Kat Planı Nasıl Olmalıdır?

Yaşayacağımız alan olan evimizi seçerken kat planı gündelik yaşantımız için son derece önem taşır. Peki, iyi bir kat planı nasıl olmalıdır?
Kat Planı Nasıl Olmalıdır?

Ev almak için insanlar eskiden ev almak istedikleri semtleri sokak sokak gezerlerdi veya emlakçılarla görüşürlerdi. Gazete ilanlarına bakmak da başka bir yoldu. Şimdi ise her şey daha kolay. İnternet sitelerinde fotoğraflara bakılabiliyor. Fiyat aralığı, balkon, bulunduğu kat, ısıtma şekli gibi kriterler belirlenip ona göre arama yapılabiliyor. Daha sonra tercih edilen evler randevu alınarak bizzat gidip görülüyor. İşte bu yazı işin bu kısmını ilgilendiriyor. Gidip gördüğümüz evin kat planı nasıl olmalıdır? İnsanlar evi neye göre tercih ederler?

Binanın mimarisi ve konseptinden sonra ilk olarak kat planına bakılır. İnsanlar gelirlerine göre bir tercihte bulunurlar. Kriterlerini karşılayan ve gelirlerini aşmayan evde karar verirler.

Kat Planında Dikkat Edilecekler

- Evin büyüklüğü içinde yaşayacak kişi sayısına, aileye göre olmalıdır.

- Gerek mobilyaların yerleşimi açısından gerekse rahat hareket edilebilmesi için evin geometrik şeklinin düzgün olması gerekir.

- Özellikle kadınlar ev tercih ederken mutfak büyüklüğüne dikkat ederler. Bir evin yüzde 15-20'si mutfak olmalıdır. Bunun yanı sıra mutfağın düzgün olması gerekir. Hareketi engelleyici şekilde bozuk geometrik şekillere sahip olmamalıdır, yani fonksiyonel olmalıdır.

mutfak.jpg

- Bir evde ortak yaşam alanı olan salona ayrılan bölüm yüzde 25-30 arası olmalıdır. Genellikle salonu büyük olmayan evler tercih edilmez çünkü insanlar sürekli vakit geçireceği alanın ferahlatıcı şekilde büyük olmasını tercih ederler.

salon.jpg

- Balkon ya da terasın olması o evin değerini yükseltir. Balkon insanlar tarafından tercih edilen bir alandır. Çok fazla büyük olmasa bile bir balkonun varlığı hiç olmamasından iyidir. Aynı şekilde yatak odasının içinde ebeveyn banyosu olması da evin satışını hızlandırır.

balkon-001.jpg

- Evde fazlalık eşyaların vb. koyulabileceği bir depo ya da kiler olursa o ev özellikle kadınlar tarafından tercih edilecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.