Kapitalizm, Ekonomi ve Emperyalizm ile İlgili Sözler

Kapitalizmi anlatan birbirinden anlamlı sözler için yazımıza göz atabilir, dilerseniz beğendiğiniz sözleri sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Kapitalizm, Ekonomi ve Emperyalizm ile İlgili Sözler

Kapitalizm ile İlgili Sözler

"Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı keser."
- Karl Marx

"Bir ülkede fakirlerin bebeklerinin içeceği sütü, zenginlerin köpekleri içiyorsa o ülkede kapitalizm hakimdir."
- Paul Samuelson

"Yağmur komünisttir. Çünkü herkese eşit yağar. Rüzgar ise kapitalisttir zayıf olanı yıkar."
- Ernesto Che Guevara

Kapitalizm Sözleri

"Sömürgecilik ve emperyalizm, yeryüzünde yok olacak ve yerlerine uluslararasında hiç bir renk, din ve ırk ayrıcalığı gözetmeyen yeni bir uyum ve işbirliği çağı egemen olacaktır."
- Mustafa Kemal Atatürk

"Emperyalizmin ve halk yönetiminin hiçbir ortak noktası yoktur. Politikaları, usulleri ve ruhları birbirinden ayrıdır."
- John Atkinson Hobson

Günde 12 milyar insani doyuracak besin üretip, 7 milyar olmayan dünyanın yarısını aç bırakan sisteme kapitalizm denir.

Kapitalizm Sözleri

"Kızlarımız okusun, okumalıdırlar da. Yalnız kızlarımız diplomaya, kapitalizme, şöhrete kurban gitmesinler. İkinci sınıf işlerde bulunmasınlar. İtirazımız, bir neslin kapitalizme kurban edilmesinedir."
- Nurettin Yıldız

"Ben her zaman boğanın tarafını tuttum, matadorun değil. Ve hala aynı taraftayım."
- Eduardo Galeano

"Size bu ölü yaşamı hazırlayan sermaye sahibi egemen sınıftır, bu acımasız oyunun varlığı siz izin verdiğiniz sürece sürecektir."
- Maksim Gorki

Kapitalizm Sözleri

"Toplumumuzda "akıl sağlığı" kavramı genellikle bireyin hiçbir stres belirtisi göstermeden sistemin ihtiyaçlarına göre davranması olarak tanımlanır."
- Ted Kaczynski

"Her sabah nereye gittiğini bilmeden bir işe giden, her akşam nereden çıktığını bilmeden bir işten çıkan, sevmediği hayatı yaşayan, sevmediği işi yapan, sevmediği kişilerle yaşayan, gelip geçen bütün ölü kentlerin, ölü doğmuş çocukları..."
- Maksim Gorki

Kapitalizm Sözleri

"Sevgi yalnız bir insana bağlılık değildir. Bir tutumdur. Kişinin yalnız bir sevgi nesnesine değil, bütünüyle dünyaya bağlılığını gösteren bir kişilik yapısıdır. Kişi yalnız bir tek kimseyi seviyor, başka her şeye karşı ilgisiz kalıyorsa sevgisi sevgi değil, genişletilmiş bencilliktir."
- Karl Marx

"Emperyalizm geçen asırda en büyük tahribatı ruhlarda yaptı. Müslümanlar Hristiyan olmadı fakat onlar gibi yaşamaya başladı. Hakikatten uzaklaştı, İslâm'ı ya Ramazan'da ya da kandillerde hatırladı."
- Hüküm Dergisi, Kasım Sayısı, Sy 8

Kapitalizm Sözleri

"Aç ve yoksul halkın savunacak nesi var? Bütün güç ve para hakim sınıfın elinde. Halktan körü körüne itaat beklerler ki başları ağrımadan yediklerini hazmetsinler."
- Sadık Hidayet

"Vatan millet hep palavra. Savaşlar da bahane. Bu düzende tek kural var; Artmalı hep sarmaye! Kapıların arkasında bölüşürler pazarı, çıkarları çatışınca başlatırlar savaşı."
- Bertolt Brecht

"Açgözlü materyalist kapitalist sistemin seni ele geçirmesine izin verme."
- Elif Şafak

Kapitalizm Sözleri

"Batılı anlamda sağcılık, solculuktur benim gözümde.Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm ,benim gözümde solun bir yüzü , komünizm öbür yüzüdür.İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına."
- Sezai Karakoç

