Budva Gezilecek Yerler

Balkan Yarımadası'nın küçük ve dağlık ülkesi Karadağ'ın güzel şehri Budva, seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik. İşte Budva’da gezilip görülmesi gereken yerler;
Budva Gezilecek Yerler

Budva Hakkında Bilgi

  • Budva, Adriyatik Denizi’nin kıyısında yer alan en eski yerleşim bölgelerinden biridir.
  • Budva’da toplamda 17 adet sahil vardır.
  • Avrupa Birliği’nde olmamasına rağmen Budva'nın para birimi Euro’dur ancak Avrupa ülkeleriyle kıyaslanmayacak ucuzlukta bir ülkedir.
  • Budva'nın resmi dili Karadağca'dır Ancak ülkede Sırpça, Boşnakça, Arnavutlukça ve Hırvatça dilleri de kullanılıyor.
  • Tarihi geçmişini başarılı bir şekilde koruması yüzünden hem deniz tatili hem de kültürel anlamda doyurucu bir mola olduğu için, oldukça rağbet görmektedir.
  • Şehir eski ve yeni olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Old Town adı verilen bölümün tarihi 2500 yılına kadar uzanmaktadır.

Budva Gezilecek Yerler

  1. Budva’da gezilecek yerler listesi
  2. Budva'daki müzeler
  3. Budva'daki yer alan tarihi mekanlar
  4. Budva turistik noktalar
  5. Budva sahilleri
  6. Budva otel önerileri
  7. Budva'da nerede ne yenir?
  8. Budva'ya nasıl gidilir?
  9. Budva'da ulaşım nasıl sağlanır?
  10. Budva'ya ne zaman gidilir?
  11. Budva festivalleri nelerdir?
  12. Budva gece hayatı

Old Town

Eski şehir anlamına gelen Old Town, 2500 yıllık küçük bir şehirdir. Adriyatik Denizi kenarındaki en eski yerleşim yerlerinden biridir. 1677 ve 1979 yılları arasında meydana gelen depremlerden etkilenen şehir, sonrasında yapılan çalışmalar sayesinde günümüzdeki o muhteşem görünümüne kavuşmuştur. Budva gezilecek yerler listenizde ilk sırada olması gerekmektedir.

old-town-005.jpg


Stevi Stefan

Karadağ’ın en ünlü yerlerinden biri olan Stevi Stefan, Budva’ya oldukça yakın bir konumda yer alan ufak bir adadır. 15. Yüzyılda saklanma alanı ve ateşleme noktası olarak savunma amaçlı olarak kullanılan bu yer, dönem dönem birçok kez korsanlar ve Osmanlı saldırılarına maruz kalmıştır. O zamanlar bir balıkçı köyü olan Stevi Stefan birkaç kez yeniden inşa edilmiştir. Özellikle 1940’dan itibaren adayı turistik hale getirmeyi hedeflemişlerdir. Böylece Stevi Stefan için yeni bir dönem başlamıştır. Günümüzde içerisinde otel bulunan adayı sadece otelde kalanlar gezebilmektedir. Ancak çevresinde yer alan muhteşem sahili kullanabilirsiniz.

stevi-stefan-001.jpg


Petrovac

Deniz kenarında yer alan küçük bir kasabadır. Petrovac 600 metrelik kumlu bir sahile sahiptir. Oldukça popüler turistik yerlerden biridir. Bu güzel yerleşim yeri çam ormanları ile çevrilidir. Bir zamanlar geçim kaynağı balıkçılık olan Petrovac’da günümüzde gelir kaynağının temeli turizmdir. Ayrıca çam ve zeytin de yetiştirilmektedir.

petrovac-001.jpg


Etrografya Müzesi

Budva şehrinde gezilecek yerlerin en önemlilerinden olan Etnografya Müzesi, Budva'nın son yirmi yıllık sürecini yansıtmaktadır. Müzede Budva tarihi ile ilgili resimli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Helenistik döneme ait eserler, vazolar, takılar da mevcuttur.

etrografya-muzesi2.jpg


Arkeoloji Müzesi

Budva şehrinde gezilecek yerlerin en önemlilerinden olan Etnografya Müzesi, Budva'nın son yirmi yıllık sürecini yansıtmaktadır. Müzede Budva tarihi ile ilgili resimli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Helenistik döneme ait eserler, vazolar, takılar da mevcuttur.

