Kaşık Salatası Tarifi

Türk mutfaklarında en çok yapılan ve sofraya servis edilen salataların başında, herkesin de aşina olduğu kaşık salatası gelir. Herkesin tartışmasız beğendiği kaşık salatasını sizlerin tam kıvamında yapabilmesi için biz de tarifimizi özenle hazırladık.
Kaşık Salatası Tarifi

Kaşık Salatası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 3 Adet Domates
  • 2 Adet Salatalık
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Sivri Biber
  • Nar Ekşisi
  • Limon
  • Zeytinyağı


Kaşık Salatası Nasıl Yapılır?

Kaşık salatasının yapılmasında en önemli püf noktası malzemelerin ne çok ince ne de çok kalın kesilmesidir. Bunun yanı sıra salatanın sonunda karıştırma işlemi de çok iyi gerçekleştirilmelidir. Yapımı çok kolay olan ve en fazla 3 dakikanızı alabilecek kaşık salatasını, siz de tarifimizi okuyarak tam kıvamında sofranızda servis edebilirsiniz.

 

Kaşık Salatası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Kaşık salatasının yapımına başladığınızda ilk olarak domatesleri bol suda yıkayın ve isteğe bağlı olarak kabuklu ya da kabuksuz şekilde doğrayın.
  2. Yıkama işlemini bütün malzemelerde uygulamayı unutmayın. Bu aşamadan sonra salataların kabuklarını soyun.
  3. Kabuğunu soyduğunuz salataları baştan aşağı olacak şekilde uzunlamasına dörde bölün ve daha sonra doğrama tahtası yardımıyla küp küp doğrayın.
  4. Sonra biberleri bıçakla ayırın ve içerisindeki tohumları güzelce temizleyin. Uzunlamasına bıçakla kesin ve uzun parçaları doğrama tahtasında ince ince kesin.
  5. Sonrasında soğanın kabuklarını soyun ve doğrayın.
  6. Hazırladığınız tüm malzemeleri geniş bir kabın içerisine koyduktan sonra yarım limon suyu ve 2 kaşık zeytinyağı kap içinde güzelce gezdirerek dökün.
  7. Son aşamada da isteğe bağlı olarak nane ya da maydanozlarla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.