giydi ve 4 kez gol atma sevinci yaşadı. 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında ise Kaiserslautern’a kiralık gitti ve ilk sezonunda 23 maçta sahne aldı.

Kerem Demirbay’ın Milli Takım Kariyeri

Kerem Demirbay, milli formayı kariyerinde ilk kez Almanya U-19 takımında giydi. Ardından gelen yıllarda ilk olarak Türkiye U-21 kadrosu ve sonra da Almanya U-21 kadrosuna davet edildi. 2013 yılında ise tekrardan Türkiye tarafından Türkiye U-23 takımına çağrıldı. Kerem Demirbay, kariyeri boyunca toplamda 12 kez milli formayı girme şansını buldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.