Anlamlı Kapitalizm Sözleri

"Bir ülkede fakirlerin, bebeklerin içeceği sütü, zenginlerin köpekleri içiyorsa o ülkede kapitalizm hakimdir."
- Paul Samuelson

Kapitalizm Sözleri

"Bu nasıl bireycilikti ki kapitalizm bireyin sadece haklarından dem vuruyor, bireyin sorumlu tutulabileceğinden ve onun ağır mükellefiyetleri bulunduğundan hiç söz etmiyor."
- İsmet Özel

"Çöküş devirlerinde Avrupa'yı kızdırmaktan korkmuşuz hep. Kapitalizm için sadece pazar olmuşuz."
- Cemil Meriç

Kapitalizm Sözleri

"Dünyadaki insanların, dünyanın bir gök taşı çarpması sonucu yok olabileceğine kolay bir şekilde inanabiliyor, ama kapitalizmin yıkılabileceği akıllarına dâhi getirmiyorlar."
- Slavoj Zizek

"Her holding bir partidir ve tekeliyet, holdingler federasyonudur. Aralarındaki kavgalar son derece sınırlıdır; "rekabetçi kapitalizm çoktan gömülüdür. Anlamak zorundayız."
- Yalçın Küçük

Kapitalizm Sözleri

"Her şeyi ithal etmeye, başkasından hazır almaya alışmış olabiliriz. Kapitalizm içimize sinmiş olabilir. Birileri çıkıp haykırmalıdır : Annelik ithal edilemez."
- Nureddin Yıldız

"Irkçılık olmadan kapitalizme sahip olamazsınız."
- Malcolm X

Kapitalizm Sözleri

"İnsanlar sevilmek için yaratıldı, eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmalarıdır."
- Cemil Meriç

"İslam aksiyonu bütün ihtişamıyla başladığı zaman sahte aksiyon sarhoşu kapitalizm, Hristiyanlık, komünizm ve ırkçılık, aslan görmüş hayvan sürüleri gibi yuvalarına çekileceklerdir."
- Sezai Karakoç

Kapitalizm Sözleri

"Kapitalist üretimin en büyük engeli, sermayenin ta kendisidir."
- Karl Marx

"Kapitalistler arasındaki rekabetle birleşen kar güdüsü, sermayenin toplanmasında ve kullanılmasında dengesizliğe yol açar; bunun sonucu da tehlikeli ekonomik çöküşlerdir."
- Albert Einstein

"Kapitalistlerin tek bir şey düşündürür; minimum masrafla maksimum çıkar."
- Sebuhi Quluzade

Kapitalizm Sözleri

"Kapitalizm "eşitlik'e karşıdır; bu nedenle Kur'an'a aykırıdır."
- Yılmaz Yunak

"Kapitalizm başarı kadar, başarısızlığı da kullandığı için asırlardır dünyaya hükmediyor."
- Mümin Sekman

"Kapitalizm dini günümüzde, dünyanın büyük çoğunluğuna hakim olan bir ekonomik düzendir. Bu dinin temelinde, "küçük balık büyük balığı yutar ilkesi yatmaktadır."
- Hakkı Yılmaz

Kapitalizm Sözleri

"Kapitalizm eşit olmayan serbest piyasadır."
- Georg Fülberth

"Kapitalizm hayatta kalışını ortaya bir tüketim kültürü çıkarmasına borçludur."
- İsmet Özel

Kapitalizm Sözleri

"Kapitalizm her büyük krizini savaşla çözmüştür. Bu nedenle kimlik çatışmalarını körüklüyor."
- Soner Yalçın

"Kapitalizm herkesi herkesin celladı haline dönüştürdü. Sabahsa akşama varmak için, geceyse sabahı görmek için celladına gülümsemek zorundasın."
- İsmet Özel

"Kapitalizm insanı paraya tapan bir farenin pisliğine, çirkinliğine, bayağılığa sürüklemekte, Marksizm de her şeyi, kıymeti harbiyesi olmayan üretim, dağıtım ve tüketin -ne kadar adil olsa bile- döngüsü içinde özetlemektedir."
- Ali Şeriati

Kapitalizm Sözleri


İlginizi Çekebilir
Devrimci SözlerÖzlü Sözler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.