Kahramanmaraş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Akdeniz'in görülmeye değer şehirlerinden olan Kahramanmaraş, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.
Kahramanmaraş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ulu Cami 

cami-2.jpg

Kahramanmaraş'ın en büyük camisi olan Ulu cami, Taçkapısının üzerinde yer alan yazıta göre Dulkadiroğulları'ndan Süleyman oğlu Ala Üd-Devle Bey tarafından yaptırılmıştır. 

 

Taş Medrese

medrese-2.jpg

Kahramanmaraş Taş Medrese, XIV. yüzyıl başlarında Alaüddevle tarafından kızı adına yapıldığı tahmin edilmektedir. Taş Medrese, merkezi bir konumda olması sebebiyle şehre gelen insanların uğrak noktası olmuştur.
 

Maraş Kalesi 

maras-kale-.jpeg

Kahramanmaraş Kalesi, kent merkezindeki yığma tepenin üstündedir. Kalenin MÖ 1. yüzyıl - MS 2. yüzyıl arasında yapılmış olacağı düşünülmektedir.  

 

Eshab-ı Kehf Külliyesi

kulliye-.jpg

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yer alan külliye Antik Çağ’dan beri kutsal sayılan ve Eshab-ı Kehf adıyla tanınan kayalık bir tepenin yamacındaki mağaranın çevresine kurulmuştur. 

 

Döngel Mağarası

magara-001.jpg

Kahramanmaraş-Kayseri yolunun 50. kilometresinde yer alan Döngel Mağarası, kolay bir ulaşım yoluna sahip olup turistlerin uğrak noktasıdır.

 

Başkonuş Yaylası 

baskonus-yaylasi.jpg

Başkonuş Yaylası, Kahramanmaraş'ın merkezine 45 dakika uzaklıkta yer alan yaylada piknik ve doğa yürüyüşleri de yapılmaktadır.

 

Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri

mesire.JPG

Mesire yeri, Döngel Mağarası'nın sarıp sarmaladığı çam ormanlarının içerisinde yer almakta, hem piknik yapmak hem de yeni keşifler için kısa yolculuklar gerçekleştirmek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktalarındandır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.