Karayip Korsanları Hakkında İlk Kez Duyacağınız 33 Bilgi

Küçükten büyüğe herkesin gözdesi olabilen filmlerden biri olan Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl isimli film hakkında araştırma yaparak hiç bilinmeyen ve hepinizin ilk defa duyacağı bilgileri sizler için derledik.
Karayip Korsanları Hakkında İlk Kez Duyacağınız 33 Bilgi

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl – Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

İlk olarak 29 Ekim 2003 tarihinde Türkiye’de yayınlanan ve herkesin severek izlediği korsan filmi olan Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti, kültleşmiş filmler arasında yer almaktadır. İşte gelmiş geçmiş en iyi korsan filmi hakkında ilk kez duyacağınız 33 bilgi!


1. Filmde, Johnny Depp’in giydiği odun kömürü rengi kıyafetler, kıyafetlerdeki lekeler ve aksesuarlar Johnny Depp’in sayısız dövmelerini saklamak için tasarlandı. Ayrıca filmde Depp'in kolundaki ‘’Jack Sparrow’’ dövmesi sahtedir fakat film bittikten sonra oğlu Jack’in onuruna gerçek dövmesini yaptırmıştır.

1-796.jpg


2. Keira Knightley, bu filmin ekibinde birkaç gün çalışıp kovulacağından çok emin olduğu için, sete giderken yanına sadece birkaç eşyasını almıştır. 

2-832.jpg


3. Filmde; Barbossa’nın Maymun Jack’i, Jack Sparrow tarafından kovalandıktan sonra Aztek parasını kendisine iade eder, Barbossa ona teşekkür ettiğinde Maymun Jack gülümser. Öğrenilene göre Maymun Jack bunu tamamen tesadüfen yapmıştır ve bu sahne senaryoda bulunmamaktadır.

3-798.jpg


4. Johnny Depp, güneşte her seferinde gözlerini kısmasın diye film boyunca özel güneş gözlüğü görevi gören kontakt lensler kullanılmıştır.

4-810.jpg


5. DVD yorumlarında Geoffrey Rush’ın insanların ekranı tıpkı kitap okur gibi soldan sağa izledikleri yönünde bir teorisi vardır. Bu sebeple, kendisi olabildiğince sık ekranın sol tarafında durmaya çalışmıştır. Bunu Maymun Jack ve Keira Knightley ile yer aldığı sahnelerde yapmaya özellikle dikkat etmiş çünkü kimsenin ona başka türlü bakmayacağını söylemiştir.

5-670.jpg


6. Filmin en başında  Johnny Depp, Jack Sparrow’un burnunun olmamasını ve biber, soğuk algınlığı gibi aptalca şeylerden korkmasını istiyordu. Fakat bu fikir Disney tarafından reddedildi.

6-661.jpg


7. Johnny Depp, filmde geçen Jack Sparrow’un ‘’Savvy?’’ sloganını tamamen doğaçlama yapmıştır.

7-822.jpg


8. Senaristlerin DVD üzerindeki yorumlarına göre, Will Turner filmdeki en iyi kılıç ustası, Barbossa ve Commodore Norrington eşit düzeyde kılıç ustaları fakat Jack Sparrow aralarında en kötüsüdür.

8-768.jpg


9. Filmin yaklaşık 1. Saat 6. Dakikasında Orlando Bloom’un Johnny Depp’in performansını taklit ettiği sahne, tamamen Bloom'un fikriydi. Yapımcı onayladıktan sonra sahne filme dahil edildi.

9-405.jpg


10. Filmde Jack Sparrow’un çenesinde film boyunca git gide daha çok büyüyen küçük bir kabuk vardır. Makyaj sanatçısı ve Johnny Depp bunu şaka amaçlı bilinçli bir şekilde yapmıştır.

10-392.jpg


11. Mağara çekimleri sırasında oyuncuların filmde soluk görünmemesi amacı ile aşırı makyaj yapılmıştır. Ekip, makyajın Johnny Depp üzerinde ne kadar havalı ve orijinal durduğunu fark ettiğinde, aynı makyajı filmin geri kalanında kullanmaya devam ettiği öğrenildi.

11-201.jpg


12. Keira Knightley katıldığı bir talk-show programında film çekimleri boyunca göğsünün ‘’Sanki orada bir şey varmış gibi’’ görünmesi için sürekli olarak hazır dolgu kullanıldığını itiraf etmişti.

12-247.jpg


13. Filmin yaklaşık 2. Saat 10. Dakikasında filmin son cümlelerinden biri olan ‘’ Bana o ufku getirin’’ – Johnny Depp tarafından sahnenin çekildiği sabah tasarlandı.

13-182.jpg


14. Doğu Hindistan Şirketi (Film serisinin Doğu Hindistan Ticaret Şirketi’nin gerçek hayattaki karşılığı) gerçekten korsanlarını ‘’P’’ ile damgaladı ancak kolları yerine alınlarından…

14-178.jpg


15. İlk başta Kaptan Jack Sparrow rolü Robert De Niro’ya teklif edildi, ancak Robert De Niro filmin geçmişte çekilmiş pek çok korsan filmi gibi gişede iyi bir sonuç vermeyeceğini söyleyerek teklifi reddetti. Film patlama yaptıktan sonra Robert De Niro kararında pişmanlık duyduğunu söyleyerek 2007’de yayınlanan Stardust filminde Kaptan Shakespeare’in rolünü kabul etti.

15-167.jpg


16. Karayip Korsanları film serisi şimdiye kadarki en yüksek hasılat yapan 10. Franchise film oldu.

16-100.jpg


17. Birden fazla yerde kullanılan ‘’Hadım etme’’ replikleri senaryoda bulunmuyor, bu replikler Johnny Depp’in kendi doğaçlamaları olarak filme dahil edildi.

17-111.jpg


18. Johnny Depp’in karakteri Kaptan Jack Sparrow, filmde altın dişlere sahip olarak tasvir edilir. Bu fikir Johnny Depp’e aitti.

18-106.jpg


19. ‘’Barbossa’’ adı gerçek Türk korsan olan ‘’Barbaros’’tan türetilmiştir. ‘’Kızılsakal’’ olarak da bilinen Barbaros, Osmanlı Donanmasının Kaptan-ı Deryası olmadan önce Ege ve Akdeniz çevrelerinde önemli bir korsandı.

19-079.jpg


20. Filmin adı başlangıçta sadece ‘’Karayip Korsanları’’ idi, ancak gişede başarılı olabileceği ve devam filminin yapılabileceği ihtimali ile ismi değiştirildi.

20-065.jpg


21. Will Turner rolü için oyuncu seçerken yapımcılar Orlando Bloom ve Heath Ledger arasında kaldı. Gore Verbinski Orlando Bloom’u seçti çünkü Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde olduğunu duydu ve daha güvenilir bir seçim olacağını düşündü.

21-063.jpg


22. Ted Elliott ve Terry Rossio yaptıkları röportajda, senaryoyu 90’ların başında yazdıklarını ifade ettiler. Fakat bir şekilde Steven Spielberg’in senaryoyu ele geçirdiğini ve filmi Bill Murray, Steve Martin veya Robin Williams’ın Kaptan Jack Sparrowu canlandırmasıyla yönetmek istediğini ancak Disney’in filmin çekilmesine izin vermediğini söylediler.

22-098.jpg


23. Karayip adalarından birinde gece çekiminden dönülürken Keira Knightley’in teknesi bir resife çarparak battı. Gemide 3 kişi vardı Keira Knightley, Keira’nın annesi Sharman Macdonald ve teknenin kaptanı. Hiçbiri zarar görmeden birkaç saat içinde kurtarıldılar ancak bu olay adanın gece çekimleri için kullanılamayacağına işaret ediyordu. Kalan ada çekimleri özel tasarlanmış stüdyolarda çekildi.

23-078.jpg


24. Keira Knightley, bu film yayınlandığında sadece 18 yaşındaydı.

whatsapp-image-2020-12-16-at-13.07.27.jpeg


25. Filmin yaklaşık 41. Dakikasında Will Turner yenildikten sonra, Port Royal kuşatmasından sonraki sabah uyandığında limana bakıyor, arkada verandayı süpüren genç bir kız görünüyor. Bu kişi filmin başında Elizabeth’i canlandıran Lucinda Dryzek.

25-052.jpg


26. Filmin yaklaşık 26. Dakikasında William Turner ile Kaptan Jack Sparrow arasında yapılan kılıç dövüşünden sonra püskürtülen madde toz çikolatadır.

26-027.jpg


27. Filmin yaklaşık 35. Dakikasında Kara İnci’nin kasabayı kuşatması sırasında atılan son top, gökyüzünde bir Mickey Mouse kafası şekline dönüşüyor.

27-033.jpg


28. Gibbs’in sakalı kendisine aittir, çekimler sırasında makyaj için harcanan zamanı kısaltmak için uzatmıştır.

28-037.jpg


29. Yazar Stuart Beattie, Jack Sparrow’un bir bölümünü Hugh Jackman’ı düşünerek yazdı. Karakterin ilk adı bile oyuncunun adından uyarlanmıştı, ancak Disney, Jackman’ın rol için yeterince büyük bir yıldız olduğunu düşünmediği için rolü Johnny Depp’e teklif etti.

29-026.jpg


30. 3 ana karakterin isimleri kuşlarla bağlantılıdır. Jack Sparrow, Elizabeth Swann ve ünlü bir oritolog olan William Turner.

30-019.jpg


31. Filmin dünya prömiyeri Disneyland Park’ta Disneyland Resort California, orijinal Pirates of the Caribbean cazibe evi, 28 Haziran 2003 tarihinde yer aldı. Bu Disneyland’daki ilk film galasıydı.

31-008.jpg


32. Film hayaletler, doğaüstü güçler ve öbür dünya referansları içerdiği için Çin filmin orijinal sürümü reddetti.

32-007.jpg


33. Filmin, demirci dükkanında Jack Sparrow ve Will Turner arasındaki kılıç dövüşü sahnesinde, kılıçların o an verilen müziğin ritmi ile uyumlu olması tamamen tesadüftür.

33-013.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.