Jordan Ferri Kimdir

Jordan Ferri, 12 Mart 1992’de Fransa’nın Cavaillon kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Jordan Ferri Kimdir

Jordan Ferri Biyografisi

Jordan Ferri’nin Kulüp Kariyeri

Jordan Ferri, futbol kariyerine 2007 yılında Fransa’nın güçlü ekiplerinden Lyon’un alt yapısında başladı. 4 sene boyunca burada alt yapı kategorisinin birçok kategorisinde forma giydi ve 2010 yılında genç takım olarak sayıla Lyon B takımına yükseltildi. Bir sezon B takımda forma giyen Jordan Ferri, 2011 yılında ilk kez as takım ile çalışmalara başladı. İlk sezonlarında çok fazla as takımda forma şansı elde edemedi ve maçlarını genel olarak B takımda oynamaya başladı. 2012-2013 sezonunda 10 kez takımı ile sahada göreb alırken sezon içerisinde ilk kez Avrupa karşılaşmarında şans buldu.

jordan ferri lyon

2013-2014 sezonunda istenilen patlamayı sonunda gerçekleştiren yetenekli futbolcu, 42 maça çıkıp 4 gol attı ve bir nevi kendisini kanıtlamış oldu. Bir sonraki sezon aynı performansı sergileyerek takımda geçen sezon gibi 42 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırdı. Takımda artık değişilmez oyuncular arasında yer alan Jordan Ferri, 2015-2016 sezonu itibariyle de kariyerine Lyon’da devam etmektedir.

Jordan Ferri’nin Milli Takım Kariyeri

Jordan Ferri, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Fransa U-20 takımında giydi ve burada 3 maça çıkıp kendisini kanıtladıktan sonra aynı yıl içerisinde Fransa U-21’e davet edildi. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda sahada görev aldı ve 3 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.