Kara Kalem El Çizimi

Kara kalem çizim yapmak resim yapmanın belki de en zevk alınan şeklidir. Peki, basit bir şekilde el çizimi nasıl yapılır?
Kara Kalem El Çizimi

Resim, tekniğini bildikten sonra hemen hemen herkesin yapabileceği bir şeydir. Tabi ki hayal gücü olmazsa olmaz. Daha önceki yazılarımızda bahsetsek de bilinmesi gerekenleri bir daha hatırlayalım. 

  • Silgi kullanmanıza gerek yok. Çizim yaparken korkmayın. Çizgiler yanlış da olsa kalabilir. Daha sonra çizim netleştiğinde onlar göze batmayacak.
  • Bir çizimi yapmadan önce kaba taslak bir kalıp belirleyelin. Örneğin bir yüz çizeceksek bir yuvarlak çizip göz ve ağız hizasına çizgi çekelim. Alanları belirleyelim.
  • Çizim yaparken aslında geometrik şekilleri kullanırız. Daire, dikdörtgen, kare... Aslında bunlar her yerde işimize yarar. Mesela dudak çizerken dikdörtgenden, burun çizerken hem daire hem de dikdörtgenden faydalanırız.
  • Gölgelendirmede aydınlık taraf değil koyu taraf gölgelendirilir ama bunu doğru seçmek gerekir. Örneğin bir ele üstten bakıyorsanız ve ışık sağdan geliyorsa parmağın sağ yanı aydınlık olurken üstü hafif gölgelerle çizilmelidir.
  • Çizim yaparken bir yandan da gölgelendirme yaparsanız sizin için çok daha iyi olacaktır.

Şimdi gelin vücudumuzda rahatça çizebileceğimiz organlardan biri olan elin çizimine bakalım. Elinizi istediğiniz şekilde tutun ve kağıdın üzerine koyun. Elinizi bozmayın ve öncelikle bir kalıp belirleyin. Dış çerçeve, eli çizeceğiniz bir alan. Daha sonra yavaş yavaş parmakları oluşturmaya başlayın.

el-cizimi-001.jpg


Parmakları oluşturduktan sonra işiniz ışığa kalıyor. Elinizin neresi karanlıksa o tarafları biraz gölgelendirmeye bakın.

el-cizimi-002.jpg


Bu şekilde gölgelendirme yaparak elinizi çizmeye devam edin. Elinizi yanlışlıkla oynatırsanız çiziminize bakarak eski haline döndürebilirsiniz.

el-cizimi-003.jpg

Gölgelendirme nasıl yapılıyor daha ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız bu konudaki haberimize bakmanızı öneririz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum