Karadağ Gezilecek Yerler

Balkan Yarımadası'nın küçük ve dağlık ülkesi Karadağ ülkesi, seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik. Karadağ gezilip görülmesi gereken yerler;
Karadağ Gezilecek Yerler

Karadağ Hakkında Bilgi

  • Karadağ geçmişte pek çok büyük imparatorluğu içinde barındırmıştır. 
  • Karadağ'ın Durmitor ve Tara Irmağı Kanyonu ile eski şehir Kotor UNESCO koruması altındadır.
  • Podgorica, Karadağ'ın Başkentidir. Ayrıca en büyük şehridir.
  • Karadağ'ın kuzeyinde Hırvatistan ve Bosna Hersek, kuzeydoğusunda Sırbistan, doğusunda Kosova ve güneyinde Arnavutluk ile çevrilidir.
  • Karadağ'ın resmi dili Karadağca'dır Ancak ülkede Sırpça, Boşnakça, Arnavutlukça ve Hırvatça dilleri de kullanılıyor.
  • Karadağ'ın sahil şehri Budva'dır, Turizm merkezi olarak kabul görmektedir. Yaz aylarında yer bulmak oldukça zordur. Dik dağların uzandığı sahiller muhteşem manzaralara sahiptir.
  • Karadağ'ın büyük çoğunluğu inançlıdır. Ortadoks Hristiyanlar yoğundur. Müslüman ve Katolik nufüs da bulunmaktadır.
  • Karadağlılar eşcinsellik konusunda muhafazakardır. 
  • En çok tüketilen alkol aynı zamanda gurur meselesidir. Sarhoşluğun çok hoş karşılanmadığı biliniyor. Ayrıca Karadağ sahillerinde çıplak güneşlenmek yaygın bir durumdur.

Karadağ Gezilecek Yerler

  • Karadağ'da gezilecek yerler listesi
  • Karadağ'daki müzeler
  • Karadağ'daki yer alan tarihi mekanlar
  • Karadağ turistik noktalar
  • Karadağ otel önerileri
  • Karadağ'da nerede ne yenir?
  • Karadağ'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Karadağ gece hayatı

Milenyum Köprüsü

Milenyum Köprüsü, Karadağ'ın başkenti olan Podgorica'da bulunmaktadır. 173 metre uzunluğa sahip ve Moraca Nehri üzerinde yer almaktadır. Ivan Crnojevic Bulvarı'nı 13 Temmuz Sokağı'na bağlayan köprü, kentin en modern yapıları arasında sayılmaktadır. 

milenyum-koprusu-001.jpg


Stara Varos (Eski Türk Şehri)

Eski Türk Şehri olarak bilinen Stara Varos, Podgorica 1474'ten 1878'e kadar tam 400 yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır. Bölgeye kültürel zenginlik katmış imparatorluğun bu toprakları terk ederken arkasında bıraktığı en büyük miras, Stara Varos olmuştur. 

stara-varos.jpg


Aziz George Kilisesi (St. George Church)

Gorica Tepesi'nin arka yamacında yer alan Aziz George Kilisesi, 10. yüzyılda inşa edilmiştir. Çevresi kale surlarına benzeyen duvarlarla çevrelenmiştir. Ortadoks kilisesinin en ayırt edici özelliği ise şehrin en eski dini yapısı olmasıdır.

aziz-george-kilisesi-.jpg


İsa'nın Dirilişi Katedrali (Cathedral of the Resurrection of Chris)

Monaca Nehri'nin batısında yer almaktadır. Birçok Otodoks dini yapısına kıyasla oldukça ihtişamlı sayılan mimarisini görmek isterseniz. Karadağ gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Romanesk, Kotor Katedrali'nden ilham alarak İtalyan ve Bizans tarzında yaptırmıştır.

isanin-dirilisi.jpg


Niagara Şelalesi (Niagara Falls)

Kuzey Amerika'ya gitmeden Niagara Şelalesini görmek mümkün. Çünkü Karadağ'da Niagara'nın pek bilinmeyen bir ikizi bulunmaktadır. Bilinmemesinin nedeni Podgorica'daki bu mükemmel şelale hakkında hiç tanıtım yapılmamasıdır. Kent merkezinden arabayla sadece 10 dakika mesafededir. Aynı adlı restoranı geçip, 100 metre yürüyün. Demir merdivenlerden indiğinizde bu muhteşem şelalenin görkemine kapılacağınızdan emin olabilirsiniz. Podgorica'da gezilip görülmesi gereken yerleri "Podgorica Gezi Rehberi" içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

niagara-selalesi--001.jpg


7 Transformens

Danilo Baletic tarafından yaratılan 7 Transformers, hurdalıktan alınan metallerle yapılmıştır. 1980'lerde hayranı olduğu çizgi film serisinden ilham almış. Kentin farklı noktalarına yerleştirilmiş 7 robot heykelini "Podgorica Walking Tour" haritasını takip ederek kolayca bulabilirsiniz. ,

7-transformens.jpg


Ostrog Manastrı

Kayalara oyulmuş Ostrog Manastrı, Trabzon'daki Sümela Manastırı'nı anımsatmaktadır. Podgorica'ya 50 kilometre uzaklıkta olan manastırın denizden yüksekliği 900 metre. Geçmişi 17. yüzyılın ortalarına kadar uzanan dini yapı, alt ve üst olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. Ana tapınağın 2 kilometre kadar aşağısında yer almaktadır. Manastıra çıkılan yol kış mevsiminde en deneyimli maceraperestler için bile zorlayıcı olmaktadır. Bu yüzden yapıyı ziyaret ederken hava koşullarından haberdar olmanızda fayda var.

ostrog-manastri.jpg


Kotor Şehir Kapıları

Kotor'da üç adet şehir kapısı bulunmaktadır. Biri en çok bilinen ve kullanılan 1555 yılında yapılmış olan Deniz Kapısı, bir tanesi Skurda Nehri üzerinden geçilen köprüye bitişik 1540 yılında yapılmış olan Kuzey Kapısı. Diğeri ise 13. yüzyıldan kalma Güney Kapısı'dır.

kotor-sehir-kapilari.jpg


Skurda Nehri

Çok hızlı şekilde akmakta olan Skurda Nehri Kuzey Kapısı'na girerken bu nehir üzerinde bir köprü de yer almaktadır.

skurda-nehri2.jpg


Kotor Kalesi

Bir kenti kuşbakışı görmenin en iyi yolu o kentin en yüksek yerine çıkmakdır. Kotor'un en yüksek yerlerinden biri olan Kotor Kalesi'ne çıktığınızda, Kotor'u kuş bakışı görebileceksiniz. Dikkat! Kotor Kalesi'nin manzarasını gördüğünüzde nutkunuz tutulabilir. (Küçük bir çakallık; Eğer sabah 8'den önce kaleye çıkarsanız orada hiçbir görevli bulunmadığı için para ödemezsiniz.) Kotor'a gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri "Kotor Gezi Rehberi" içerğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

kotor-kalesi.jpg


Denizcilik Müzesi

Denizcilik Müzesi, Grgurina Sarayı'nın içinde kurulmuştur. 3 katı bulunan müzede, çeşitli dönemlere ait Türklere karşı da savaşmış önemli kişilerin ve gemilerin fotoğrafları, yağlı boya tabloları, gemi maketleri bulunmaktadır. 

denizcilik-muzesi2.jpg


Old Town

Eski Şehir anlamına gelen Old Town, Budva'da bulunmaktadır. 2500 yıllık bu küçük şehir, Adriyatik Denizi kenarındaki en eski yerleşimlerinden biridir. 1677 ve 1979 yıllarında meydana gelen depremlerden etkilenen şehir, sonrasında yapılan çalışmalar sayesinde günümüzdeki o şehvetli görünümüne kavuşmuştur. Karadağ gezilecek yerler listenize bu şehri de ekleyebilirsiniz.

old-town2.jpg


Stevi Stefan

Karadağ'ın en ünlü yerlerinden biri olan Sveti Stefan, Budva'ya oldukça yakın bir konumda yer alan ufak bir adadır. 15. yüzyılda saklanma ve silahları ateşleme noktası olarak savunma amaçlı kullanılan bu yer, dönem dönem birçok kez korsanlar ve Osmanlı saldırılarına maruz kalmıştır. O zamanlar bir balıkçı köyu olan Sveti Stefan birkaç kez yeniden inşa edilmiştir. 19. yüzyılda 400 nufüsa sahip olan adada zaman zaman bu sayı değişime uğramıştır. Özellikle 1940'dan itibaren adayı turistik hale getirmeyi hedeflemişlerdir. Böylece Sveti Stefan için yeni bir dönem başlamıştır. Günümüzde içerisinde otel bulunan adayı yalnızca otelde kalanlar gezebilmektedir. Ama dilerseniz adanın çevresinde yer alan muhteşem sahilde denize girebilirsiniz.

stefi-stevan.jpg


Petrovac

Deniz kenarında yer alan bir kasabadır. Budva ve Bar arasında yer alan Petrovac 600 metrelik kumlu bir sahile sahiptir ve oldukça popüler turistik yerlerden biridir. Bu güzel yerleşim yeri çam ormanları ile çevrilidir. Bir zamanlar geçim kaynağı balıkçılık olan Petrovac'da günümüzde gelir kaynağı turizm, çam ve zeytindir.

petrovac2.jpg


Etnografya Müzesi

Karadağ'ın Budva şehrinde gezilecek yerlerin en önemlilerinden olan Etnografya Müzesi, Budva'nın son yirmi yıllık sürecini yansıtmaktadır. Müzede Budva tarihi ile ilgili resimli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Helenistik döneme ait eserler, vazolar, takılar da mevcuttur. Budva şehrinde daha fazla gezilecek yer görmek istiyorsanız "Budva Gezilecek Yerler" içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

etnografya-muzesi-002.jpg


Arkeoloji Müzesi

Budva'ya ait birçok eserin farklı yerlerde bulunması nedeniyle bazı açılardan oldukça eksik olan bir müzedir. Ancak yine de antik dönemden 19. yüzyıla kadar süre zarfındaki bazı eserleri Arkeoloji Müzesi'nde görebilirsiniz.

arkeoloji-muzesi2.jpg


Dans Eden Kız Heykeli

Budva'nın en çok fotoğraf çekilen ve ziyaret edilen noktalarından biridir. Dans Eden Kız Heykeli, Old Town (Eski Şehir) manzarasına sahiptir. Bir efsaneye göre Budva'da boğulan bir kız heykeli olduğu söylenmektedir. Kimilerine göre sadece sıradan bir heykeldir. Bazılarına göre ise dokunulması uğurlu olduğuna inanılıyor.  

dans-eden-kizlar.jpg


Marina

Karadağ'ın Budva şehrine tatile gideceklerin genelde ilk tercihleri arasında olmasa da görülmeye değer bir yerdir. Yürüyüş, yemek ve yüzmek gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında Sveti Nikola Adası'na gitmek isterseniz burada bulunan bota binip ulaşım sağlayabilirsiniz.

marina-budva.jpg


Hisar

Karadağ'ın güzel şehri Budva'nın en yüksek noktasında bulunmaktadır. Yüzyıllar içerisinde genişletilip değiştirilen Hisar, günümüzde görsel durumunu iyi bir şekilde muhafaza etmektedir. Giriş ücreti ise sadece 2 Euro'dur.

hisar2.jpg


Kayaların Leydisi

Kotor'da bulunan, küçük ve şirin görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken Kayaların Leydisi (Our Lady of the Rocks), yapay olarak oluşturulmuş bir adadır. Efsaneye göre bir denizci bu adada bulduğu Madonna ikonasını, uzun yıllar saklıyor ve 1452 yıllarında ikonayı bir kayanın üzerinde bırakıyor. Daha sonra kayalar, bu ikonayı taşıyarak yapay bir ada oluşturuyor. Ada içerisinde 1722 yıllarında kurulmuş, küçük bir kilise de bulunuyor. İçerisinde 68 adet tablo ve hediyelik eşya satan küçük bir dükkan da bulunuyor.

kayalarin-leydisi.jpg


Karadağ'da Nerede Kalınır - Otel Önerileri

Karadağ'a gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kafanızda soru işareti kalmasın diye biz sizler için, bütçenize göre otelleri derledik. otel listemize göz atarak size en uygun oteli bulabilirsiniz. İşte Karadağ'ın en iyi otelleri...


1. Splendid Conference & Spa Resort

Becici Plajı'nda bulunan 5 yıldızlı Splendid Spa Resort, Budva'nın eski şehir merkezine 2 kilometre uzaklıktadır. Lüks otelin SPA bölümünde kapalı havuzlar, saunalar, SPA küvetleri ve Swarovski kristalli buhar banyoları bulunuyor. Şık odalarında klime, LCD uydu TV ve Adriyatik Denizi ile Becici Körfezi'ne bakan balkonlar mevcuttur.

splendid-conference--spa-resort.jpg

Adres: Bečići bb, Budva 85310, Karadağ

Telefon: +382 33 773 777

Fiyat: 110€ - 480€ aralığında


2. Meridian Hotel

Rafailovici bölgesinde yer alan Meridian Hotel, Becici Plajı'na 50 metrelik mesafede bulunmaktadır. 4 yıldızlı yeni açılan otelde ziyaretçilerine ücretsiz WiFi, açık havuz, sauna sunmaktadır. Odalarında TV, deniz manzarası ve klima bulunmaktadır.

meridian-hotel.jpg

Adres: Viti Do, Karadağ

Telefon: +382 69 078 557

Fiyat: 30€- 75€ aralığında


3. Hilton Podgorica Crna Gora

Hilton Podgorica Crna Gora, devlet daireleri, büyük elçilikler, şehir merkezi ve parklara kısa bir yürüyüş mesafesinde yer almaktadır. Otel 2016 yılına girmeden önce yenilenmiştir. Konuklar, tesis bünyesindeki 4 restorandan birinde istedikleri gibi yemek yiyebilirler. Ücretsiz WiFi erişimi de sağlanmaktadır.

hilton-podgorica-crna-gora.jpg

Adres: 2 Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Podgorica 81000, Karadağ

Telefon: +382 20 443 443

Fiyat: 100€ - 320€ aralığında


4. Hotel Ramada Podgorica

Başkentin merkezinde, ünlü Mall of Montenegro alışveriş merkezinin hemen yanında yer almaktadır. Şık iç tasarımı ve SPA alanıyla turistlerin dikkatini çekmektedir. Otel panoramik manzaraya sahiptir. Şık çatı katı restoranıyla hizmet vermektedir. Modern tarzdaki oda ve süitlerin hepsinde ücretsiz WiFi ve LCD uydu TV bulunmaktadır.

ramada-hotel.jpg

Adres: Blv Save Kovacevica 74, Podgorica 81000, Karadağ

Telefon: +382 20 622 623


5. Hotel Hemera

Başkentin tam merkezinde bulunan Hotel Hemera, Şehir Stadyumu'na 350 metre, Moraca Spor Merkezi'ne 1 kilometre ve Gorica Orman Parkı'na 1 kilometre uzaklıktadır. Otelde fitness salonu, alakart restoran mevcuttur. Odalarda düz ekran uydu TV, oturma ve yemek alanına sahiptir. Standart olarak her odada emanet kasası ve minibar bulunur. 

hotel-hemera.jpg

Adres: 17 Njegoševa, Podgorica, Karadağ

Telefon: +382 20 221 650

Fiyat: 50€ - 120€ aralığında


Karadağ'da Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Karadağ'ın yerleşik bir mutfak oluşturmasında en etkili şey Adriyatik Denizi'dir. Yemek kültüründe Deniz mahsullerinin ve yakın komşusu İtalya'nın etkisi görülürken, Balkan köklerinden de etkisi bir o kadar fazladır. En sevilen ve tercih edilen yemekleri ise balık çorbası, kalamarlı risotto, midye, kalamar dolması, ahtapot ızgara, njoke gibi birbirinden güzel yemeklerdir. Biz de sizlere bu yiyecekleri yiyebileceğiniz en güzel restoranları derledik. İşte Karadağ'ın en iyi ve en güzel restoranları...


1. Jadran Kod Krsta

Mükemmel bir balıkçı restoranı olan Jadran Kod Krsta, Budva'nın en iyi restoranlarından biridir. Deniz ürünleri sevmeyenler için menülerinde İtalyan yemekleri ve ızgaralar bulunmaktadır. Tek sorun servislerinin biraz yavaş olması, ancak cazip fiyatları ve lezzetleri buna değer. Çorbalar 3€, deniz ürünlü spagetti 8€, ahtapot 10€, tatlılar ise 2€

jadran-kod-krsta.jpg

Adres: Slovenska Obala, Budva, Karadağ

Telefon: +382 68 068 664


2. Stari Mlini

Deniz kıyısında yer alan eski taş bir kapıdan bir kapıdan girilen Stari Mlini'nin menüsünde deniz ürünleriyle doludur. Geleneksel pişirme yöntemleri kullanılmaktadır. Özellikle gün batımında giderseniz daha keyifli bir akşam yemeği deneyimi tatmış olursunuz. Ayrıca bilmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise Kotor'un en pahalı restoranlarından biridir. Elbette yediğinize göre değişir ancak, kişi başı ortalama 100€'yu gözden çıkarmalısınız.

stari-mlini2-001.jpg

Adres: 2, Dobrota, Karadağ

Telefon: +382 32 333 555


3. Caffe del Mare

Menüsünde yalnızca deniz mahsülleri yok, pizza ve makarna da bulunmaktadır. Ayrıca kahvaltı servisi de var. Tuzda balık bu restoranın spesiyalleri arasında.

caffe-del-mare.jpg

Adres: Dobrota, Karadağ


4. Konoba Portun

Stari grad içerisinde yer alan Konoba Portun, taş duvarları balık ağları ile süslüdür. Öğle ve akşam servisi bulunan restoranda, Karadağ'ın yöresel yemeklerini ve deniz ürünlerini yiyebilirsiniz. Deniz ürünlerinin dönemsel olarak değiştiğinden ortalama kişi başı hesap 45-100€ arasında gelmektedir.

konoba-portun.jpg

Adres: 168, Donji put, Dobrota, Karadağ

Telefon: +382 68 086 101


5. Konobo Bacun

Menüsünde ızgaralara ve yerel lezzetlere öncelikle yer veren araya İtalyan tatlarını da eklemiş. Değişik omletleri olduğu gibi peynir zeytinli kahvaltısı da mevcut. Çorbalar 3€, omletler 4€, salatalar 2,5€

konobo-bacun.jpg

Adres: 168, Donji put, Dobrota, Karadağ

Telefon: +382 68 086 101


Karadağ'a Nasıl Gidilir?

Karadağ'a gidişte en uygun havalimanı ulaşımı, Podgorica'nın şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Podgorica Havalimanı üzerinden yapılmaktadır. Uluslararası uçuşlar için de kullanılan havalimanının yanı sıra Kotor yakınında yer alan Tivat Havalimanı da özellikle yaz dönemlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır.


Karadağ Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Karadağ'a gittiğinizde kolay bir şekilde dolaşmak için hangi ulaşımı tercih etmelisiniz. Sizler için derledik. İşte Karadağ şehir içi ulaşım türleri.


