Jose Rodriguez Kimdir

Tam adı Jose Rodriguez Martinez olan, 16 Aralık 1994’de İspanya’nın Villajoyosa kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jose Rodriguez Kimdir

Jose Rodriguez Biyografisi

Jose Rodriguez’in Kulüp Kariyeri

Jose Rodriguez, futbola 2002 yılında doğduğu kentin takımı olan Villajoyosa’nın alt yapısında başladı. 5 sene boyunca burada mücadele verdikten sonra 2007 yılında Hurcules’in alt yapısına geçiş yaptı. Bir süre burada top koşturan Jose Rodriguez, 2009 yılında Real Madrid’in alt yapısına transfer oldu. 3 sezon genç takımlarda yer aldıktan sonra 2012 yılında ilk kez A takıma yükseltildi ancak 3 sene içerisinde sadece bir kez forma şansı yakaladı. Bu süre içerisinde genel olarak B takımda forma şansı yakalayan Jose Rodriguez, toplamda 60 maça çıkıp 4 gol attı. 2014-2015 sezonunda kendisini geliştirmesi için ligin bir başka köklü ekibi Deportivo La Coruna’ya kiralık olarak gönderildi. Bir sezon kiralık olarak oynadığı kulüpte toplamda 25 maçta yer alırken 2 de gol atma başarısı gösterdi.

jose rodriguez deportivo la coruna

Sezon sonunda Real Madrid’e geri dönen futbolcu, transfer teklifleri almaya devam etti. Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ile görüşmelere başladı ve iki tarafın da anlaşması sonucunda 2,5 Milyon Euro’ya Galatasaray’a transfer oldu.

Jose Rodriguez’in Milli Takım Kariyeri

Jose Rodriguez, milli formayı ilk olarak 2010 yılında İspanya U-17 takımına davet edilerek giymeye başladı ve burada 5 maça çıkıp bir gol attı. Daha sonraki yıllarda sırasıyla İspanya U-19, İspanya U-20 ve İspanya U-21 takımlarında yer aldı. Kariyeri boyunca genç takımlarda 16 kez forma giyip 2 kez fileleri havalandırdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.