Kazım Koyuncu Kimdir

Rock ve Karadeniz müziğini sentezleyen ünlü müzisyen Kazım Koyuncu, 7 Kasım 1971’de Artvin’de dünyaya geldi.
Kazım Koyuncu Kimdir

Kazım Koyuncu Biyografisi

Müziğe küçük yaşlarda başlayan Kazım Koyuncu, mandolin çalarak ilk melodilerini oluşturdu. Müzik alanında kendini geliştirmesi ilk olarak Kemençeci Yaşar lakabı ile tanınan Yaşar Turna’nın türkülerini dinleyerek oldu. İstanbul Üniversitesi’nde eğitim aldığı sıralarda siyasi nedenlerden dolayı ayrıldı. Daha sora ise Dinmeyen isimli müzik grubunu kurduktan sonra Lazca müzik yapmak amacıyla Zuğaşi Berepe isimli grubu kurdu ve Va Mişkunan isimli albümü çıkardılar.

Zuğaşi Berepe kamuoyu tarafından pek bilinmese de aktif bir şekilde müzik dünyasında yer aldı. Daha sonra ise grup genişlemeye daha geniş kitle tarafından tanınmaya başladı. Grup geleneksel müziğin dışında aşk şarkıları da çalmaya başladı. Daha sonra ise İgzas isimli albümü çıkardılar. Albümde Lazca’nın yanı sıra Hemşince ve Türkçe şarkılara da yer verdiler. Grup 1999’da dağıldı.

1999’dan sonra müzik serüvenine yalnız devam eden Kazım Koyuncu, 2001’de Viya isimli ilk albümünü çıkardı. Daha sonra yayınlandığı dönemin sevilen dizisi Gülbeyaz’da konuk oyuncu olarak yer aldı. Aynı zamanda dizinin müziklerini düzenledi. Ardından Sultan Makamı isimli dizinin de müziklerini düzenledi. 2004’de ise Hayde isimli albümünü piyasaya sürdü. Karadeniz şarkılarından oluşan albüm 15 şarkıyı içerisinde barındırdı. 2006’da ise Halkevleri tarafından Dünyada Bir Yerdeyim isimli albümü çıkartıldı. Albüm içerisinde konser kayıtları ve farklı albümlerden derlenen şarkılarından oluşturuldu.

Kazım Koyuncu, yakalandığı akciğer kanseri sebebiyle 2005’de hayata gözlerini yumdu. Memleketi Hopa’ya uğurlanan Kazım Koyuncu için 2008’de Şarkılarla Geçti Aramızdan isimli belgesel çekildi. 2014’te ise Yağmur: Kıyamet Çiçeği isimli film ile hayatı anlatıldı. Çocukluğundan ölümüne kadar yaşadıklarının anlatıldığı filmin başrollerinde Engin Hepileri, Sevtap Özaltun, Settar Tanrıöğen, Erkan Kolçak Köstendil ve Hüseyin Avni Danyal yer aldı.

Albümleri :

  • Viya! (2001)
  • Hayde (2004)
  • Dünyada Bir Yerdeyim (2006) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.