1. Tren

Konforlu ve ucuz yavaş olduğu için tercih etmek istemeyebilirsiniz. Bar, Podgorica, Kolasin, Mojkovac ve Bijelo tren istasyonlarına ulaşarak sakin bir seyahat gerçekleştirebilir.

tren-003.jpg


2. Tekne

Karadağ'da, Adriyatik Denizi'nin en muhteşem kıyılarına sahip şehir kasabaları, tekne turu ile gezmek, sizler için oldukça cazip bir seçenek olacak. Bu turu gerçekleştirmek için kıyı şehirlerindeki standart tur seçenekleri tercih edilebilir ya da özel bir rota belirlenip, tekne kiralanabilir. Karar sizin.

tekne-006.jpg


3. Araba

Trafiğin sağdan aktığı bu ülkede araba kullanmak için uluslararası sürücü belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Ülke genel olarak sürüş kolaylığı olan yollara sahiptir. Otomobil kiralamak için şehir merkezlerinde bulunan araç kiralama ofislerinden yardım alabilirsiniz.

araba-013.jpg


Karadağ Gece Hayatı

Karadağ'a gittiğiniz zaman gece dışarı çıkmak isterseniz diye sizler için gidilmeye değer gece klüplerini derledik. İşte Karadağ gece hayatı..


1. Top Hill

Hill Topva, Budva'daki en popüler diskoteklerden biridir. Hatta Avrupa'nın en iyilerinden desek yalan olmaz. Budva'da gece hayatının vazgeçilmez mekanı Top Hill'in yaklaşık 5000 kişilik kapasitesi vardır. Deli gibi parti keyfi sürmek ve doyasıya dans etmek isteyenler için muazzam bir tercih olacaktır.

top-hill.jpg

Adres: Topliški put, Budva, Karadağ


2. Club Sparta

Yine Budva'da bulunan Sparta, Kentin en bilinen gece kulüplerinden. Diğer barlar kapatıldığında gitmek için gidilebilecek yerlerdendir. Balkan tekno müziğiyle eğlenirken kendinizden geçebilirsiniz. Kulüp cuma ve cumartesi günleri gece 11'den sabah 5'e kadar açıktır.

club-sparta.JPG

Adres: Voja Lješnjaka, Bijelo Polje, Karadağ

Telefon: +382 68 400 000


3. Paris Night Club

Trocadero'ya birkaç adım uzaklıkta olduğundan ordan direk geçiş yapabilirsiniz. İçinde Eyfel Kulesi'nin bir kopyası bulunuyor. Kulenin etrafında ise ışıklarla süslenmiş bir dans pisti mevcut. Üstelik tüm konserlere girişi de ücretsizdir.

paris-night-club.jpg

Adres: Setaliste obala, 85310, Karadağ

Telefon: +382 69 602 999


4. Club Ambiente

Budva kordonunda bulunan bir diğer açık hava diskosuyla sınır tanımayan Ambiente, DJ'leriyle birçok tema partileri için organize edilmektedir. Karadağ gece hayatınızdaki listenize eklemeniz gereken mekanlardan biridir.

club-ambiente.jpg

Adres: Promenade, Budva, Budva Municipality, Karadağ

Telefon: +382 68 151 471


5. Platinum Club

Tivat'da yer alan Platinum, Karadağ'da en şık kulüplerden biridir. Karmaşık tasarımıyla ve mükemmel ses sistemiyle hizmet veren kulüpte, ünlü DJ'leri görmek mümkün. İsminden de anlayabileceğiniz üzere bir çok zengin insan ve güzel kızlar etrafınızda olacaktır.

platinum-club.jpg

Adres: Porto Montenegro, Tivat 85320, Karadağ

Telefon: +382 67 766 669

Önerilen İçerik; Vizesiz Gidilen Ülkeler - 2020 Pasaport Harçları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.