arkeoloji-muzesi-002.jpeg


Dans Eden Kız Heykeli

Budva'nın en çok fotoğraf çekilen ve ziyaret edilen noktalarından biridir. Dans Eden Kız Heykeli, Old Town (Eski Şehir) manzarasına sahiptir. Bir efsaneye göre Budva'da boğulan bir kız heykeli olduğu söylenmektedir. Kimilerine göre sadece sıradan bir heykeldir. Bazılarına göre ise dokunulması uğurlu olduğuna inanılıyor. 

dans-eden-kiz-heykeli2.jpg


Marina

Budva şehrine tatile gideceklerin genelde ilk tercihleri arasında olmasa da görülmeye değer bir yerdir. Yürüyüş, yemek ve yüzmek gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında Sveti Nikola Adası'na gitmek isterseniz burada bulunan bota binip ulaşım sağlayabilirsiniz.

marina-001.jpg


The Citadel (Hisar)

Budva'nın en yüksek noktasında bulunmaktadır. Yüzyıllar içerisinde genişletilip değiştirilen Hisar, günümüzde görsel durumunu iyi bir şekilde muhafaza etmektedir. Giriş ücreti ise sadece 2 Euro'dur.

the-citadel.jpg


Church of St John the Baptist

Budva’da bulunan en eski kiliselerden biridir. Çan kulesi, klise ve ve priskoposluk binası olarak üç kısımdan oluşur. Tarih boyunca mimari değişiklikler yaşamış da olsa Baptist içerisinde şehrin tarihini gösteren resimler ve figürler görülebilmektedir.

church-of-st-john-the-baptist.jpg


Church of St Mary of Punta

Yaklaşık 1200 yıl önce inşa edilmiş bir kilisedir. Bir efsaneye göre İspanyol denizcilerin Hz. Meryem heykeli bırakıp mum yaktıkları noktayı inşa edilmiştir. Budva’daki en eski kilise olan Church of St Mary of Punta bölgedeki en eski Roma dönemi öncesi yapılardandır.

church-of-st-mary-of-punta.jpg


Budva Şehir Müzesi

Old Town’da bulunan Budva Şehir Müzesi, 1957-1958 yıllarında yapılan arkeolojik kazılar sonucu bulunan materyallerin bir araya getirilmesi ile birlikte çalışmaya başlamış olan Budva Müzesi en önemli kazanımlarını 1979 yıllarında meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalar sonucunda, 2500 parçası sergilenmekte olan 4.000’e yakın materyalin bulunması ile elde etmiştir.

sehir-muzesi-budva.jpg


Budva Modern Galeri

Yugoslavya dönemine ait modern sanat ürünlerini bulabileceğiniz müze Budva Şehir Müzesi’ne oldukça yakındır. Galeride sergi düzenleyen sanatçıların her biri en az bir eserini galeriye bağlamış ve ortaya 400 modern sanat eserine sahip bu oluşum çıkmıştır.

budva-modern-galeri.jpg


Tara Kanyonu

Budva’da olmasa da buraya kadar gelmişken Dünya’nın en derin 2. kanyonunu görmek istersiniz diye Budva gezilecek yerler listesine eklemek istedik. 1,300 metrelik derinliği ile Avrupa’nın en derin kanyonu unvanına ulaşmaktadır. Budva’dan Tara Kanyonu’na düzenli olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yolculuk ise ortalama 5 saat sürmektedir. Ayrıca Tara Kanyonu içilebilir suyu ve bozulmamış doğasıyla UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Karadağ'a gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri "Karadağ Gezilecek Yerler" içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

tara-kanyonu2.jpg


Budva Denize Girilecek Yerler – Plaj Önerileri

Budva her ne kadar tarihi açıdan doyurucu bir şehir olsa da yaz turizmi ile daha çok öne çıkmıştır. Temiz ve çok sayıda mavi bayraklı plajlara sahiptir. İşte Budva’da bulunan en iyi plajlar.


