Kayısı Dolması Tarifi

Dolma ismine takılıp aldanmayın. Kayısının memleketi Malatya’da çok meşhur olan kayısı dolması tatlısı, hazırladığımız tarif ile beraber artık sizlerin de sofrasında yerini alacak.
Kayısı Dolması Tarifi

Kayısı Dolması Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 250 Gram Kuru Kayısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı kaymak
  • Yarım su bardağı ceviz


Kayısı Dolması Nasıl Yapılır?

Kuru kayısı yapımına başlamadan önce bilmeniz gereken en önemli şey, kayısıları yıkayıp suyun içerisinde bir gün bekletmektir. Sadece bu şekilde kayısı dolmasından tam anlamıyla tat alabilirsiniz. Sonraki aşamalar her tatlı da olduğu kadar bu tatlı çeşidinde de aynı.

 

Kayısı Dolması ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Kayısı Dolması yapımına başladığınızda ilk olarak yapmanız gerekeni ‘’ Kayısı Dolması Nasıl Yapılır ‘’ başlığı altında önemle belirttik.
  2. Diğer gün şerbet oluşturma için su ve şekeri bir tencereye koyup kıvamına gelene kadar kaynatın.
  3. Kaynayan şerbetin içine suyu süzülmüş kayısıları ilave edin ve daha sonra 15 dakika gibi bir süre kaynatmaya devam edin.
  4. Ardından şerbetlerinden süzülen ve soğuyan kayısıların içlerini yavaşça açın. Açma işlemini tamamladıktan sonra içerisine yarım tatlı kaşığı kaymak ve bir parça ceviz yerleştirin.
  5. Tatlıyı servis tabağına dizin ve buzdolabına koyarak soğumasını sağlayın.
  6. Buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine fıstık serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.