Johannes Hopf Kimdir

Johannes Hopf, 16 Haziran 1987’de İsveç Rang kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Johannes Hopf Kimdir

Johannes Hopf Biyografisi

Johannes Hopf’un Kulüp Kariyeri

Johannes Hopf, futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Brösarps IF takımının alt yapısında başladı. Amatör seviyede mücadele veren takımda kendi gelişimini sağladı ve bir sene sonra IFK Simrishamn takımına geçiş yaptı. Gösterdiği performans sayesinde 2004 yılında as takıma yükseltilen futbolcu, 2006 yılına kadar burada mücadele edip 55 maçta sahne aldı. 2007-2008 sezonunda Ystads IF takımına transfer oldu. Sadece bir sezon oynadığı takımda 31 maça çıktı.

johannes hopf hammarby

Oynadığı oyun ile kendi liginde dikkatleri üzerine çekti ve ligin güçlü ekiplerinden Hammarby’e transfer oldu. İlk sezonunda çok fazla kalede forma şansı elde edemeyen Johannes Hopf, 2009 senesinde Hammarby’nin yedek takımına geçiş yaptı. Alt takımda 20 maça çıkıp eksikliklerini tamamlayan tecrübeli kaleci sonraki sezonlarda takımda daha fazla forma şansı bulmaya başladı. Özellikle 2013-2014 sezonunda ligde ve kupada 33 maça çıkarak kariyerinde zirveye ulaştı. Bir sonraki sezonda takımda yerini kaybetti ve sezonun sonunda transfer listesine konuldu.

2015-2016 sezonun başında ise yolunu Türkiye’ye çevirdi ve Gençlerbirliği’ne transfer oldu. İlk sezonundan itibaren takımda maçlara ilk 11’de çıkmaya başladı takımın değişilmez oyuncularında biri olacağını ilk haftalarda gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.