1. Mogren Beach

300 metre uzunluğundaki plaj şehrin merkezindeki Old Town’ın hemen yanında bulunmaktadır. Budva’nın en ünlü plajıdır. Bu yüzden en kalabalık plajlarından biridir.

mogren-beach.jpg


2. Jaz Beach

Bir kilometreden fazla olan uzunluğu ile Budva’nın en büyük plajları arasındadır. Genel olarak Budva’nın plajları taşlıdır ancak Jaz Beach’te hem deniz hem de sahil kumludur. Bu nedenle genelde tercih edilen plajlardandır.

jaz-beach.jpg


3. Slovenska Beach

Budva’daki yer alan Slovenska Beach, 1500 metre uzunluğuyla Budva’nın en uzun plajları arasındadır. Ancak çakıllı bir sahile sahiptir.

slovenska-beach.jpg


4. Becici Beach

Şehrin merkezine 3-4 kilometre uzaklıkta bulunan Becici 2,5 kilometrelik uzunluğu ile Budva’nın en büyük plajıdır. Sahili kumlu olduğundan en çok tercih edilen plajlarından biridir.

becici-beach.jpg


5. Queen’s Beach

Seveti Stefan’a oldukça yakındır. 200 metre uzunluğundadır. Ve kralın eşinin bu plajı çok sevmesi nedeniyle bu ismi almıştır.

queen’s-beach.jpg


6. Milocer Beach

Kralın plajı olarak da bilinmektedir Quenn’s Beach’in hemen yanında yer almaktadır.

milocer.jpg


Budva’da Nerede Kalınır - Otel Önerileri

Budva’ya gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kafanızda soru işareti kalmasın diye biz sizler için, bütçenize göre otelleri derledik. Otel listemize göz atarak size en uygun oteli bulabilirsiniz. İşte Budva’nın en iyi otelleri...


1. Hotel Zeta

Budva’da, Mogren Plajı’na ve Stevi Stefan’a 6 kilometre mesafede yer almaktadır. Teras ve ortak salon mevcuttur. Konaklama birimleri klimala, düz ekran uydu TV, buzdolabı, duş ve gardırop bulunmaktadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde oturma alanı da mevcuttur.

hotel-zeta.jpg

Adres: Budva, Rafailovici, Obala bb, Rafailovići 85315, Karadağ

Telefon: +382 69 203 903

Fiyat: 50€ - 220€ aralığında


2. Jadran

Jadran, Mogren Plajı’na 2,1 km ve Aqua Park Budva’ya 3,1 km uzaklıkta yer almaktadır. Misafirler için ücretsiz bisiklet ve WiFi erişimi sunmaktadır. Tüm dairelerde düz ekran TV bulunmaktadır. Tesiste her sabah kontinental kahvaltı servis edilmektedir.

jadran-hotel.jpg

Adres: Slovenska Obala, Budva, Karadağ

Telefon: +382 68 068 664


3. Splendid Conference & Spa Resort

Becici Plajı'nda bulunan 5 yıldızlı Splendid Spa Resort, Budva'nın eski şehir merkezine 2 kilometre uzaklıktadır. Lüks otelin SPA bölümünde kapalı havuzlar, saunalar, SPA küvetleri ve Swarovski kristalli buhar banyoları bulunuyor. Şık odalarında klima, LCD uydu TV ve Adriyatik Denizi ile Becici Körfezi'ne bakan balkonlar mevcuttur.

splendid-conference.jpg

Adres: Bečići bb, Budva 85310, Karadağ

Telefon: +382 33 773 777

Fiyat: 110€ - 480€ aralığında


4. Hotel Moskva

Budva’da yer alan Hotel Moskva, teras ve deniz manzarasına sahiptir. Mogren Plajı 1,1 km ve Jaz Plajı 2,6 km mesafededir. En yakın havaalanı olan Tivat Havaalanı 16 km uzaklıktadır. Tüm odalarda düz ekran TV, banyo malzemeleri ve özel banyo mevcuttur.

hotel-moskva.jpg

Adres: Terazije 20, Beograd, Sırbistan

Telefon: +381 11 3642071


5. Hotel Bracera

Budva’da yer alan Hotel Bracera, Mogren Plajı'na 1,3 km, Jaz Plajı'na ise 3,1 km uzaklıktadır. En yakın havaalanı olan Aerodrom Tivat Havaalanı 16 km mesafededir. SPA ve sağlıklı yaşam merkeziyle hizmet vermektedir. Tesis genelinde WiFi erişimi ücretsizdir.

