Şifa Kaynağı Keçi Sütünün 10 Faydası

Bu içeriğimizde cilde ve iç hastalıklara faydasıyla bilinen keçi sütü hakkında bilgiler veriyoruz. İşte keçi sütü hakkındaki bilgiler ve faydaları....
Şifa Kaynağı Keçi Sütünün 10 Faydası

İnsan sağlığına birçok faydası ile bilinen mucizevi doğal ilaç keçi sütü hakkında bilgileri sizler için araştırdık. Keçi sütünü kullanmadan önce ne işe yaradığını ve nasıl kullanılması gerektiğini bilmeniz faydalı olacaktır. Bu içeriğimizde kalp ve cilt sağlığı başta olmak üzere daha birçok alanda yararları ile bilinen keçi sütünün faydalarını ve ne işe yaradığını hakkında bilgileri sizlere sunacağız.

Keçi Sütünün Faydaları Nelerdir?

Keçi sütünde yüksek oranda çinko, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum ile A ve B vitaminleri yer alır. Anne sütünün içindeki birçok bileşen keçi sütünde de bulunmaktadır ve bu yüzden çok yararlıdır.

İşte keçi sütünün faydaları...

1. Sivilce ve Aknelere İyi Gelir

Keçi Sütünün Faydaları

Keçi sütü içerdiği bol A vitamini sayesinde cildin yenilenmesini sağlayarak sivilce ve akne oluşumunu engeller. İnek sütünün yanı sıra alerjik etkenli olmayan keçi sütü, alerjilerin giderilmesine yardımcı bir besindir. Bu sayede alerjilerden kaynaklanan veya diğer etkenlerle ortaya çıkan cilt enfeksiyonlarını keçi sütü sayesinde engelleyebilirsiniz.

2. Kemikleri Güçlendirir

Keçi Sütünün Faydaları

Kalsiyum deposu olarak bilinen keçi sütünde inek sütünden daha fazla kalsiyum bulunur ve kalsiyum bebeklerin gelişimine yüksek oranda katkı sağlar. Kemik gelişiminde etkin rol üstlenen keçi sütü, yaşlanmaya bağlı kemik erimesinin de önüne geçmektedir.

3. Bağırsakları Korur

Keçi Sütünün Faydaları

Boşaltım sisteminin en önemli organlarından biri olan bağırsaklar keçi sütü ile temizlenir ve koruma altına alınır. Keçi sütü kullanarak bağırsaklardaki enfeksiyonları ve mikropları temizleyebilirsiniz. Bu sayede idrar yolu enfeksiyonları ve diğer rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.

4. Kansızlığı Önler

Keçi Sütünün Faydaları

Keçi sütü damar sertleşmesi gibi ciddi rahatsızlıkları önler. Aynı zamanda keçi sütü kullanımı kansızlığı da önleyici etkiye sahiptir. Bu etkileri sayesinde keçi sütünün kalp sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

5. Sindirim Sistemini Düzenler

Keçi Sütünün Faydaları

Kabızlık, hazımsızlık ve sindirim sistemindeki diğer sorunların giderilmesinde keçi sütü çok faydalıdır. Bağırsakların temizlenmesini sağlayan keçi sütü, içerdiği laktoz sayesinde besinlerin kolay sindirilmesine yardımcı olur.

6. Kolesterole İyi Gelir

Keçi Sütünün Faydaları

İçerdiği yağ asitleri sayesinde kötü huylu kolesterolün baş düşmanı olan keçi sütü kolesterolü dengeler ve normal bir seviyede kalmasını sağlar. Bu sayede keçi sütü kalp hastalıklarının önüne geçmektedir.

7. Bilişsel Gelişim Sağlar

Keçi Sütünün Faydaları

Kalsiyum, çinko ve selenyum açısından zengin bir besin olan keçi sütü, beyin gelişimine de yardımcı olur. Hatta Parkinson ve diğer nörodejeneratif rahatsızlıkların önüne geçer.

