Kalidou Koulibaly Kimdir

Kalidou Koulibaly, 20 Haziran 1991’de Fransa’nın Saint die des Vosges kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Senegal Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Kalidou Koulibaly Kimdir

Kalidou Koulibaly Biyografisi

Kalidou Koulibaly’nin Kulüp Kariyeri

Kalidou Koulibaly, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Saint Die takımının alt yapısında başladı. Burada 5 seneye yakın bir süre mücadele veren futbolcu, 2004 yılında Metz’in alt yapısına geçiş yaptı ancak burada da sadece 2 sene forma giydikten sonra 2006 yılında bir kez daha Saint Die’nin alt yapısına geçiş yaptı. Son olarak ise 2009 yılında bir kez daha Metz'in alt yapısına transfer oldu.

2009-2010 sezonunda genç takımlarında gösterdiği performans sayesinde dönemin teknik direktörü tarafından As takıma yükseltildi. İlk sezonunda takımı ile Fransa 2. Ligi’nde mücadele verdi ve 20 maçta görev alıp 1 gol attı. Bir sonraki sezonda da benzer bir performans ortaya koydu.

kalidou koulibaly genk

2012-2013 sezonunda yolunu Belçika’ya çeviren Kalidou Koulibaly, 1,3 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Genk’e transfer oldu. Transfer olduğu ilk sezondan itibaren takımda önemli bir yerde kalan Koulibaly, ilk sezonunda 46 maça çıkıtı ve sezon içerisinde Belçika Kupası'nın sahibi oldu. 2013-2014 sezonunda da aynı şekilde pefromansına devam etti ve 46 maçta 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

kalidou koulibaly napoli

Belçika Ligi’nde ortaya koyduğu etkili oyun sayesinde birçok Avrupa kulübünün dikkatini üzerine çekti 7 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Seri A ekiplerinden Napoli’ye’ transfer oldu. 2014 yılında Napoli ile İtalya Süper Kupası’nı kazanma başarısı gösteren Kalidou Koulibaly, 2014-2015 sezonuna da bu sayede etkili bir giriş yaptı ve 38 maça çıkıp 1 gol attı. Aslen Senegalli olan yıldız, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Napoli forması altında devam etti.

Kalidou Koulibaly’nin Milli Takım Kariyeri

Kalidou Koulibaly, milli formayı kariyeride ilk kez 2011 yılında Fransa U-20 takımında giydi ve burada 11 maça çıkma şansını ede etti. Bir sene burada mücadele verdikten sonra uzun bir süre milli takımlar seviyesinde mücadele edemedi. 2015 yılında Senegal Milli Takımı'ndan davet aldı. 2015 yılı itibarıyla Senegal A Milli Takım forması altında 3 maçta sahne aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.