hotel-bracera.jpg

Adres: Donji Bulevar bb, Budva 85310, Karadağ

Telefon: +382 33 474 010

Fiyat: 70€ - 170€ aralığında


Budva’da Nerede Ne Yenir – Restoran Tavsiyeleri

Budva’nın yerleşik bir mutfak oluşturmasında en etkili şey Adriyatik Denizi'dir. Yemek kültüründe Deniz mahsullerinin ve yakın komşusu İtalya'nın etkisi görülürken, Balkan köklerinden de etkisi bir o kadar fazladır. En sevilen ve tercih edilen yemekleri ise balık çorbası, kalamarlı risotto, midye, kalamar dolması, ahtapot ızgara, njoke gibi birbirinden güzel yemeklerdir. Biz de sizlere bu yiyecekleri yiyebileceğiniz en güzel restoranları derledik. İşte Budva’nın en iyi ve en güzel restoranları...


1. Jadran Kod Krsta

Mükemmel bir balıkçı restoranı olan Jadran Kod Krsta, Budva'nın en iyi restoranlarından biridir. Deniz ürünleri sevmeyenler için menülerinde İtalyan yemekleri ve ızgaralar bulunmaktadır. Tek sorun servislerinin biraz yavaş olması, ancak cazip fiyatları ve lezzetleri buna değer. Çorbalar 3€, deniz ürünlü spagetti 8€, ahtapot 10€, tatlılar ise 2€

jadran-kod-krsta-001.jpg

Adres: Slovenska Obala, Budva, Karadağ

Telefon: +382 68 068 664


2. Kafana Rivijera

Menülerinde genel olarak deniz ürünleri ve İtalyan yiyecekleri olan bir restorandır. Personeli hızlı ve sunumları şıktır. Üstelik uygun fiyata kahvaltı da edebilirsiniz.  

kafana-rivijera.jpg

Adres: Trg Palmi | Stari grad, Budva, Budva Municipality, Karadağ

Telefon: +382 68 299 759


3. Restoran Obala

Tipik bir sahil kenarı balık lokantası havasındadır. Zeytinyağını bile kendilerinin ürettiklerini iddia etmekteler. Balık dışında tavuk ya da et ızgara yiyebileceğiniz gibi fasulye, dolma gibi balkan yemeklerini de yiyebilirsiniz.

restoran-obala.jpg

Adres: Bosanski Samac, Bosna Hersek

Telefon: +387 66 474 019


4.  Restoran Porto

Marina’da bulunan Restoran Porto, taş duvarları ve camekanlı bahçesine sahiptir. Balıktan pizzaya, çeşit peynirlerden, değişik ızgaralara, hafif tatlılara kadar pek çok lezzeti deneyebilirsiniz.

restoran-porto.jpg

Adres: Budva, Karadağ

Telefon: +382 33 451 598


5. Konoba Portun

Taş duvarları, balık ağları ile süslü kırmızı masa örtüleriyle kendine hayran bırakan bir mekandır. Yerel mutfakta olduğu kadar deniz ürünlerinde de oldukça iddialılar. Deniz ürünlerinin fiyatları dönemsel olarak aşağı yukarı farklılık gösterse de kişi başı ortalama 65€ hesap gelmektedir.

konoba-portun-001.jpg

Adres: 5 Stjepana Mitrova Ljubiše, Budva, Karadağ

Telefon: +382 68 412 536


Budva'ya Nasıl Gidilir?

Budva'ya gitmek için havayolu şirketinin 1 saat 45 dakika süren uçuşuyla önce Karadağ'ın başkenti olan Podgorica'ya gitmeniz gerekiyor. Tivat Havaalanı Budva'ya daha yakın ancak Türkiye'den direkt uçuş bulunmuyor. Podgorica Hava Limanı ile Budva arası ise yaklaşık 68km'dir. Bu yol için yaklaşık 50-100€'yu gözden çıkarmanız gerekmektedir. 