8. Stresten Uzak Tutar, Enerji Verir

Keçi Sütünün Faydaları

Keçi sütü B1 ve B2 vitaminleri sayesinde stres-gerginlik ve sinir gibi durumlarda vücut dengelerini korur, sakinleşme sağlar. Ayrıca keçi sütü günlük enerji miktarımızın çoğunu karşılar.

9. Egzamaya İyi Gelir

Keçi Sütünün Faydaları

Başta egzama olmak üzere birçok hastalığa şifa olan keçi sütü, insan sağlığı için oldukça önemlidir. Düzenli olarak keçi sütü tüketilmesi sayesinde varisler, egzama, sindirim bozukluğu ve astım gibi rahatsızlıkların önüne geçilebilir.

10. Mideye İyi Gelir

Keçi Sütünün Faydaları

Keçi sütü ülser ve diğer mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Laktoz değeri düşük olan keçi sütünün hem sindirimi kolaydır hem de sindirim sistemine faydalıdır.

En İyi 4 Keçi Sütü Ürünü Tavsiyesi

Keçi sütünün faydalarını öğrendikten sonra hayatınızda keçi sütüne daha çok yer vereceğinize eminiz. Sizin için en iyi keçi sürü ürünlerini bir araya getirdik. Aşağıdaki kısımda keçi sütünden üretilmiş en iyi ürünleri bulabilir ve satın alabilirsiniz.

1. Thalia Doğal Keçi Sütü Özlü Sabun

Keçi Sütü Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Thalai
Süt Özlü Sabun
Aradığın
Fiyatı Gör

Protein ve vitamin açısından zengin bir ürün olan keçi sütünden üretilen bu sabun cildin üzerindeki kirleri etkin bir biçimde temizleyerek pürüzsüz bir güzellik sunuyor. Cildin daha genç ve taze görünmesine katkı sağlayan bu ürün, peeling etkisi yaparak ölmüş derileri ve siyah noktaları ortadan kaldırıyor.

2. Eyüp Sabri Tuncer Doğal Keçi Sütlü Sıvı Sabun

Keçi Sütü Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Eyüp Sabri Tuncar
Sıvı Sabun
Aradığın
Fiyatı Gör

Eyüp Sabri Tuncer markasının kolay kullanım sunan eşsiz keçi sütü sıvı sabunu cildinize kaybettiği nemi geri kazandırarak yumuşaklık sağlar. Ayrıca cilt bakımı ve günlük el, yüz temizliği bu ürün sayesinde kolayca yapılabilir.

3. Baby Goat 1 Keçi Sütü Bazlı Bebek Sütü

Keçi Sütü Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Baby Goat
Bebek Sütü
Aradığın
Fiyatı Gör

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü eşsiz Baby Goat formülü ile 1-3 yaş çocuklar için mükemmel bir takviye edicidir. İçeriğindeki keçi sütü yağı bebeklerin gelişimine destek sağlamaktadır. Baby Goat keçi sütü bazlı bebek maması sayesinde çocuklarınızın bağışıklık sistemi ve hücre gelişimi sürekli olarak desteklenerek sağlıklı büyüme sağlanır.

4. Golden Goat 1 Keçi Sütü Bazlı Bebek Sütü

Keçi Sütü Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Golden Goat
Bebek Sütü
Aradığın
Fiyatı Gör

0-6 ay arası bebekler için özenle üretilen Golden Goat keçi sütü bazlı bebek sütü benzersiz protein yapısı ile alerjenikleri uyarmaz ve kolay sindirim imkanı sunar. Ayrıca bu ürün bebekler için uygun olan vitamin ve minerallerle takviye edilmiştir.

Bebeklerde ve Çocuklarda Keçi Sütü Kullanımı

Keçi Sütünün Faydaları

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Birçok sağlık sorununa karşı etkili bir koruma sağlayan keçi sütü, aynı zamanda 1 yaş sonrasındaki emzirme döneminde anne sütünün yetersiz kalması durumunda bebeğe verilebilecek bir süttür.

Uzmanlar, keçi sütünün bebeğe verilmeden önce sulandırılması gerektiğini belirtmektedir. 1 yaş üstü bebeklerin yanı sıra çocukluk ve ergenlik döneminde de keçi sütünün tüketilmesi gelişim açısından oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

1 yaş öncesinde keçi sütü tüketimini önerilmemektedir. Bunun nedeni ise keçi sütündeki besin değerinin 0-12 ay aralığındaki bebeklerin ihtiyacı olan dengeye sahip olmamasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sütün FaydalarıYumurtanın Faydaları
Süt Nasıl Tüketilmeli?Yumurta Kullanma Şekilleri

Keçi sütü ne işe yarar?

Her yaş grubundan birey için oldukça önemli olan keçi sütü tüketimi, birçok hastalığın tedavisine destek olur. İnek sütüne oranla sindirimi daha kolay olan keçi sütü, aynı zamanda alerji riski en az besin kaynaklarındandır. Egzamadan varislere kadar birçok alanda fayda sağlayan keçi sütü, cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Her bebeğin farklı yapı ve bünyeye sahip olması nedeniyle bebeğinize keçi sütü takviyesinde bulunmadan önce doktorunuza başvurmalı ve gerekli alerji testlerini yaptırmalısınız. Unutmayınız ki, keçi sütünün alerji riskinin düşük olması alerjiye karşı %100 koruma sağlayacağı anlamına gelmez.

Keçi sütünde hangi vitamin ve mineraller bulunur?

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan keçi sütünde A, B1, B2, B3 ve B6 gibi önemli vitaminle yer alır. Bunun yanı sıra magnezyum, selenyum, kalsiyum, fosfor ve demir gibi birbirinden önemli minerallere sahip olan keçi sütü, vücut sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Keçi sütünde bulunan kalsiyum ve protein oranı anne sütüne oranla 4 kat daha fazladır. Anne sütündeki kalsiyum oranı 32 miligram iken keçi sütünde ise bu oran 134 miligramdır. Bu özelliğinden dolayı bebek maması üretimde sıkça kullanılan keçi sütü, bebeğin gelişimi açısından oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Yapılan araştırmalarda inek sütü yerine keçi sütü ile beslenen gelişim çağındaki çocuklarda magnezyum, demir, kalsiyum ve fosfor miktarının daha yüksek olduğu belirtilmiştir.

Keçi sütü kansere iyi gelir mi?

İçeriğindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra güçlü bileşenler barındıran keçi sütü, yüksek miktarda esansiyel yağ asitleri içerir. Aynı zamanda üronik asit de taşır. Bu önemli bileşenler prostat dahil birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Uzmanlar düzenli keçi sütü ve peyniri tüketiminin kanser riskini belirli bir oranda düşürdüğünü belirtmektedir.

Keçi sütünün cilt faydaları nelerdir?

Kozmetik sanayisinde sıkça kullanılan keçi sütü, bakım kremlerinin olmazsa olmazlarındandır. Cilt kırışıklıklarını ve göz altı torbalarını önleyen keçi sütü, cilt güzelliğine katkı sağlamaktadır. Yaşlanma karşıtı olarak bilinir, cildi nemlendirir ve yumuşatır. Cilt bakım kremlerinin yanı sıra sabunlarda da bu sebeple kullanılır.

Keçi sütünün inek sütünden farkı nelerdir?

İnek sütü bazı insanlarda vücudu tahriş edici etki yaratırken keçi sütü hafif ve yumuşak yapısıyla daha sağlıklıdır. Keçi sütü inek sütünden farklı olarak daha az alerjenik protein oranına sahiptir. Kısacası keçi sütü içmek vücutta yan etkiye sebep olmazken inek sütü iltihaplanmayı arttırabilir. Keçi sütü inek sütüne göre vücudun daha fazla mineral ve vitamin almasını sağlar.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum