Kenedy Kimdir

Tam adı Robert Kenedy Nunes do Nascimento olan, 8 Şubat 1996’da Brezilya’nın Santa Rita do Sapucai kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Kenedy Kimdir

Kenedy Biyografisi

Kenedy’nin Kulüp Kariyeri

Kenedy, futbol yaşantısına ilk olarak 2009 yılında Fluminense takımının alt yapısında başladı. 4 sene boyunca alt yapı kademelerinde takımın birçok bölümünde forma giyip mücadele verdikten sonra performansı beğenildi ve 2013 yılında Fluminense’nin A takımına yükseltildi.  2013 yılında takımı ile beraber 9 maça çıktı.

kenedy fluminense

2014 yılında takıma uyum sağladı ve performansını arttırarak 22 maçta forma giydi. Kariyeri boyunca Brezilya Ligi’nde 42 maça çıkarken 5’inde gol atma başarısı gösterdi. 2015 yılında ise birçok Avrupa kulübü tarafından beğenildi. Kendisini transfer etmek isteyen takımlardan Chelsea ile görüşmelere başlayan Kenedy, 2015-2016 sezonu için şartları kabul etti ve Chelsea’ya transfer oldu.

Kenedy’nin Milli Takım Kariyeri

Kenedy, milli, formayı ilk olarak 2013 yılında Brezilya U-17 takımına davet edilerek giymeye başladı ve toplamda 13 maçta sahaya çıkıp 6 gol attı. 2015 yılında ise bu sefer Brezilya U-20 takımına davet edildi. Kariyeri boyunca Brezilya U-20 takımında 7 maça çıkarken 1 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.