Jonjo Shelvey Kimdir

Jonjo Shelvey, 27 Şubat 1992’de İngiltere’nin Harold Hill kasabasında dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jonjo Shelvey Kimdir

Jonjo Shelvey Biyografisi

Jonjo Shelvey’in Kulüp Kariyeri

Jonjo Shelvey, futbol kariyerine ilk olarak Londra ekiplerinden Arsenal’in alt yapısında başladı. Bir sene burada mücadele verdikten sonra 2002 yılında Westham United’a geçiş yaptı. Westham United ile 2 sezon forma giyen başarılı orta saha oyuncusu 2004 yılında Charlton Athletic’e transfer oldu ve 4 sezon boyunca burada görev aldı.

2008 yılında as takıma yükseltilen Jonjo Shelvey, imzaladığı yeni sözleşme ile profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.  2 sezon da as takımda forma giydiği takımında 42 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

jonjo shelvey liverpool

2010 yılında ise Premier Ligi takımlarında önemli bir yere sahi olan Liverpool’a 2 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda Liverpool ile 21 maça çıkan merkez oyuncusu, 2011-2012 sezonunda kendisini tam olarak geliştirebilmek için Blackpool’a kiralık gönderildi. Yarım sezonda Liverpool’da oynadı ve sezon sonunda 1 maça çıktığı İngiltere Lig Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. Ardından gelen bir sezon daha Liverpool’da forma giyen Jonjo Shelvey, 32 maça çıkıp 5 gol attı.

jonjo shelvey swansea city

Sezon sonunda Swansea City tarafından 6 Milyon Euro karşılığında transfer edildi. Takım katıldığı ilk sezondan itibaren etkili bir performans sergiledi ve her sezon ortalama 37 maçta görev alarak takımda değişilmez futbolcular arasında gösterildi. Jonjo Shelvey, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerinde Swansea City forması altında devam etmektedir.

Jonjo Shelvey’in Milli Takım Kariyeri

Jonjo Shelvey, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında İngiltere U-16 forması altında giydi ve burada 6 maça çıkıp 3 gol attı. Bir sene sonra U-17 kadrosunda görev aldı. U-17 ile de 7 maça çıkıp 1 gol attı. Ardından gelen yıllarda ise 4 kez U-19’da, 13 kez de U-21 takımlarınsa forma şansı elde etti. 2012 yılında ilk kez İngiltere A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca a milli formayı 4 kez giydi.

Jonjo Shelvey’in Başarıları

Liverpool

İngiltere Lig Kupası: 2011–12

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.