Basit Yüz Çizimi

Bu basit anlatım ile ister kendiniz çizim yapabilir isterseniz de çocuklarınıza çizim yapmayı öğretebilir ve resim yapma sevgisi aşılayabilirsiniz. Basit bir şekilde yüz çizebilmek için adım adım ne yapmanız gerekiyor? Haberimizde…
Basit Yüz Çizimi

Resim çizme yeteneği var mıdır yok mudur, tartışılır. Ancak bir gerçek var ki resim çizmek öğrenilebilir. Resim çizme tekniklerine bir tutam da istek katarsanız siz de resim çizebilirsiniz. Belki yeteneği olanlar kadar iyi olmasa bile en azından “sadece çöp adam çizebiliyorum” cümlesini kurmayacak kadar çizebilirsiniz.

Ortaokulda aldığım birkaç dersten hatırladığım kadarıyla ve eline uzun zamandır kalem almamış biri olarak size yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım çok büyük bir hata yoktur :) Ayrıca haberin sonunda yer alan video da size yardımcı olacaktır.

  • İlk olarak sayfaya tam daire şeklinde değil de biraz daha oval bir yuvarlak çizin.

Şunu unutmadan söylemeliyim ki, çizim yaparken elinizi korkak alıştırmayın, bırakın çizgiler kalemden çıksın. Kalemi hakim olabileceğiniz bir şekilde tutun ve korkmadan çizin. O çizgiler daha sonra resmin içerisinde kaybolacak ve hatta ayrı bir hava katacak.

  • Daha sonra göz ortası ve burun altını dikkate alacak şekilde yuvarlağı üçe bölün. Daha sonra ortadan dikey bir çizgi çekin.

yuz-cizimi-taslak.jpg

  • Öncelikle göz, burun ve dudakları yavaş yavaş belirginleştirelim.

yuz-cizimi-taslak-001.jpg

Bakalım nasıl biri çıkacak :)

  • Gözbebeklerinin etrafını gölgelendirirken çok basitçe şunu yapabilirsiniz. Tekerlek çizer gibi çizgiler çizip sadece bir kısmı beyaz bırakın çünkü gözlerimizde bir kısma hep ışık vurur.

yuz-cizimi-taslak-002.jpg

  • Kulak çizerken başlangıcı gözün ortasından yapıp bitişi burun bitişinde yapabilirsiniz. Zaten daha sonra saç çizimi olacağı için kulakları detaylıca çizmenize gerek yok.

yuz-cizimi-taslak-003.jpg

  • Boynu gözbebeklerinin hizasından çizebilirsiniz.

insan-yuzu-cizmek.jpg

Bu basit hazırlığı yaptıktan sonra asıl konuya sıra geliyor: Gölgelendirme. Gölgelendirmeyi başka bir haberde sizlerle buluşturarak resminizi tamamlamanızı sağlayacağız. Aslında resmi yaparken gölgelendirme ile beraber yapmak en doğrusu olacaktır. Yani basitçe burnu, gözü vb. oluştururken bir yandan da gölgelendirme yapmak gerekir. Yine de eliniz alışsın diye bu haberimizde basit bir çizim gösterdik. Bunu yürümeden önce emeklemek gibi düşünebilirsiniz. Sadece çöp adam çizenler için küçük bir alıştırma. Daha sonra bu çizimi bir kenara bırakıp asıl çiziminizi yaparken gölgelendirme ile ilgili yaptığımız haberdeki gibi çizim ile birlikte gölgelendirmeyi yapmayı öğrenebilirsiniz.

İsterseniz daha sonra renkli kalemlerle de gölgelendirme yapabilirsiniz. Çocuklarınızın hayal gücü gelişir ve daha farklı yüzler ortaya çıkabilir.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum