Jorrit Hendrix Kimdir

Jorrit Hendrix, 6 Şubat 1995’de Hollanda’nın Panningen kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda defansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jorrit Hendrix Kimdir

Jorrit Hendrix Biyografisi

Jorrit Hendrix’in Kulüp Kariyeri

Jorrit Hendrix, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımı olan SV Panningen takımının alt yapısında başladı. Bir dönem burada mücadele verdi ve 2004 yılında PSV Eindhoven’in alt yapısında geçiş yaptı.

jorrit hendrix psv eindhoven

Uzun süre burada alt yapı takımlarında mücadele eden genç futbolcu, kısa sürede isminde söz ettirmeye başladı ve merdivenlerin basamaklarını çıkar gibi alt yapı kademeleri teker teker geçmeyi başardı. Kendi yaş gruplarının her daim üstüne mücadele veren Jorrit Hendrix, 2013 yılına gelindiğinde as takıma çıkartıldı.

Özellikle B takımda oynadığı oyun ile bütün dikkatleri üzerine çekti. 2013 yılında PSV Eindhoven ile ilk karşılaşmasına çıktı ve böylelikle profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk sezonunda 27 maçta sahne aldı ve profesyonel kariyerinin ilk golünü bu sezon içerisinde attı.

jorrit hendrix psv eindhoven

Bir sonraki sezon üstüne koyarak ilerleyen Jorrit Hendrix, 33 karşılaşmada görev aldı ve geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da 1 gol sevinci yaşadı. Bu performansı ile sezon sonunda takımının Hollanda 1. Ligi Şampiyonluğu’nu yaşamasında katkı sağladı. Jorrit Hendrix, 2015-2016 sezonunda da PSV Eindhoven formasını giymeye devam etti.

Jorrit Hendrix’in Milli Takım Kariyeri

Jorrit Hendrix, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Hollanda U-15 takımında giydi ve 4 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırdı. 2010 yılında U-16’ya davet edildi ve burada da 6 maçta yer aldı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla 12 kez U-17, 2 kez U-18, 8 kez U-19 ve 5 kez de U-21 takımlarında yer aldı. Genç takımlarda kariyeri boyunca 37 maça çıkıp 2 gol sevinci yaşadı.

Jorrit Hendrix’in Başarıları

PSV Eindhoven

Hollanda Eredivisie: 2014–15

Hollanda Süper Kupası: 2015

Maspalomas Kupası: 2015

Milli Takım

Hollanda

UEFA 17 Yaş Altı Şampiyonası: 2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.