En Hızlı Vücut Geliştirme İlaçları ve Kas Güçlendiriciler

Bu içeriğimizde vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerin kullanabileceği sporcu takviyeleri yer alıyor. işte hızlı kas gelişimi sağlayan ilaçlar.
En Hızlı Vücut Geliştirme İlaçları ve Kas Güçlendiriciler

En İyi 9 Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlacı Önerisi

Vücut geliştirme ve kas geliştirme, son yıllarda gençlerimizin hayli ilgilendiği spor dallarından biri olmuştur. Bununla birlikte ortaya çıkan takviye gıdalara ve kas geliştirici ilaçlara olan ilgi de artmıştır. Öyle ki; protein tozu, aminoasitler, steroidler, kreatinler ve daha birçok takviye gıda vücut geliştirme sporcuları için vazgeçilmez bir hal almıştır.

Bu içeriğimizde ise vücut geliştirme ve kas geliştirme sporuyla uğraşanların kullandığı takviye gıdaların ve ilaçların ne işe yaradığını sizlere sunuyoruz.

İşte vücut geliştirme ve kas geliştirmede kullanılan ilaçlar;

Amazon
Fiyatlarını Gör
Vücut Geliştirme
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Protein Tozları

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Protein Tozu
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Proteinler vücudun yapı taşları arasında yer alır. Özellikle kasların yapısında görev alır, onların beslenmesini ve tamir edilmesini sağlar. Sporcular için vazgeçilmez olan besin takviyeleri arasında her zaman ilk sıradadırlar. Spor yaparken harcanan protein miktarını takviye etmek önemlidir. Eğer yeterli miktarda alınmıyorsa vücut depoladığı proteini kullanır. Genelde kaslar içinde yoğun olan protein yakılınca kas hacmi azalır ve güçte düşüş yaşanır. Bunun yaşanmaması için spor yapanların ya da yeterli protein alamayanların mutlaka kullanması gereken supplementler arasındadır. Peynir altı suyundan, sütten, yumurtadan ve soyadan elde edilen farklı emilim hızına sahip çeşitleri mevcuttur. Ayrıca piyasada bu çeşitlerin belli oranda karıştırılarak elde edildiği kompleks adı verilen karışımlar bulunmaktadır.

2. Amino Asitler

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Amino Asit
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Proteini oluşturan moleküllerdir. Olmazsa olmazlar arasında yer alırlar. Çok fazla çeşitleri olan amino asitlerin 20 çeşidi proteinleri oluşturanlardır. Bunlar arasında 10 çeşit ise temel amino asitler olarak sayılırlar ve vücutta yeterli miktarlarda sentezlenemezler. Mutlaka dışarıdan alınması gereklidir. Besin takviyesi olarak alınan amino asitler protein sentezini arttırırlar. Gelişmeyi ve büyümeyi tetikleyerek hızlı sonuçlar almayı kolaylaştırırlar. Protein tozunun bir önceki evresi gibi düşünülebilir. Amino asit takviyesiyle vücudun proteini üretmesi sağlanır. Amino asitler en etkili kas geliştirme ilaçları arasında yer almaktadır.

3. Karbonhidrat Tozları

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Karbonhidrat Tozu
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Karbonhidratlar basit şekerlerdir. Yapı taşı olan glikoz, vücudun ihtiyacı olan temel enerjinin üretimini sağlar. Karbonhidrat yeterli değilse vücudun enerjisi de yeterli olmayacaktır. Hücrelerin ve organların düzgün çalışması için gerekli olan ve vücutta en çok bulunan üçüncü besin türüdür. Spor yapanların olmazsa olmazları arasında yer alır. Yediğimiz besinlerin çoğunda bulunduğu için dışarıdan takviye edilmesine pek ihtiyaç duyulmaz. Sıkı diyet yapan profesyonel sporcular ya da kilo almak isteyen kişilerin genelde tercih ettiği besin takviyesidir. Piyasada genelde toz halinde satılırlar. Kilo aldırıcı adıyla satılan ürünlerinde ağırlıklı olarak karbonhidrat olmak üzere, protein, mineral ve vitamin içeriği de mevcuttur.

4. Kreatinler

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Kreaintler
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Bir çeşit amino asit olan Kreatin, vücutta böbrek, karaciğer ve pankreasta sentezlenebilen bir besindir. Salgı bezlerinde doğal olarak üretilir ve genelde kaslarda depolanır. Kreatin ATP üretiminde, yani enerji ihtiyacına cevap istendiği durumlarda devreye girer. Örneğin ani koşmak gerektiğinde ya da hızlı tempo geçişlerinde patlama etkisi yaparak kaslara gerekli enerjiyi verirler. Bir nevi kasların içindeki küçük bataryalardır. Normal bir insanın günlük ihtiyacı 1-2 gram civarındayken sporcularda bu miktar 5-6 gram seviyelerindedir. Vücut bu miktarı üretemeyeceği için dışarıdan alınması gerekir. Sadece beslenerek alınması durumunda 1 kg et tüketildiğinde yalnızca 1 gr Kreatin alınabildiği için supplement olarak almak tercih edilir. Kreatin kullanan kişinin antrenmanlarda güç kaybı yaşaması önlenir. Önceki antrenmandan yorgun olan kaslara kreatin depolanarak antrenman temposunun korunması ve dayanıklılık sağlanır.

5. BCAA

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
BCAA
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Diğer bir amino asit çeşidi olan BCAA'nın açılımı Branced Chain Amino Acids (Dallanmış zincirli amino asitler) manasına gelir. Yukarıda bahsettiğimiz insan vücudunun üretemediği mutlaka dışarıdan alması gereken lösin, izolösin ve valin amino asitlerini içerirler. Bunları alabilmek için hayvansal gıdaların tüketilmesi esastır. Amino asitlerin özel olarak ayrıştırılmış 3 molekülünden oluşan bu takviye, spor yaptıktan sonra tüketilen vücut kaynaklarının hızlıca doldurulmasını ve kaslarda yıkım adı verilen olgunun önüne geçilmesini sağlar. Ayrıca büyüme hormonu salgılanmasını arttırarak, kasların hızlı onarılmasına ve kemik dokusunun yoğunlaşmasına yardımcı olurlar. Büyüme hormonu salgısı vücudun dayanıklılığını arttıran hormon olduğu için önemlidir.

6. L Karnitin (Yağ Yakıcılar)

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
L Karnitin
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yağ yakıcı olarak bilinirler. Bir çeşit amino asit olan karnitin, yağ hücrelerini enerjiye çeviren ve gerekli enerji ihtiyacını buradan karşılamaya yarayan moleküllerdir. Normalde insan vücudunda günlük 20-25 mg yeterli gelirken yoğun spor yapanlarda ve stres altındaki durumlarda bu miktar 50-60 kat artarak 1000-1200 mg seviyesine çıkabilir. Böyle durumlarda takviye edilmesi gereklidir. Yetersiz karnitin ihtiyacı, kaslardaki proteinler parçalanarak üretilir. Bu kasların erimesi demektir. Yeterli alındığı zaman yağsız kas kütlesi gelişimi, yağ dokusunun azalması, dayanıklılık sağlayarak yorgunluk ve bitkinlik hissi yaşanmasını engeller. Hücrelere taşınan oksijen miktarını arttırarak kaslardaki yenilenmeyi hızlandırır. Piyasada sıvı, tablet ve toz şeklinde bulunurlar.

7. Glutaminler

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Glutaminler
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Önemli aminoasitler arasında yer alan moleküllerdir. Salgı bezleri tarafından salgılanıyor olsa da son yıllarda yapılan araştırmalar diğer amino asitlere göre kas korunumu bakımından çok önemli olduklarını ortaya çıkarmıştır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu Glutamin, genelde kaslarda depolanır ve bağırsaklar tarafından da kullanılır. Yeterli alınmadığı zaman kaslar enzimlerle tüketilir ve vücut tarafından elde edilir. Kas kaybı yaşanmasına sebep olur. Yoğun spor yapan kişiler için kas kütlesinin korunması bakımından takviye alınması gerektiği söylenmektedir. Orta ve ileri seviye sporcuların kaslarını korumak için kullanabileceği ilaçlardandır.

8. Vitaminler Ve Mineraller

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Vitamin ve Mineraller
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Vitaminler ve mineraller vücudun hayati döngüsünü sağlayan moleküllerdir. Tüketilen besinlerin içinde yeterince bulunmaktadır. Normal bir insan için sadece yediği besinlerden yeterli seviyede alınabiliyorken, kas geliştiren sporcular her zaman yeterli vitaminleri alamayabilirler. Kas geliştirme sporcuları yeterince almazlarsa gelişim hızları düşer ya da vücut olumsuz etkilenir. Bu yüzden tablet ya da toz halinde satılırlar. Multivitamin denen karışımlar ya da büyüme hormonunu destekleyen B grubu vitaminler tercih edilir. Mineraller kuruyemişlerin içinde bolca bulunuyor olsa da supplement üreticileri karışımlarının içine ekleyerek dışarıdan mineral ihtiyacını büyük ölçüde azaltırlar. Ayrıca farklı minerallerin bir arada sunulduğu bitkisel tabletler piyasada satılmaktadır.

9. Steroidler

Vücut Geliştirme ve Kas Geliştirme İlaçları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Steroidler
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Steroidler; anabolik, androjenik, yağ yakıcı, anti-östrojenler, büyüme hormonları ve insülin hormonları olmak üzere 6 çeşide ayrılır. Alınan takviyeler sadece spor bilgisi değil, aynı zamanda kimya bilgisi ve uzun araştırmalar gerektirir. Vücudun yapısına kimyasal müdahale yapılacağı için vücudu tanımak çok önemlidir. Doğrudan hormonları etkileyen bu maddeler doğru kullanılmadığı takdirde kalıcı sağlık sorunlarına neden olabilirler. Erkeklerde en büyük zararı üreme organlarına verir. Yukarıda da söylediğimiz gibi kullanılması tavsiye edilmeyen ve doğal olmayan yöntemlerdir.


İlginizi Çekebilir
Hangi Supplement Ne İşe Yarar?

Kasları şişirmek için ne kullanmalı?

Kaslarınızı şişirmeniz için supplementler tercih edilebilir. Protein tozları, amino asitler, kilo aldırıcı gainerlar ve kreatinler kaslarınızı olduğundan daha hızlı bir şekilde şişirmenize yardımcı olacaktır. Spor öncesi veya sonrası tüketilebilir. Tüketilme süreleri, gramajları oldukça önemlidir. Dikkatli kullanılması gerekir.

Kas yapmak için hangi iğne kullanılır?

Kasların şişmesi için akupunktur iğneleri olarak bilinen ince özel iğneler kullanılır. Bu iğnelerin kullanılması kesinlikle önerilmez. Kullanıldıktan kısa bir süre sonra çeşitli hastalıklara yol açabilir. Sağlığınız ciddi oranda risk altında olur. Kullanılmaması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kaslı olmak için sağlığınızdan olmamanızı öneriyoruz.

Kas yapmak için hangi protein?

Kasların gelişmesi için hangi proteini tercih etmeliyim? sorusuna cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Protein tozlarını tercih etmeden önce servis sayısına, fiyatına, içerdiği bileşenlere dikkat edilmesi gerekir. Kalitesiz bir protein tozu almak size hiçbir etki sağlamayacaktır.

Vücut geliştirme iğneleri zararlı mı?

Vücut geliştirme sporcularının kullanmış olduğu steroidler, kasların çok hızlı büyümesinden dolayı yırtılmalara, iktidarsızlığa, cinsel hastalıklara, kalp krizine neden olabilmektedir. Steroid kullanan bir kişinin kalp krizi riski ciddi oranda artmaktadır. Steroid kullanmanın sonucu ölüm dahi olabilir.

1 ayda kaç kilo kas alınır?

Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 1 kg kas yapabilir. Kadınlarda ise bu rakam 0,5 kg kadardır. Kas oranı kişiden kişiye de değişiklik gösterebilmektedir. Kas yapan yiyecekler, supplementler tercih edilirse rakam artabilir.

İlginizi Çekebilir
Kas Yapan Doğal Besin Önerileri

Steroid iğne kas yapar mı?

Antrenmandan sonra testosteron seviyesini yükselten, kas onarımını hızlandıran, kas eriten hormonların etkisini azaltan steroidler hızlıca kaslı bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Kullanıldıktan sonra bırakılırsa kaslar kısa sürede erir. Steroid kullanan birisi cinsellik konusunda sorunlar yaşar. Kalp krizi riski artar.

Steroidler zararlı mıdır?

Eski zamanlarda protein tozları bilinen en etkili ilaç olarak kullanılmıştır. Vücut geliştirme sporunun dünyada ün kazanması ve daha çok insanın bu sporla ilgilenmeye başlamasıyla farklı yöntemler uygulamaya konulmuştur.

Bunların ilki steroidlerdir. Vücudun steroidlere verdiği inanılmaz tepkiyi görenler onları kullanarak çok daha iri kaslara sahip olabiliyordu. Yapılan araştırmalar steroidlerin vücuda çok zararlı olduğunu gösterdi. Steroidlere olan ilgi azalmış olsa da günümüzde hala yaygın olarak kullanımı devam etmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum