Katlı Aş Tarifi

Hamur işi yemekleri arasında bulunan ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanan katlı aş tarifini, bu yazımız sayesinde kısa sürede mutfağınızda yapabilirsiniz. İşte, sofranızı şenlendirecek katlı aş tarifi…
Katlı Aş Tarifi

Katlı Aş Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 kg un
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Katlı Aş Nasıl Yapılır?

Yemeğin hazırlanmasında hazırladığınız hamurun kıvamını iyi belirleyin. Elde edilen hamurdan da 7 adet beze hazırlayın. Yemeğinizi de pişirirken, ısı derecesinin 170 derece olmasına dikkat edin. Siz de, bu lezzeti sofranızda servis etmek isterseniz, tarifimizi özenle okuyunuz.

 

Katlı Aş ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Katlı aş yemeğinin yapımına başladığınızda ilk olarak unu hamur yoğurma kabına alın ve suyu yavaşça ilave ederek yoğurun.
  2. Ardından, hamurdan 7 tane beze yuvarlayın ve bezeleri yufka şeklinde açın.
  3. Sonrasında, yufkaları bir sac üzerinde veya 170 derecede ısıttığınız fırında pişirin ve pişen yufkaları rulo şeklinde sarın.
  4. Bu işlemlerin ardından, rulodan 4-5 cm dilim keserek tepsiye dizin.
  5. Sonrasında, iri doğranmış soğanı, tuzu, bütün tavuğu ve suyu tencereye koyun. Tavuğun etlerini kemiğinden ayrılana kadar 1 saat pişirin.
  6. İyice pişen tavuk etlerini elinizle ufalayın ve rulo yufkaların üzerine ekleyin.
  7. Sıcak tavuk suyunu üzerine gezdirip bekletmeden servis yapın.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.