Karlsruhe'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın Fransa sınırında yer alan Karlsruhe şehri yaklaşık 300 bin nüfusa sahiptir. Tarihi, turistik ve tabii açıdan önemli bir merkez olan Karlsruhe'nin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
Karlsruhe'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karlsruhe Sarayı 

18. yüzyıllarda federal yönetimlerdeki anlaşmazlıklar sonucunda III. William tarafından 1715 yılında inşa edildi. Karlsruhe kenti de bu heybetli sarayın etrafında kurularak gelişim konusunda büyük bir ivme yakaladı. Önceleri kısmen ahşaptan yapılan saray, 1746 yılında taş kullanılarak yeniden inşa edildi. Daha sonra da uçbeyleri tarafından kapı ve pencerelerinin eklenmesiyle muhteşem saray tamamlanmış oldu. 1785 yılında ise Wilhelm Jeremias Müller tarafından bir kubbe eklenerek taçlandırıldı. Yüzyıllardır şehrin en önemli simgesi halini alan yapının bahçesinin peyzaj çalışmaları da son derece başarılıdır. Karlsruhe'ye yolunuz düşerse ilk uğramanız gereken yerlerin başında Karlsruhe Sarayı geliyor.

karlsruhe-sarayi-.jpg


Sanat ve Medya Teknoloji Merkezi

sanat-ve-medya-teknoloji-merkezi.jpg

1989 yılında kurulan merkez, 1997'de Karlsruhe'nin tarihi bir mühimmat fabrikası binasında hizmete başlamıştır. Şehrin en değerli kültür kurumlarının başında gelmektedir. Burada medya ve sanat alanında yeni araştırmalar yapılarak projeler üretilmektedir. Aynı zamanda kurumun çalışmaları kapsamında tematik etkinlikler düzenlenmekte ve özel sergiler kurulmaktadır. Merkez; Karlsruhe Belediyesi, Karlsruhe Üniversitesi ve şehrin birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalışmalar yürütmektedir.


Gottesaue Kalesi

gottesaue-kalesi.jpg

Şehirdeki en ilginç yapılardan biri olan Gotesaue Kalesi birkaç kez yıkılıp yeniden yapılmıştır. Şuanki görüntüsünü 16. yüzyılın sonlarında alan yapı Rönesans mimari tarzında oluşturulmuştur. Büyük yangınlardan zarar gören tarihi kale 18. yüzyılın ortalarında meyve deposu olarak kullanılmıştır. II. Dünya Savaşı'nda ise kısmen yıkılan bina, 20. yüzyılın son çeyreğinde onarıldı. Şu anda mülkü Karlsruhe Üniversitesi'ne devredilen kale Müzik Bölümü öğrencilerine aittir.


Karlsruhe Devlet Sanat Galerisi

karlsruhe-devlet-sanat-galerisi.jpg

Karlsruhe'de devlete bağlı olarak faaliyet gösteren bir sanat müzesidir. Karlsruhe Kalesi ve Botanik Bahçenin yanında bulunan Neo-Klasik tarzda inşa edilmiş bir binada hizmet vermektedir. Henrich Hübsch'ün katkılarıyla 1846 yılında açılan müzede 14 ve 19. yüzyıllar arasında oluşturulan Alman ve Fransız sanatçıların eserleri sergilenmektedir. Tabloların büyük ilgi uyandırdığı müzede Matthias Grünewald'ın eserleriyle beraber Albrecht Dürer, Hans Baldung, Lucas Cranach Elder, Hans Burgkmair, Rembrandt, Pieter de Hooch, Peter Paul Rubens sayısız ustanın eseri sergilenmektedir.


Karlsruhe Botanik Bahçesi

karlsruhe-botanik-bahcesi.jpg

Şehrin belediyesine bağlı olarak faaliyet gösteren bir botanik bahçedir. Ancak Karlsruhe'de bir de üniversiteye bağlı botanik bahçe vardır ve onunla karıştırılmamalıdır. Karl Christian Gmelin tarafından tasarlanan bahçe 1853 ve 1857 yılları arasında kurulmuştur. Bahçe yüzlerce çiçek ve ağaç türüne ev sahipliği yaptığı gibi otantik yapıları da barındırmaktadır. Karlsruhe seyahatinizde rengarenk bir park görmek isterseniz bu mekan tam size göre.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.