budvaya-nasil-gidilir.png


Budva Şehir İçi Ulaşım

Budva oldukça küçük bir yerleşim bölgesidir. Bu yüzden şehri birkaç saat içerisinde gezmeniz mümkündür. Arabanız ile gitmeyi tercih edenlerdenseniz özellikle yaz döneminde park yeri konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi belirtelim. Şehir içi ulaşım için bir diğer yol ise taksi kullanmaktır. Ayrıca Bineceğiniz taksinin taksimetresinin bindiğiniz zaman düzgün açılıp açılmadığından emin olmalısınız. Aksi taktirde ederinden fazlasını ödemek zorunda kalabilirsiniz. Budva'da turistler için botlar da bulunmaktadır. Bu botlarla en yakın plajları görme şansınız da mevcuttur.

budva-sehir-ici-ulasim.jpg


Budva Ne Zaman Gidilir?

Sıcak ve ılıman bir iklimi olan Budva'da en çok yağış kış aylarında düşmektedir. Yaz ayları ise oldukça sıcak ve kuru geçmektedir. Yılın ortalama 230 günü güneş gören şehirde Ocak ayı ortalama sıcaklık 8 derecedir. Temmuz ayında ise ortalama sıcaklık 28.0 derecedir. Yaz turizmi ile öne çıkan şehre yaz başından yaz sonuna kadar gitmek en uygun zamandır.

budva-hangi-mevsim-gidilir.jpg


Budva'nın Festivalleri

Budva'ya gittiğinizde festivallerini, etkinliklerini kaçırmayın diye sizler için derledik. Umarım denk gelir doya doya eğlenirsiniz. İşte Budva'da yapılan festivaller...

  • Mart: Turist Pazarı
  • Nisan: Bahar Maskeli Balosu,  Karadağ Hediyelik Eşya Fuarı
  • Mayıs: Budva Karnavalı
  • Haziran: Budva Müzik Festivali, Uluslararası Dans Festivali
  • Temmuz: Budva Gecesi
  • Ağustos: Tiyatro Festivali
  • Eylül: Karadağ Tenis Turnuvası, Bilgi Festivali, Balıkçılık Festivali (Days of Sirun)
  • Aralık: Yeni Yıl Partisi

budva-festivalleri.jpg


Budva Gece Hayatı 

Budva'ya gittiğiniz zaman gece dışarı çıkmak isterseniz diye sizler için gidilmeye değer gece klüplerini derledik. İşte Budva gece hayatı...


1. Club Ambiente

Budva kordonunda bulunan bir diğer açık hava diskosuyla sınır tanımayan Ambiente, DJ'leriyle birçok tema partileri için organize edilmektedir. Karadağ gece hayatınızdaki listenize eklemeniz gereken mekanlardan biridir.

club-ambiente2.jpg

Adres: Promenade, Budva, Budva Municipality, Karadağ

Telefon: +382 68 151 471


2. Top Hill

Hill Topva, Budva'daki en popüler diskoteklerden biridir. Hatta Avrupa'nın en iyilerinden desek yalan olmaz. Budva'da gece hayatının vazgeçilmez mekanı Top Hill'in yaklaşık 5000 kişilik kapasitesi vardır. Deli gibi parti keyfi sürmek ve doyasıya dans etmek isteyenler için muazzam bir tercih olacaktır.

top-hill-001.jpg

Adres: Topliški put, Budva, Karadağ


3. Platinum Club

Tivat'da yer alan Platinum, Karadağ'da en şık kulüplerden biridir. Karmaşık tasarımıyla ve mükemmel ses sistemiyle hizmet veren kulüpte, ünlü DJ'leri görmek mümkün. İsminden de anlayabileceğiniz üzere bir çok zengin insan ve güzel kızlar etrafınızda olacaktır. 

platinum-club-001.jpg

Adres: Porto Montenegro, Tivat 85320, Karadağ

Telefon: +382 67 766 669


4. Paris Night Club

Trocadero'ya birkaç adım uzaklıkta olduğundan ordan direk geçiş yapabilirsiniz. İçinde Eyfel Kulesi'nin bir kopyası bulunuyor. Kulenin etrafında ise ışıklarla süslenmiş bir dans pisti mevcut. Üstelik tüm konserlere girişi de ücretsizdir.

paris-night-club-001.jpg

Adres: Setaliste obala, 85310, Karadağ

Telefon: +382 69 602 999

Önerilen İçerik; Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum